Programrådsmøte for kjemiprogrammene 10.9.2021

Her finner du innkalling, saksliste og etterhvert referat for programrådsmøte for kjemiprogrammene 10. september. 

 

Innkalte medlemmer og observatører:

Tid og sted:  10. september kl. 13.15-15:00, VU60

Saksliste: 

Godkjenning av referat fra programråd møte 05.05.2021. 

Referatet ble godkjent

Orienteringssak: Batterisatsing på Kjemisk institutt

Mange ulike virksomheter undersøker for tiden mulighetene til å drive batteriproduksjon i Norge. I den anledning vil Kjemisk institutt ta grep for å sikre at studenter har mulighet til å skaffe seg nødvendig kompetanse på dette området gjennom våre studieprogrammer. Vi bør også sørge for at dette er synlig for potensielle søkere.

Orienteringssak: MENA3200 skifter semester fra høst til vår.

Dette er en konsekvens av at KJM-MENA3210 ble revidert og byttet til høstsemesteret. Må undersøke om de tenker å undervise dobbelt eller hoppe over ett semester (emnet ligger under Fysisk institutt).

Orienteringssak: KJM1121 - Uorganisk kjemi I bytter navn til KJM1121- Uorganisk kjemi

De dropper 1-tallet fordi det nå er uorganisk lab i KJM2500 som er neste steg, og så kommer KJM3120/4120 - Uorganisk materialkjemi. Se vedlegg for fordeling høst/vår.

 

Sak 03-21: Diskusjonssak. Periodisk programevaluering

I 2021 skal det gjennomføres periodisk programevaluering for bachelorprogrammet i kjemi og biokjemi. Her kan du lese de sentrale retningslinjene for periodisk programevaluering. Den interne evalueringsrapporten skulle vært ferdig innen utgangen av august,  men det har ikke vært mulig på grunn av eksamens- og ferieavvikling. Målet er derfor å ferdigstille rapporten slik at den kan sendes ut til det eksterne panelet i andre halvdel av september, så nær midten som mulig. Innhenting av informasjon er i sluttfasen og lagt ut på side for bakgrunnsmateriale og nyttige lenker som panelet skal ha tilgang til.

Programleder vil redegjøre for hva slags informasjon som er samlet inn. Programrådet inviteres til diskusjon om funn og hvordan det videre arbeidet med evalueringen bør skje.

Diskusjon: Bakgrunnsmaterialet ble diskutert. Det er dårlig respons for spørreundersøkelsene til ansatte og arbeidsgivere, men tiden tilsier at vi tar utgngspunkt i det vi har. Det kan være aktuelt å gjøre en mer omfattende undersøkelse i forbindelse med neste års evaluering av masterprogrammet. t annet forhold som ble trukket frem når det gjaldt tilknytning til næringslivet, var at våre studenter i større grad bør lære om akkrediteringsstandarder og standardmetoder for labforsøk. Oså regelverk knyttet til kjemikaliemerking ble nevnt. Det bør være rom for dette i noen av labkursene.

Fagutvalget opplever at ansvaret for tilknytning til næringslivet i stor grad er lagt på dem. De påpeker også at studenter som tar MAT100 og MAT1060 opplever at de mangler forkunnskape i lineær algebar når de skal ta KM2601 Fysikalsk kjemi II - kvantekjemi og spektroskopi.

Det er bekymringsfullt at vi i liten grad rekrutterer til masterstudieretninge i uorganisk og fysikalsk kjemi. Sluses alle disse studentene mot MENA-programmet? Det er viktig å få frem bredden i studietilbudt på bachelorprogrammet.

 

Publisert 7. sep. 2021 16:02 - Sist endret 3. juni 2022 15:10