Referat fra møte i instituttstyret

20. mai 1999

Til stede: Nils D. Christophersen, Oddvar Søråsen, Olaf Owe, Ragnar Normann, Aslak Tveito, Kristin Braa (fratrådte under sak 3 og 8, i stedet møtte Tone Bratteteig), Tore Bastiansen, Tone Tellevik Dahl, Terje Knudsen, Fredrik Vraalsen, Jan Kroken

Fra administrasjonen møtte: Anne Cathrine Modahl, Stein Michael Storleer, Håvard Holstad og Narve Trædal.

 

Sak 1. Referatsaker

De oppsatte referatsaker ble tatt til etterretning.

Sak 2. Førsteamanuensis i store datasystemer - bedømmelseskomiteens

innstilling

Vedtak: Styret slutter seg til bedømmelseskomiteens innstilling og innstiller Magne Jørgensen til stillingen som førsteamanuensis. Dersom han takker nei til stillingen, ber instituttet om å få saken sendt tilbake til instituttet for videre behandling.

Sak 3. 1-2 førsteamanuensis-stillinger i systemarbeid - bedømmelseskomiteens

innstilling

Vedtak: Styret slutter seg til bedømmelseskomiteens innstilling og innstiller Sundeep Sahay og Kari Thoresen til 2 stillinger som førsteamanuensis. Styret konstaterer at ingen av de to innkomne kommentarer til innstillingen gjelder rangeringen av de to første på listen. Instituttet vil derfor ikke ta stilling til kommentarene nå, men ber om å få sendt saken tilbake hvis en av de to første trekker seg.

Sak 4. Rekruttering til hovedfaget innrettet mot studenter på lavere grad

Vedtak: Styret anser arbeid for å rekruttere til hovedfag blant våre laveregradsstudenter som meget viktig og ber instituttledelsen gå videre med konkretiseringen av de enkelte tiltak i det framlagte notatet i samarbeid med forskningsgruppene.

 

Sak 5. Høring ang. spørsmål knyttet til avsluttende hovedfagseksamen og

til utforming av vitnemål samt bruk av ECTS-skala

Vedtak: Styret gir bestyrer fullmakt til å oversende høringsuttalelsen med de kommentarer som kom fram under møtet. Det forutsettes at instituttet får eventuelle konkrete forslag til endringer i eksamensordningen til behandling på ordinær måte.

 

 

Sak 6. Representanter til Undervisningsutvalget ved UNIK

Vedtak: Ragnar Normann utnevnes til Ifis representant i Undervisningsutvalget ved UNIK. Som varamann utnevnes Yngvar Berg

 

Sak 7. Støtte til innkjøp av utstyr utenom fristen

Vedtak: Hjemmeutstyr hører normalt ikke til det tilbud instituttet gir sine emeriti. Søknader om slikt utstyr må i tilfelle gå til forskningsgruppene og være knyttet opp mot veilednings- og forskningsvirksomhet. I denne saken er det imidlertid spesielle forhold som tilsier at styret bevilger inntil kr 36 000 til det omsøkte utstyr.

Vedtatt med 8 stemmer. Et mindretall på tre stemte for å vente med å fatte beslutning i saken inntil den ordinære søknadsrunden for utstyr til høsten.

 

Sak 8. Støtte til samfinansiering av forskningsprosjekt

Vedtak: Instituttet stiller til rådighet 2 stipendiatstillinger med vanlige driftsmidler over en tre-årsperiode til det omsøkte prosjektet, mot at Forskningsrådet finansierer en tilsvarende andel.

 

Sak 9. Ekstrasak: Arrangementsstøtte NORCHIP '99

Vedtak: Instituttet garanterer for en sum på inntil kr 25 000

 

Sak 10. Ekstrasak: Betenkning førsteamanuensis-stilling til Forskningsgruppen for datasystemer etter Dag Sjøberg

Vedtak: Stillingen beholdes innen Forskningsgruppen for store datasystemer. Gruppen utarbeider en betenkning for stillingen som legges fram for styret.

Sak 11. Eventuelt

Ingen saker

Orienteringssaker

Retningslinjer for adgang til å utlyse vitenskapelige stillinger

Iverksetting av system for forvaltning av eksternt finansiert virksomhet;

høringsuttalelse fra matnat

Faglig-pedagogisk dag 4. januar 2000

Forskningsdagene 24. og 25. september 1999

 

Institutt for informatikk, 26. mai1999

 

Nils Christophersen Narve Trædal