Referat til møte i Masterrådet

Mandag 1. februar, kl. 13.00–14.00, Zoom

Til stede: Arne B. Sletsjøe, John Rognes, Salvador Ortiz-Latorre, Ingrid Hobæk Haff, Riccardo De Bin, Øyvind Ryan, Karsten Trulsen.

Gjester: Elisabeth Giil.

Meldt forfall: Irina Didenkulova

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

 

Saker under eventuelt

Én sak fra Arne B. Sletsjøe.

21/01

Orienteringssak:

Arbeidsoppgaver for programledere

Arne B. orientering om arbeidsoppgaver ettersom det er nye medlemmer i rådet. Det er laget et årshjul for programlederrollen og opptak for å gjøre det lettere å ha en oversikt over oppgavene og rutiner: https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/enheter/mn/institutter/math/masterradet-rutiner-praksis/index.html

21/02

Orienteringssak:

Internsensorordning

Arne B. orienterer om hvordan ordningen fungerer.

Internsensorfordeling kan være en utfordring på programmer som er delt mellom institutter ettersom studenter som i sin helhet blir veiledet ved et institutt bør få sin avsluttende sensurering justert mot aktuelle masteroppgaver fra fagmiljøet ved det instituttet de tilhører. Ved MI gjelder dette CS- og DS-programmet. Ved CS-programmet er dette løst ved at de samarbeidende instituttene har ansvaret for hver sin studieretning i programmet og dermed er ansvarlige for internsensurering for sin studieretning.

I DS-programmet har dette vært en utfordring ettersom studenter på dette programmet kan bli veiledet i sin helhet fra IFI, samtidig som IFI tidligere har gitt signaler om at de ikke har kapasitet til å overta det administrative ansvaret for studentene på DS-programmet som veiledes av deres ansatte. Dette har medført at vi ved MI har hatt ansvaret for oppfølging av alle DS-studenter, inkludert avvikling av mastergradseksamen med internsensorer fra vårt institutt.

Hvis DS-studenter som skriver oppgave ved IFI skal få sin sensurering justert mot aktuelle masteroppgaver fra sitt fagmiljø må det derfor undersøkes om IFI har kapasitet til overta det administrative ansvaret for disse studentene, og i så fall når og på hvilken måte ansvaret skal fordeles.

Riccardo tar denne utfordringen videre ved å diskutere problemstillingen med de involverte i programmet ved IFI slik at vi får startet en dialog om saken.

21/03

Orienteringssak:

Nye websider v/Elisabeth Giil

Elisabeth orienterer. Større endringer, bl.a. nye fargepalett, nye bildeformater, og at høyrekollonnen tas bort. Det skal ikke kreve nærmere oppfølging av hver enkelt ansatt, selv om en del endringer vil måtte følges opp av administrasjonen.

21/04

Orienteringssak:

Studier i aktuarfag

Arne B. orienterer. Saken har vært oppe i studieutvalget der David Banos redegjorde for forslaget. Det er forslag om et studie bestående av et bachelorprogram og et masterprogram. Se vedlagt rapport for detaljer rundt forslaget.

Utkast til aktuarprogram: Program aktuarvitenskap

21/05

Eventuelt

1 Arne B. orienterer. Arbeidet med å opprette en retning innenfor matematikk og informasjonssikkerhet på master fortsetter. På bachelor går emnet MAT2250 for andre gang i år. På master går MAT4240 for første gang denne våren. I tillegg tar en del av våre masterstudenter også TEK5550 fra ITS, som det vil være naturlig å ha med i en slik retning. Intensjon er altså å opprette en spesialisering (eller studieretning) på masternivå på sikt ettersom man ser et økende behov og etterspørsel av kandidater med denne bakgrunnen i arbeidslivet.

Arne B. Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt / Paul A. Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 1. feb. 2021 15:54 - Sist endret 12. mars 2021 14:02