Xterm via X-Win32

Xterm via X-Win32. For de som foretrekker å jobbe fra et terminalvindu, men har windows på hjemmemaskinen, kan man få tilgang til et terminalvindu på hjemmemaskinen ved å bruke programmet X-Win32. Man åpne andre vinduer og kjøre programmer som matlab og emacs fra UiO-maskinene og få vinduet oppe på windowsmaskinen hjemme.

Xterm-innstillinger

Etter installasjon åpner du X-win32 og får opp hovedvinduet.

Får å åpne Xwin32 gå til startmenyen og så Xwin-32 -> X-config

På høyresiden, under Ny sesjon velger du Manuell.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, skjermbilde, programvare.

Du blir spurt om tilkoblingsmetode, og velger ssh og deretter Neste.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, skjermbilde, programvare.

Sesjonsnavnet er valgfritt, men verten skal være login.ifi.uio.no, under Login fører du opp ditt eget brukernavn, og kommandoen settes til xterm -ls. Av sikkerhetsgrunner skal man ikke lagre passordet sitt i programmet.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, parallell.

Trykk Save for å lukke vinduet. Du kan eventuelt trykke Test for å teste at du har satt det opp riktig. Når du skal starte sesjonen etter at du har trykket Save ligger den i lista i hovedvinduet til X-Win32, det ser omtrent sånn ut:

Bildet kan inneholde: rektangel, azure, skrift, skjermbilde, parallell.

Hvis du ønsker en snarvei, for eksempel på skrivebordet ditt, kan du høyreklikke på sesjonsnavnet (x-term i bildet over) og velge Shortcut.

Hvis denne dialogen dukker opp, velg Accept.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, skjermbilde, teknologi.

Når du starter opp sesjonen får du opp innloggingsvindu der du skriver inn passordet ditt.

Bildet kan inneholde: tekst, linje, font, parallell, teknologi.

Til slutt får du opp xterm-vinduet og du er klar til å jobbe!

Her kan vi skrive kommandoer i formatet 'program&' for å kjøre programmet (eks. 'atom&', 'emacs&' eller 'nautilus&').

Bildet kan inneholde: tekst, linje, rektangel, font, teknologi.

Publisert 9. aug. 2020 12:24 - Sist endret 16. mars 2021 12:45