Referat til møte i PhD-utvalget

Onsdag 22. februar, kl. 12.00–13.00, møterom 700, N. H. Abels hus

Til stede: Erlend F. Wold, Geir Olve Storvik, John Christian Ottem, Lars Henry Berge Olsen; Karsten Trulsen, Giulia Di Nunno, Tale B. Ulfsby (sekretær), Tatiana B. O. Wechsler (sekretær).

Forfall: Nils H. Risebro 

Saksliste

Saksnr.

 

1/2023

Info til adminmedlem i bedømmelseskomiteer

Tale lager en veiledningsside med mer detaljert «oppgavebeskrivelse» over lokale praktiske ting.

2/2023

Tilbakemelding på adminting fra dere til oss

Vi ønsker tilbakemelding fra dere om administrative ting tilknyttet PhD.

Det kommer tilbakemeldinger på at man ønsker å ha mulighet til å la både 1. og 2. opponent delta fysisk på disputas. Det er enighet på møtet om at dette bør opp på lederforum

Det kommer også tilbakemelding på at det er vanskelig å velge opponenter, siden habilitetskravene er relativt strenge. Spesielt hvis en av opponentene ikke blir invitert fysisk, er det en lite attraktiv jobb å være opponent.

I tillegg påpekes det at det er deler av jobben til administrativt medlem som kan fordeles til instituttadministrasjonen og drift, for eksempel hjelp med reiseregninger og hjelp med det tekniske underveis i disputas.

3/2023

Maler

Erlend har skrevet en huskeliste for PhD/PostDoc-komiteer. Seksjonsledere skal finne komiteer. Noen punkter fakultetet har strammet inn. Det kreves at hver enkelt i komiteen skal vurdere sin habilitet. Uklart om hva som er habilt og inhabilt. Alle interessante kandidatene må intervjues. Må også sjekke referanser. Komiteen kontakter referanser og skrive i rapporten. Hvis det er kandidat fra Nord-Korea eller Iran må man gi beskjed til Geir D. først. Rapportene skal komme 4 uker etter søknadsfristen til PhD-stillingene, rundt 25. mars.

4/2023

Medarbeidersamtaler med stipendiater

Minner på alle Ph.d. har krav om å få tilbud om medarbeidersamtale. Det kan delegeres.

 

Eventuelt

Vi bør ha bedre rutiner for lagring av sensitive data, for eksempel ved en datalagringsplan som lages i starten av PhD-en. Det er flere av våre stipendiater som jobber med slike data, for eksempel data fra pasienter på sykehus.

Erlend Wold
Leder

Tale Bakken Ulfsby, Tatiana B. O. Wechsler
Sekretær

 

Publisert 22. feb. 2023 13:33 - Sist endret 22. feb. 2023 14:50