Referat til møte i Bachelorrådet

Mandag 1. februar 2021 kl. 11:30-12:30, Zoom

Tilstede: 
Arne Sletsjøe (Utdanningsleder)  Philip Andreas Aarstein (MFU), Ece Cetinoglu (MFU), Ulrik S. Fjordholm (programleder, MAMI), Kjell Arne Brekke (ØI-representant), Jan Ubøe (ekstern programrådsgiver, MAEC), Bjørn Skauli (representant for midlertidig ansatte), Elisabeth Giil og Biljana Dragisic (sekretærer)

Frafall: Runar Ile (ekstern programrådsgiver, MAMI),  Tom Lindstrøm (programleder, MAEC)

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Ingen kommentarer.

21/01

Orienteringssak/diskusjonssak

Revisjon av 1. årsemner ved Fysisk institutt og ved Matematisk institutt

Det ble utnevnt en komite som startet med denne prosessen for 1 år siden, men som ble lagt på is pga korona-situasjonen, som krevde at ressurser ble brukt på andre ting. Nå er fagmiljøet blitt rutinert på digital undervisning og tilpassing til de ulike situasjonene som dukker opp, så arbeidet vil nå bli tatt opp igjen. Det ble avholdt et møte med Fysisk institutt i januar, hvor følgende hovedpunkter var aktuelle:

  • FA-studentene vil ikke ta MAT-INF1100 i 1. semester.
  • FA-studentene vil ikke ta MEK1100 i 2. semester.
  • Fysikk vil undervise sitt eget statistikkemne i 2. semester.

Rapport fra Fysisk institutt om ønskede endringer: Fysikk i Første År (FFA).

For å svare på FI sitt spørsmål om revisjon må man også se på vår egen revisjon og hvordan disse store (også service) emner kommer til å se ut.  Det ble også påpekt at samme problemstilling med ønske om å synliggjøre sine fagområder også kan komme fra andre institutter, som igjen setter i gang revisjoner som er nært tilknyttet våre egne revisjoner.  Omlegging fra vår side vil ha betydning for begge våre bachelorprogram, så vi må holde øye med dette gjennom denne prosessen.

21/02

Orienteringssak:

Semesterstart

Både MAMI og MAEC hadde et zoom-møte 11. januar for sine studenter (MAMI for kull20 og MAEC for alle). Her var programleder og programkoordinator tilstede, og startet møtene med å gjennomføre 6-7 enkle meningsmålinger (polls) i zoom. Fra " Hva spiste du på julaften" til " Hvor motivert er du til å studere dette semesteret". I tillegg til å bruke chat i zoom til å stille spørsmål, kunne studentene bruke padlet for å stille anonyme spørsmål. MAEC hadde større engasjement enn MAMI-studentene, og fikk tilbakemelding på fra studentene at de gjerne ville ha flere slike møter. De skal derfor arrangere et møte til i slutten av februar, og kanskje før eksamensperioden. 

I tillegg har begge program en padlet liggene åpen ute for sine studenter, hvor de kan stille spørsmål i løpet av semesteret hvis ønskelig. 

En kommentar var at i et slikt zoom-møte så virket det som at studentene likte å bruke padlet i stedet for å stille spørsmål muntlig, eller i zoom- chatten. Mye mulig fordi man da er anonym, og ikke alle tør å ta ordet i en slik setting, selv om spørsmålene de hadde var veldig generelle. 

21/03

Orienteringssak:

Periodisk programevaluering og NOKUT

UiO skal ha NOKUT-tilsyn i 2022. Gjelder for Tromsø, Bergen, NTNU og UiO. Fakultetet er innstilt på slå den sammen med periodisk programevaluering, som består av en selvevaluering i løpet 2021, slik at det er klart til NOKUT kommer 2022. Instituttet må være klare for en bestilling i løpet av vår-semesteret.

Oppnevningstiden til våre eksterne programrådgivere (Runar og Jan) går ut dette semesteret. Det kom forslag fra utdanningsleder at i stedet for å levere årsrapport for 2020, at man avventet litt og heller leverer en sluttrapport/oppsummeringsrapport for perioden de har vært programrådgivere (siste 4 årene). De bør ha i tankene at den skal leses i forbindelse med programevalueringen. 

21/04

Orienteringssak: Nye websider ved UiO

I uke 9, første uka i mars,  skal UiO lansere nytt webdesign på nettsidene hvis alt går etter planen. Dukker det opp problemer er det godt mulig at de avventer til etter at søknadsfristen for studier går ut i april. Endringene vil kun påvirke designet. Ingen nettsider vil få nye plasseringer og ingen lenker vil bli brutt. 

Bakgrunn for nytt design: 

  • Enhetene har meldt inn behov for mer fleksibelt design på nettsidene, særlig for sentre og liknende enheter.
  • Dagens design fungerer dårlig på digitale flater (eks. mobil og nettbrett)

  • Behov for design som oppfyller dagens og nye krav til universell utforming

  • Ønske om et mer oppdatert og moderne uttrykk

Endringer som er skjedd er  ny logo, ny fargepalett og nye fonter osv. og nye maler for studier, forside og arrangementer.  Høyrekollonnen i forsidemaler og artikkelmaler er fjernet, og alt som låg der vil havne nederst på nettsiden hvis man ikke fysisk går inn og endrer det. Meny-linjen øverst blir til en hamburgermeny på venstre side.  Den største jobben er å få oppdatert bildene i riktig format, og få inn nye, oppdaterte bilder. 

Det ble vist hvordan de nye studieprogramsidene vil komme til å se ut. Det er viktig at studieadministrasjonen går gjennom sidene før lansering og sjekket at alt ser ok ut. 

21/05

Eventuelt

Ingen saker

Arne B. Sletsjøe
Leder
Biljana Dragisic/Elisabeth Giil
Sekretærer

 

Publisert 8. apr. 2021 14:14 - Sist endret 8. apr. 2021 14:14