Referat til møte i Masterrådet

Tid og sted: 28. mars kl. 13:00, rom 700, Niels Henrik Abels hus.

Til stede: Arne B. Sletsjøe, John Rognes, Øyvind Ryan, Geir Storvik, Ingrid H. Haff, Karsten Trulsen, Ira Didenkulova, Edvard Aksnes, Philip Andreas Aarstein (MFU), Brynjulf Owren (NTNU), Annika Rigenholt og Paul A. Maugesten.

Forfall: Salvador Ortiz-Latorre

Saksnr.

Sak

Ansvarlig

 
Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent

 
 
Orienteringssaker
  • Utdanningsleder orienterte om Bachelorrevisjonen. Programstrukturen er vedtatt i Studieutvalget og oversendt fakultetet for behandling der før det oversendes Universitetsstyret for endelig vedtak.
  • Programevaluering masterprogrammer. Dette er et arbeid vi er pålagt, og som måtte settes i bero grunnet arbeidet med bachelorrevisjonen. Vi starter opp igjen arbeidet i løpet av vårsemesteret og planlegger å bli ferdige innen utgangen av året.
  • Masteropptak H23 og mottak av nye studenter. SFM-opptaket er avsluttet for CS-studieretningene våre uten noen uttelling. Vi vil ta opp med FI om SFM-opptak til CS er hensiktsmessig. Hvis de ønsker å fortsette med opptaket må vi vurdere å jobbe for å trekke våre studieretninger fra SFM-opptaket ettersom det gir minimal uttelling og fører med seg et betydelig arbeid for våre programledere.
    Vi planlegger for en litt mer strukturert studiestart med egne kontaktstudenter som kan lette overgangen for de nye studentene og inkludere dem i det faglig-sosiale miljøet. 


Arne B.

 

 

Arne B.

 

 

Studieadmin

 
Diskusjonssaker
  • Karaktersetting på masteroppgaver. Dette var en sak på utdanningsseminaret på Bristol, og vi tar det opp nå siden det nærmer seg avslutning for vårens studenter. Det vil bli utarbeidet og distribuert praktiske retningslinjer som utfyller de formelle karakterbeskrivelsene. Det ble diskutert hvordan skal prosjektbeskrivelsen legges til grunn for sensur, og hvordan denne kan benyttes i vurderingsarbeidet. Dette vil variere med oppgavetype og -omfang, og må vurderes i hvert enkelt tilfelle.
  • Erfaringsutveksling om infomøter med presentasjon av tilgjengelige masteroppgaver.
    • SMR-STK og DS har et felles møte hvor mulige oppgaver og veiledere blir presentert. Det fungerer som en første innføring til de forskjellige fagretningene og gjør det enklere for studentene å starte med samtaler med potensielle veiledere. Det sikrer også en jevnere fordeling og derigjennom en bedre utnyttelse av veiledningskapasiteten. Studentrepresentanten synes det høres ut som en god idé å få vite mer om bredden i programmet, samtidig som det er viktig å kunne ha mulighet til å komme frem til en oppgavebeskrivelse i fellesskap mellom veileder og student. Hva som fungerer kan naturlig variere mellom de ulike fagområdene.
  • Bruk av MNKOM4000 – Formidling og vitenskapsjournalistikk i mastergrader ved Matematisk institutt.
    • Emnet kan være et interessant tilskudd til studenter som ønsker å styrke sin formidlingskompetanse. Det må som vanlig vurderes individuelt om emnet kan inkluderes i masteravtalen, men det er ingenting formelt i veien for å benytte emnet for studenter ved våre programmer.
  • Ressurser og masteremner som tilbys per semester
    • Det er noen interne skjevheter i undervisnings- og veiledningsbelastningen som vi må jobbe videre med for å redusere. I omleggingen av bachelor er det foreslått opprettet noen nye bacheloremner. Dette vil føre til en reduksjon i tilbudet av NÅRBERT-emner som igjen kan påvirke emneporteføljen på masternivå. Vi vil derfor komme tilbake til en ressursdiskusjon etter at bachelorrevisjonen er gjennomført.


Arne B.

 

 

 

 

 

Alle

 

 

 

 

 

 

 

 

Arne B.

 

 

 

 

Arne B.

 
Eventuelt
  • Vårens studenter
    • Vi har rundt 60 studenter som fullfører denne våren. Det er et svært gledelig tall, snittet har ligget  på 42 de siste 5 årene.
  • Forslag til endring av opptakskrav til SMR-STK
    • Å utvide den faglige fordypningen for opptak til å inkluderte valg av MAT-emne på 2000-/3000-nivå eller STK-MAT3710 som erstatning for MAT2100/MAT2400. Masterrådet er positive til forslaget.


Arne B.

 


Ingrid H.H.

 

Arne Bernhard Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt/Paul A. Maugesten
Sekretær

Publisert 29. mars 2023 15:27 - Sist endret 31. mars 2023 11:43