Java

Java er et objekt-orientert programmeringsspråk som blant annet blir benyttet i undervisningen i IN1010

Java følger ikke lengre med MacOS (OSX). I INF1000 brukes JDK versjon 8 eller nyere.

Nyttige nettsteder

Oracle leder utviklingen av Java. På nettsiden http://java.oracle.com finner du de siste nyhetene om Java, samt nedlasning av JDK (Java Development Kit)

Bruk

Man bruker programmet `javac' for å kompilere programmer og man kan bruke programmet `java' for å kjøre programmet.