Referat fra møte i instituttstyret

6. februar 1997

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Øystein Gran Larsen, Tone Bratteteig, Bjørn Skjellaug, Henning Maagerud, Ingebjørg Theiss, Andreas Dobloug.
For administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Narve Trædal, Inger Ann Faye.

Innkalt til Sak 3: Knut Mørken.

Sak 1. Referatsaker

De oppsatte referatsaker ble tatt til etterretning.

Sak 2. Søknad om midler til hovedfagsseminaret

Søknad om økonomisk støtte for våren -97 forelå til behandling. Vedlagt forelå Rapport fra hovedfagsseminaret høsten 1996.

Styret berømmer tiltaket og innvilget kr 2.000 som tilskudd for avvikling av vårens seminar.

Sak 3. Forslag om organisasjonsmessig evaluering av informatikk/matematikk-
miljøene ved UiO

Et forslag fra gruppen for Matematisk modellering forelå til behandling. Vedlagt forelå "Sluttrapport fra arbeidsutvalget for anvendt og industriell matematikk (AIM)".

Denne saken involverer Matematisk institutt (MI), Ifi og Fakultetet. Styrets oppgave er å gi signaler til de som skal diskutere saken videre med MI og Fakultetet.

Knut Mørken orienterte om gruppens forslag til at det foretas en bred organisatorisk evaluering av Ifi og MI. I påvente av evalueringen foreslås det at to av gruppens medlemmer flytter til Matematisk institutt for en tidsbegrenset periode.

Styret viste til viktigheten av å opprettholde kontakten med Ifi-miljøet og poengterte at dette kan bli vanskelig ved en geografisk forflytning av personer.

Styret ga fullmakt til bestyrer og visebestyrer å diskutere/forhandle med de impliserte parter. Eventuelle vedtak skal fattes av Ifi-styret.

Styret går ut fra at AIM-utvalget har forlenget funksjonstid frem til 1. juli 1997. Forslag til medlemmer i et nytt utvalg vil bli fremmet senere.

Sak 4. Opprykk til professorat II

Fra gruppen for Digitalteknikk forelå et notat vedrørende Trond Sæthers stilling ved instituttet etter at han nå har søkt og blitt bedømt kompetent til en professor II-stilling ved NTNU.

Digitalteknikkgruppen har et ubesatt professorat II og ønsker å utlyse stillingen, eventuelt å kalle Trond Sæther til professoratet.

Styret anbefalte å utlyse stillingen. Saken vil bli diskutert med digitalteknikkgruppen før endelig prosedyre fastlegges.

Sak 5. Søknad om bidrag til arrangement av 20. IRIS

Fra gruppen for Systemarbeid forelå søknad om konferansestøtte og søknad om midler til studentavlønning i forbindelse med konferansen.

Styret vedtok å støtte konferansen med kr 30.000. Gruppen ble videre anmodet om å bruke lønnsmidler fra den ledige professor-stillingen til studentavlønning.

Sak 6. Utlysing av førsteamanuensisstilling i digitalteknikk

Brev fra Digitalteknikkgruppen og forslag til betenkning forelå til behandling.

Gruppen ønsker å styrke sitt faglige miljø både i undervisning og forskning ved å utlyse den ledige førsteamanunsisstillingen etter Per Grøttum. Stillingen er planlagt utlyst høsten -97.

Gruppen ønsker å bruke de nå ledige lønnsmidlene til å invitere potensielle kandidater til et kortere opphold ved Ifi, samt å foreta en mer aktiv rekruttering ved å besøke aktuelle fagmiljøer i utlandet.

Styret godkjenner den foreslåtte aktive rekrutteringspolitikken.

Forslaget til betenkning ble godtatt av styret. Ønskes vesentlige endringer av fagfeltet, vil styret ha forslaget til ny behandling.

Sak 7. Årsplan 1997

Årsplanen med rådets bemerkninger innarbeidet, forelå til behandling.

Styret godkjente årsplanen med mindre endringer .

Sak 8. Minstekrav til veiledning på hovedfag

Til behandling forelå brev fra universitetsdirektøren og notat fra Studieavdelingen.

Fakultetet ønsker at instituttene skal komme med tilbakemeldinger/kommentarer i forbindelse med minstekrav til veiledning på hovedfag og til spørsmålet om hvem som skal fastsette spesifikke krav innenfor rammer gitt av universitetet sentralt.

Bestyrer vil formidle styrets syn i denne saken muntlig til Fakultetet.

Sak 9. Orienteringssaker

* EU-finansierte prosjekter. Styret fikk en oversikt over instituttets 6 aktuelle EU-finansierte prosjekter.

* Pris for godt evalueringsopplegg 1997. UiO ønsker tilbakemelding fra instituttene om deres opplegg for evaluering av undervisningen. UiO mottok kr 150.000 etter å ha oppnådd 2.plassen i denne konkurransen i 1995.

* Pris for godt læringsmiljø 1997. Universitetsdirektøren ønsker begrunnede forslag på aktuelle kandidater til prisen innen 1. mai 1997. Universitetsdirektøren gir undervisningsutvalg et spesielt ansvar for å fremme forslag. Henvendelsen sendes faggruppene og studentrepresentantene.

Sak 10. Eventuelt

* Oppnevnelse av komitéer til bedømmelse av avhandlinger til dr.philos. Styret delegerte til bestyrer å godkjenne forslag til komitémedlemmer. Forslaget refereres deretter for instituttstyret.

Møtevarighet: 1215-1355
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen