Litt om våre studenter på Kjemisk institutt på UiO!

Jeg har vært veileder for drøssevis av kjemi-studenter. Jeg skal fortelle litt om dem, og hva de gjør nå!

studenter skriver på tavle

På Kjemisk institutt er læring en sosial greie!

Du som leser dette lurer kanskje på, hva skal jeg studere? Vel, hvis du er interessert i kjemi, så er kanskje Kjemisk institutt (KI) riktig sted for deg. Her skal jeg fortelle litt om noe av grunnene til det!

Starten av studiene: du blir kjent med dine medstudenter!

Når semesteret starter til høsten, så er det en ganske ny verden som venter deg, det å begynne på universitetet. Men vi er veldig stolt av vår fadderordning, som passer på at nye studenter blir kjent med hverandre, og deres nye studiested. Faddersjefene på KI til høsten heter Elias og Yani. De er skikkelig bra folk! Jeg har møter med dem hele tiden, for å høre hvordan det går med dem og studentene. På KI så involverer vi studentene i mange av avgjørelsene som blir tatt, og derfor er det viktig at vi har et tett forhold til dem! Jeg anbefaler også å bli med i studentens foreninger som Proton og Menageriet. Dette er hyggelige greier!

Fadderuka på UiO er en fin måte å starte sosialisering på! I denne uka er det fokus på både fag og aktiviteter som alle kan være med på!

Studiene: en sosial setting

Når du studerer kjemi, så er du ofte sammen med folk, på kollokvier, og ikke minst på lab´en. Det er noe annet enn å sitte alene og lese! I disse korona-tidene har vi fått ha lab´en åpen mye av tiden. Dette har vi vært veldig glade for. 

Mange av lærerne er også studenter selv, kanskje 1-2 lengre enn deg i løypa. Dette synes vi er bra, fordi disse lærerne vet ofte hva som er spesielt vanskelig, da de husker det fra de selv tok kurset for litt siden. 

Sommerjobb?

Siden KI er så attraktivt for arbeidsmarkedet, så er det gode muligheter for å få en sommerjobb på et relevant arbeidsplass. For eksempel, flere av våre studenter har hatt sommerjobb på KRIPOS og andre spennende steder! Vi har til og med jobber til studenter i undervisning, som nevnt over. Tips: det er lurt å begynne å lage en fin CV så fort som mulig. Alt fra ekstrajobber i kassa til studentverv er kjempeverdifullt!

Masteroppgave: forskning og samarbeid

Etter noen år med bachelorstudier, kan man ta en masteroppave. Da jobber man i team med professorer på KI, og vi forsker sammen. Og da er det ofte slik at studenter er med på reiser til andre land (vi oppfordrer også til utvekslingsemester på bachelor-nivå også!) på konferanser. Da kan man møte studenter fra andre land, og få nye kontakter og et spennende nettverk. I våre masteroppgaver så jobber våre studenter med viktige ting, med alt fra å lage nye medisiner til å designe nye energikilder, enten på lab eller med datamaskin!

Bildet kan inneholde: smil, hånd, væpne, gest, lykkelig.
Her er studenter Maria, Ann og Lars. De har forsket på kunstige organer, dyrket fra stamceller. De ser på hvordan legemidler kan forbedres ved å teste på disse organene, i stedet for å bruke forsøksdyr. Les mer disse kunstige mikro-organene på Titan.uio.no.

Etter studier: arbeidslivet

Det er ofte litt trist å se studenter forlate KI, men det er kult at de typisk får relevante og spennende jobber rett etter studiene. På steder som sykehus, legemiddelindustrien, energi-indistrien, konsulentbransjen, skoler, osv. Noen går videre med å ta doktorgrad, enten hos oss på UiO (som er den norske universitetet med høyeste ranking på verdensbasis), eller på steder som Oxford eller Stanford!

Heldigvis så har jeg kontakt med veldig mange av mine studenter, som Helle, Hanne H, Tore, Ole Kristian, Rua, Ramneet, Sunniva, Ornela, Ida, Ago, Marie, Dorna, Ingvild, Kristina, Stian, Beatrix, Hanne S, Kristoffer, Lan, Ida, Thomas, Magnus, Anders, Khan, Elise, Siri, enda en Hanne (Hanne RL), osv. osv., og er glad for at det går bra med dem og deres karrierer!

Sees vi til høsten?
Det håper jeg. Det er et godt valg å komme til Kjemisk institutt!

Les mer om våre studietilbud

Emneord: Studieliv, Kjemi, Universitetet i Oslo, Jobb, Samordnet opptak Av Steven Ray Wilson
Publisert 26. mars 2021 21:39 - Sist endret 29. mars 2021 20:52
About-image

Denne bloggen

Professor Steven Ray Wilson er nestleder på Kjemisk Institutt, Universitetet i Oslo. Steven er veldig glad i jobben sin, da han får samarbeide med engasjerte studenter og verdensledende forskere, alt på en gang.