Referat fra møte i instituttstyret

20. februar 1997

Tilstede: Knut Liestøl, Ragnar Normann, Bjørn Kirkerud, Øystein Gran Larsen, Tone Bratteteig, Annita Fjuk, Henning Maagerud, Ingebjørg Theiss, Jan Ingvoldstad.
For administrasjonen møtte: Elisabeth Hurlen, Inger Ann Faye.

Sak 1. Referatsaker

Ingen

Sak 2. Innstilling til førsteamanuensisstilling i systemarbeid

Til behandling forelå innstillingen samt betenkning for stillingen.

Styret sluttet seg til bedømmelseskomitéens innstilling.

Hvis ingen av de to som er innstilt først tar stillingen, ber instituttet om å få saken i retur.

Styret uttrykte tilfredshet over å ha fått mange gode søkere til stillingen. Komitéen ble berømmet for å ha levert meget informative og gjennomarbeidede saksdokumenter.

Sak 3. Forslag til disponering av driftsmidler for 1997

Forslaget med kommentarer ble presentert av bestyrer.

Instituttet har 10.3 million kroner til disposisjon i drift- og utstyrsmidler inklusive overføringer fra 1996, antatte kandidatmidler og overhead. Av dette vedtok styret å binde 5.9 million kroner i driftsmidler. Ressursutvalget har søknadsfrist 28. februar og utstyrsmidler blir ikke avsatt før søknadene er behandlet og godkjent av styret.

Styret ønsker en oversikt over driftgruppens reiser.

Stipendiatenes bruk av driftsmidler til innkjøp av utstyr skal kartlegges. Det presiseres at alt utstyr som er kjøpt med universitets eller forskningsrådets midler, er universitetets eiendom.

Sak4. Vitenskapelige og faglige reiser 1997 I. Tildeling av midler

Til behandling forelå 16 søknader.

Tolv søknader ble innvilget, og bestyrer fikk myndighet til å forhandle om eventuell delfinansiering for tre andre. En ansatt i II-er stilling fikk avslag, men gis mulighet til å søke ved neste runde.

Sak 5. Orienteringssaker

* Jenter og IT. Dagny Stuedahls rapport er sendt til KUF og lagt ut på WWW. Rapporten skal diskuteres på utvidet rådsmøte muligens 20. mars. Departementet gir mulighet for å søke om forlengelse av slike prosjekter. Søknadsfrist er tirsdag 25 ds.

Styret delegerte til bestyrer å utforme søknaden med Tone Bratteteig og Jan Ingvoldstad som referansegruppe.

* Endring av emnegruppe i AIM. I forbindelse med styremøte 6.2.97, Sak 3, hvor de organisasjonsmessige spørsmål rundt AIM ble diskutert, skulle også saken om endring av emnegruppe i AIM behandles. Dette ble imidlertid uteglemt 6.2., og på dagens styremøte ble et notat fra bestyrer med forslag til vedtak fremlagt til behandling.

Følgende ble vedtatt:

Styret ved Ifi ser de faglige grunner for den foreslåtte endring. I likhet med undervisningsutvalget er vi imidlertid bekymret for at det blir lite plass til informatikkemner dersom en også ønsker en solid bakgrunn i anvendelsesområder. Vi ber arbeidsutvalget for AIM i samarbeid med Ifis gruppe for matematisk modellering å besvare følgende spørsmål før vi tar endelig stilling til endringsforslaget:

- Hvilke virkemidler vil en benytte for å sikre at AIM får karakter av et godt tilbud også for studenter med interesse for de informatiske aspekter (store beregninger, systemutvikling) av modellering?

- Hvordan ønsker en å profilere henholdsvis AIM og Studieretningen for Matematisk modellering?

- Hvordan bør studentene informeres om disse alternativene?

* Dekning av trykningsutgifter. Helene Schulerud søker om ekstra bevilgning for trykking av sin dr. scient.-avhandling. Oppgaven har blant annet bilder som krever en oppløsning på 2400 dpi.

Styret bevilget kr 5.600,- til dekning av trykningsutgiftene.

Sak 6. Eventuelt

Møtevarighet: 1215-1345
Institutt for informatikk,

Knut Liestøl

Elisabeth Hurlen