Programrådsmøte for kjemiprogrammene 18.12.2023

Her finner du innkalling, saksliste og referat for programrådsmøte for kjemiprogrammene 18. desember 2023.

Tilstede: Stian Svelle, Jon Petter Omtvedt, Mohamed Amedjkouh, Reidar Lund, Hanne Røberg-Larsen, Svein Tveit, Thomas Bondo Pedersen, Line Dybvig Andersen,

SAK 04-23 Diskusjonssak. Gjennomgang av sluttrapporter og eksamensstatistikk for emner fra våren 2023

- Hvis frister i EpN skal kunne rekkes må vi ha gjennomgang av sluttrapporter tidlig på året. Sluttrapporter må derfor samles inn helt i starten av semesteret.

- Fra en del emner meldes det om at det er dårlig oppmøte til aktiviteter som ikke er obligatoriske. I KJM1101 er det rapportert at omtrent halvparten av studentene ikke møtte til forelesning i mesteparten av semesteret. Strykprosenten i KJM1101 og KJM1121 var unormalt høy (43 % og 35 %) og det ble diskutert hva som kan være mulige årsaker til dette. De samme studentene ser ut til å gjøre det relativt normalt i KJM2400 høsten 2024. Vi kom ikke frem til noen tiltak, men Svein snakker med utdanningsleder og diskuterer om noe bør gjøres nå eller om vi følger nøye med det kommende semesteret. Forslag til tiltak som kom opp på møtet: Anonymt spørreskjema til studentene for å finne ut mer om grunnen til det store fraværet. Mer studieteknikk sammen med KFU i starten av studiet. At emneansvarlige følger tettere opp med kunngjøringer i canvas for å lokke studenter til forelesning. Høre med fakultetet om andre institutter opplever tilsvarende fraværsproblematikk, finnes det noe statistikk på dette?

- Fysikalsk kjemi 1,2 og 3: Emneansvarlige på disse emnene kunne tenke seg å undervise termodynamikk mer statistisk. Dette er en diskusjon som har pågått lenge, men som vil kreve en omlegging av de tre emnene.

- For andre emner ble det ikke diskutert noen spesielle utfordringer.

 

SAK 05-23 Orienteringssak. Omfang i KJM5280 NMR spektroskopi

KFU har gjort en undersøkelse blant studentene som tar emnet. Der kommer det blant annet frem at mange synes at omfanget av emnet er for stort og at de ønsker å gjøre det om til et 10 stp emne. En slik endring krever en der gjøres en evaluering av omfanget i emnet, og da det er noe uklart hva som skjer med emnet etter H24 fordi emneansvarlig går av med pensjon, vil det for H24 settes inn ressurser for å forsøke å lette arbeidsbyrden for studentene noe i form av kollokvier som ledes av en stipendiat som kjenner emnet godt, der studentene kan få hjelp og veiledning i arbeidet med å skrive rapportene i emnet. Disse rapportene er noe som trekkes frem av studentene som svært tidkrevende.

   

Publisert 5. juni 2024 11:18 - Sist endret 5. juni 2024 12:00