Referat fra ekstraordinært møte i instituttstyret

19. november 1998

Til stede: Oddvar Søråsen, Ragnar Normann, Aslak Tveito, Tor Sverre Lande (gikk før avstemningen)Ellen Munthe-Kaas, Kristin Braa, Tore Bastiansen, Tone T. Dahl, Terje Knudsen, Jan Ingvoldstad, Fredrik Vraalsen

Leder i undervisningsutvalget, Jens Kaasbøll deltok med tale- og forslagsrett

Fra administrasjonen møtte:Stein Michael Storleer, Håvard Holstad, Narve Trædal.

 

Sak 1: Eget opptak til et sivilingeniørstudium ved Ifi?

 

Vedtak (med 8 stemmer for, 2 mot): Styret ved institutt for informatikk ønsker å fremme rekrutteringen til informatikk, bedre studiekvaliteten og redusere gjennomføringstiden og vil derfor utrede mulighetene for et informatikk-studium med eget opptak. Utredning skal ta sikte på å

1. foreslå et eget studium i informatikk ved UiO som kan starte opp høsten år 2000,

2. estimere kostnadene ved et slikt studium både i form av rom, undervisningpersonale og

maskinressurser,

3. utrede konsekvensene av et slikt studium for andre studenter ved Mat. Nat.,

Utredningen bør i tillegg vurdere om insituttet kan tilby et eget grunnfag i informatikk som er åpent for alle studentene ved UiO, og eventuelt estimere kostnadene knyttet til dette.

Utrednning skal foretas av et utvalg med representanter fra Ifi, Mat.Nat. og sentraladministrasjonen. Studentene skal ha to representater fra Ifi og en fra Mat.Nat.

Styret ber bestyrer foreslå et utvalg til neste styremøte.

Nedstemt (med 2 stemmer for, 8 mot): Ifi skal utrede hvorvidt et eget siv.ing.-opptak er ønskelig, hvordan det eventuelt kan gjennomføres, samt foreta en grundig konsekvensanalyse. Ordninger med eget opptak settes under ingen omstendigheter i gang før tidligst høsten 2000.

Vedtak (enstemmig): Instituttet skal arbeide for å skaffe til veie inntil kr 400 000 fra universitetet sentralt til markedsføring rettet mot elever i videregående skole, med fokus på ungdomsmessen "Jobb og utdanning 99" og spesielt rettet mot økning av jenteandelen.

Sak 2: Eventuelt

Det ble fra flere styremedlemmer beklaget at saken om skjerpede opptakskrav til realfagsfakultetene er utsendt med så knapp frist at det ikke har vært mulig å realitetsbehandle saken i styret. Det ble uttrykt bekymring over at det forslåtte opptakskrav kan få uheldige virkninger for rekrutteringen til informatikk.

 

Institutt for informatikk 19. november 1998,

 

 

Oddvar Søråsen

Narve Trædal