Referat fra møte i instituttstyret

2. april 1998

Tilstede: Oddvar Søråsen, Ragnar Normann, Tone Bratteteig, Tor Sverre Lande, Aslak Tveito, Dag Wisland, Kristin Skar, Ronny Nilsen, Jan Ingvoldstad, Thorkild Stray (forlot møtet under behandlingen av sak 9).

Sverre Holm møtte til sak 6.

Fra administrasjonen møtte: Anne Cathrine Modahl, Narve Trædal,
Elisabeth Hurlen.


Sak 1. Referatsaker

De oppførte referatsakene ble tatt til etterretning.

I tillegg ga bestyrer en oversikt over søknader han har innvilget på bestyrer-fullmakt siden forrige styremøte:

- kr. 3 180 til Arne Maus for innkjøp av Visual J++ til bruk i undervisningen samt en Microsoft Developer Network License til SCI-laben.

- kr. 12 500

til driftsgruppen for innkjøp av en 24 porters hub for tilkobling av bærbare maskiner samt et 16 porters RS-232 kort til konsollserver.

- en revidert søknad om standard PC til systemarbeidsgruppens gjeste-forskere og tilsatte i II-stillinger.

- kr. 4 416 (NFR-midler strakstiltak IKT) til hovedfagsstudent Stein Grimstad som støtte til hans opphold ved universitetet i Glasgow som free move-student under Erasmus/Sokrates-programmet.

.

Sak 2. Budsjettsituasjonen ved instituttet

Bestyrer refererte fra møter med fakultetets og den sentrale ledelse om budsjettsituasjonen.

Med bakgrunn i de utsendte budsjett-scenarier for 1998 og 1999, vedtok et enstemmig styre å la høstsemestrets undervisning gå som planlagt innenfor de oppsatte budsjettrammer, uten nedskjæringer. Samtidig ble administrasjonen bedt om å planlegge for en nedskjæring av undervisningen fra vårsemestret 1999 i samsvar med konkrete bevilgninger.

Styret vedtok videre - mot 1 stemme - å utlyse de to nye professoratene nå.


Sak 3. Årsplan 1998 - endelig vedtak

Forslaget til årsplan ble vedtatt med mindre endringer. Bestyrer takket Anne Salvesen og Narve Trædal for godt redigeringsarbeid.

Sak 4. Dannelse av forskningsgrupper

Styret sluttet seg til forslaget til gruppeinndeling og til undervisnigs-utvalgets forslag til undervisningsansvar. Gruppene etableres straks, mens fordeling av midler til gruppene vil skje pr. 1.7.98.

Styret nedsatte et utvalg som skal lage detaljerte regler for fordeling av gruppemidlene og legge reglene frem på neste styremøte. Gruppen fikk denne sammensetning:

Ragnar Normann
Aslak Tveito
Anne Cathrine Modahl

Sak 5. Begynnerundervisningen - oppfølging

Saken ble utsatt.
Styret vedtok å pålegge undervisningsutvalget å fremme forslag til komité til neste styremøte.
Et skriv fra Fagutvalget, delt ut på møtet, ble oversendt undervisnings-
utvalget.


Sak 6. Overgang fra HiO til Matmod, kybernetikk og signalbehandling

Sverre Holm redegjorde for sitt ønske om en smidigere overgangsordning for studenter fra HiO til matmod ved at man anerkjenner at disse studentene kan ha en annen bakgrunn enn "våre" studenter og benytter "tid-for-tid"- prinsippet ved innpassing. Han etterlyste et mer helhetlig opplegg for overgangsordninger fra de fleste større høyskolene i Østlandsområdet.

Styret sluttet seg til Sverre Holms forslag til innpassing av studentene fra
HiO til matmod, kybernetikk og signalbehandling.

Styret vedtok et forslag fra Lande om å be undervisningsutvalget utøve en mer liberal praksis i forhold til søkere med bakgrunn fra andre utdannings-institusjoner (høyskoler etc.). Opptak bør skje etter "tid-for-tid"-prinsippet innenfor en akseptabel faglig ramme.


Sak 7. Strakstiltak (NFR-midler) til internasjonal post doc. og kortvarige
gjesteopphold

Til behandling forelå en komité-innstilling av søkerne til en internasjonal post doc.-stilling og kortvarige gjesteopphold. En uteglemt søknad fra Dag Sjøberg om gjesteopphold ble tatt med i innstillingen som deretter fikk styrets tilslutning.
Styret ønsker at de enkelte forskningsgruppene poster den internasjonale post doc.-stillingen i egnede miljøer med en ny søknadsfrist.


Sak 8. Søknad om forlenget stipendperiode

Styret vedtok å gi Stein Jørgen Ryan to måneders forlenget tilsetting gjeldende fra 1. mai.

Sak 9. Klage på styrets avslag på permisjonssøknad

Styret beklager visse mangler i saksbehandlingen, men kan ikke se at det er fremkommet nye momenter som kan endre styrets syn på saken.
Styret opprettholder derfor sitt tidligere vedtak.


Sak 10. Eventuelt

- Aslak Tveito fremmet forslag om at det nedsettes en komité som lager et generelt NFR-prosjekt for å styrke utdanningen av dr.-studenter i informatikk.

Styret sluttet seg til forslaget og nedsatte denne komitéen:

Dag Sjøberg
Stein Gjessing
Kristin Braa
Tor Sverre Lande
Aslak Tveito
sekretær: Narve Trædal

- Planer for IT-opptrapping fra Matematisk og Fysisk institutt ble delt ut på møtet. Aslak Tveito ble bedt om å lage et forslag til institutt-uttalelse. Forslaget sendes på sirkulasjon blant styrets medlemmer for godkjennelse før det oversendes fakultetsstyret.


Neste styremøte: 30. april

 

 

Møtevarighet: 12.15-14.30
Institutt for informatikk, 3.4.1998

 

 

Oddvar Søråsen

Elisabeth Hurlen