Nominasjoner for fast vitenskapelig ansatte

Det skal velges to representanter og minst to vararepresentanter. De nominerte er:

Bildet kan inneholde: blomsterhandel, eldre.Alma Leora Culén

Alma Leora Culén stiller til gjenvalg til instituttstyret, nominert av kollegene fra bærekraft og design-gruppen. Med representanter fra alle grupper som utgjør arbeidsmiljøet vår, er instituttstyret instituttets øverste beslutningsorgan. Styret diskuterer prioriteringer, strategier, økonomi og tar de overordnede avgjørelser ved instituttet. I år, når både instituttledelsen og dets styre endres, er det fint med noe kontinuitet, som Alma kan tilby over de neste fire år.

I 1988, fikk Alma sin doktorgrad i matematikk fra University of California San Diego. Hun ble IFI ansatt i 1993. Etter nesten 30 års arbeid ved instituttet, er hun godt kjent med instituttets fortid og nåtid - noe som kan bidra med å styre IFIs fremtid i en god retning. Hennes administrative erfaringer er brede og inkluderer gruppeledelse, medlem av det lokale miljøutvalget (LAMU) og undervisningsutvalget. Hun er opptatt av gjennomsiktige og demokratiske beslutningsprosesser, samt instituttets brede forskningsinnflytelse og samfunnsmessige relevans.

I de siste femten år har Alma drevet med forskning og undervisning innenfor interaksjonsdesign og design-forskning, med bærekraftig design i fokus. Hun har deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, publisert mye og bidratt til å utvikle studieprogrammet Informatikk: design, bruk og interaksjon.


Andreas Austeng

Ansatt på Ifi siden 1997 (PhD: 97-00, Postdoc: 00-03, 1Am: 03-16, Professor 16-dd)

Bakgrunn:

Tidligere 

  • Medlem og leder, Ifis PhD-utvalg.
  • Representant, 12 år, i programrådene for ElDAT BSc og MSc.
  • Varamedlem, programråd for Informatikk.
  • Vara, Ifi Styre, 2012-16.

I dag

  • Medlem, programråd for BSc-programmer, matematikk.
  • Medlem, programråd for Computational Science.
  • Representant, Ifi Styre, 2016-20.
  • Gruppeleder, DSB.

Jeg leder Endringsmiljøet MEDIMA, et samarbeidsprosjekt mellom forskere ved Matnat, OUS, NIH og norsk industri. Jeg deltar i SFI’et CIUS, Fyrtårnprosjektet ”DoMore” og det nylig tildelte SFI’et Visual Intelligence.

Motivasjon:

Jeg har i siste periode representert de vitenskapelige i Styret. Jeg er engasjert, jeg sier fra når jeg opplever at noe ikke er slik det burde være og jeg tør fremme upopulære synspunkter hvis dette viktig for at alle skal behandles likt. Jeg er opptatt av rettferdighet, fremme synspunkter jeg får fra andre ansatte og at avgjørelsene som tas av Styret oppfattes som rettferdige. Blir jeg valgt for fire nye år vil jeg fortsette å være en representant for alle ved Ifi.

Jeg er også opptatt av kontinuitet i Styrers arbeid. Mange i dagens Styre avslutter nå sitt arbeid. Jeg mener derfor det er viktig at noen, men ikke nødvendigvis meg, gjenvelges for fire nye år slik at synspunkter fra dagens Styre fortsatt kan målbæres.


Dag Wisland

Jeg stiller til valg som medlem av instituttstyret fordi jeg ønsker å bidra til å forme og utvikle instituttet fremover. Jeg ønsker at IFI skal bli mer synlig som et ledende institutt både nasjonalt og internasjonalt, jeg vil øke tverrfaglig samarbeid internt og eksternt for å møte nye samfunnsutfordringer og samtidig opprettholde høy kvalitet i forskning og undervisning.

Jeg kjenner IFI godt gjennom snart 30 år og er stolt over kvaliteten i forskningen og undervisningen vi leverer på tvers av våre mange og sterke forskningsgrupper. IFI har alltid hatt tradisjon for stor grad av frihet, raushet og også takhøyde for gode respektfulle diskusjoner og debatter. Disse kvalitetene må vi ta vare på men også tørre å være nytenkende.

Jeg er tok hovedfag i digitalteknikk i 1996 og etter et kort engasjement som stipendiat gikk jeg over i fast stilling som vitenskapelig programmerer med tung involvering i gruppens forskningsprosjekter og samtidig medlem av driftsgruppen. Fullførte doktorgrad i mikroelektronikk i 2003 og startet i fast vitenskapelig stilling i 2004. Har vært forskningsgruppeleder i flere perioder og også leder av Profesjonsstudiet ved IFI samt vært med på å utvikle nye studieprogram og enkeltemner.

Som vitenskapelig ansatt er jeg opptatt av forskningsdrevet innovasjon, samfunnsnytte og å sikre internasjonalt perspektiv og kvalitet i forskning og undervisning. Jeg har brukt mye av min karriere på ledelse av internasjonale forskningsprosjekt med både akademiske og industrielle partnere og har også som gründer vært med å bygge start-up til å bli et internasjonalt ledende teknologiselskap. Har også betydelig erfaring fra ledelse og styrearbeid. Jeg føler dette er nyttig ballast i forhold til å bidra til utviklingen av instituttet.


Bildet kan inneholde: person, hår, ansikt, panne, hake.Johan Ivar Sæbø

Jeg jobber i forskningsgruppa Informasjonssystemer, i seksjonen HISP, hvor jeg stort sett har vært siden jeg begynte på IFI høsten 98. Før ferdigstillelse av PhD ved IFI i 2013 rakk jeg også en master i internasjonale relasjoner ved Johns Hopkins University, og to år ved Verdens Helseorganisasjon i Geneve. Til daglig jobber jeg med å forstå digitale plattformer og hvordan de påvirker og påvirkes av samfunnet rundt oss. Mitt empiriske ståsted er helsesektoren, og jeg har jobbet internasjonalt og i Norge med digitalisering i helsesektoren.

En ting som er viktig for meg er å tilrettelegge for god undervisning. For å få til dette må undervisere være motiverte, og de må ha tid og få insentiver til å fokusere på god læring. Rent konkret kan dette være å kunne prioritere skriftlig tilbakemelding på obliger gjennom semesteret og på avsluttende eksamen. Det er mye god læring i gode tilbakemeldinger, men slik tilbakemelding er tidkrevende. For unge forskere må det være givende karrieremessig å prioritere undervisning og veiledning. Jeg håper å kunne bidra til å gjøre undervisning og veiledning enda er attraktivt ved IFI, og å heve kompetansen og nyskapningen rundt dette.


Bildet kan inneholde: briller, hår, panne, ansikt, øyenbryn.Peter Csaba Ølveczky

Jeg har hovedfag fra Ifi, doktorgrad fra Bergen/SRI International, ble
førsteamanuensis på Ifi 2004, og professor her 2008.

Jeg jobber med å:

  • utvikle intuitive og uttrykkskraftige modelleringsspråk basert på matematisk logikk; 
  • utvikle automatiske matematiske analysemetoder, slik at man kan analysere komplekse systemer tidlig i systemutviklingsprosessen;  
  • applisere språkene og analysemetodene på avanserte datasystemer, som flysystemer, transaksjonshåndtering, kommunikasjonsprotokoller,  industrielle kontrollsystemer, osv. (Mitt verktøy har også vært brukt i Japan til å finne subtile feil i biler.)  

Ved siden av Ifi har jeg forsket mye i USA, først med doktorgraden ved SRI/Stanford, så som postdoc ved University of Illinois at Urbana-Champaign (UIUC) 2002-2004 og deretter som gjesteforsker ved UIUC siden 2005. 

Jeg har arrangert 13 internasjonale konferanser/workshops/symposia, ledet FRINAT-prosjekt, osv.

Jeg ser på instituttstyret som en spennende arena for å påvirke instituttets videre utvikling, slik at Ifi kan bli enda bedre både på forskning og undervisning/formidling. Vi trenger også en strategisk og prinsipiell tilnærming til temaer som midlertidighet, open access publisering, digitalisering av undervisning, "grønt skifte", tilrettelegging for optimale studie-
og arbeidsforhold under pandemier, etc.

Jeg brenner for å tilby studenter undervisning av høy faglig og pedagogisk kvalitet, og har brukt mye energi på undervisning, inkludert utvikling av  kurs med meget god  studentevaluering, skriving av pensumbok utgitt av Springer og undervisning på internasjonale sommerskoler.  Samtidig er det like viktig å legge til rette for best mulig forskning.

Jeg ønsker også å jobbe med strategier og prosesser for å sikre enda større grad av forutsigbarhet, åpenhet og kvalitet av ansettelser ved IFI. 


Bildet kan inneholde: person, hår, fotografi, lilla, skulder.Viktoria Stray

Jeg har vært ansatt på Ifi i over ti år og har min doktorgrad fra instituttet. Fra 2010 har jeg sittet i Lokalt Arbeidsmiljøutvalg (LAMU) og fra 2017 har jeg vært vitenskapelig representant i programrådet for Programmering og systemarkitektur. Jeg er en av lederne for Geminisenter for Software Engineering, som er et samarbeid mellom UiO, NTNU og SINTEF. Jeg har gjennomført autorisasjonsprogrammet for styremedlemmer og har sittet i styret i Dataforeningen. Før jeg kom til Ifi, jobbet jeg som IT-konsulent i Accenture etter endt sivilingeniørstudium i datateknikk fra NTNU. Jeg har en bistilling på SINTEF Digital i Trondheim.

På undervisningssiden er jeg faglærer i fellesemnene IN1030 – Systemer, krav og konsekvenser og IN2000 Software Engineering med prosjektarbeid, som til sammen har mer enn 680 studenter. I tillegg underviser jeg i EVU-fagene ITLED4220 – Prosessforbedring og smidige metoder og ITLED4350 – Moderne systemutviklingsprosesser. Jeg er utdannet coach og bruker kunnskapen aktivt i veiledningen av master og Phd-studenter, noe som gjør meg til en ettertraktet veileder. Interessen for coaching gjør at jeg leder et forskningsprosjekt finansiert av Scrum Alliance hvor vi tar frem ny kunnskap om smidig coaching.

Det er viktig for meg å delta på både nasjonale og internasjonale arenaer. Tidligere i år var jeg med å arrangere den mest anerkjente internasjonale smidigkonferansen (XP), som i 2020 hadde over 900 deltakere, og i 2022 skal jeg lede den igjen i København. I november skal jeg være keynote på Norsk Informatikkonferanse. Jeg deltar også i formidling av forskningsresultater til næringslivet ved å holde foredrag og stiller ofte opp i media, slik at industrien enklere kan få tilgang på forskningsbaserte råd.

Dersom jeg blir valgt inn i instituttstyret, vil jeg prioritere strategier og tiltak som kan bidra til forbedret studiekvalitet og høyt nivå på forskningen. Jeg vil være opptatt av trivsel blant studenter og ansatte, og spesielt ønsker jeg å legge til rette for mer samarbeid og treff på tvers av forskningsgrupper.

Publisert 10. nov. 2020 10:23 - Sist endret 10. nov. 2020 10:23