Referat fra møte i Studieutvalget

Tirsdag 26. februar kl. 13.00-14.00, Abels utsikt (12. et.), N. H. Abels hus

Tilstede: Kristian Ranestad, Ida Scheel, Kim Frøyshov, Kent Andre Mardal, Tom Lindstrøm, Knut Mørken, Arne B. Sletsjøe, Sverre Hartveit (MFU), Paul A. Maugesten, Annika Rigenholt (sekretærer).

Forfall: Nikolai B. Hansen

Referat

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

Saker under eventuelt

Ingen.

19/01

Orientering om tall, oppmøte/eksamensresultater, i emner vår/ høst 2018. Vedlagt innkalling på e-post.

Signaler, varslet fra fakultet og sentralt: Man bør ha en oversikt over emner og det bør ikke brukes ressurser på emner med få studenter. 

Noen tall: ca. 100 emner på to semestere, 9 emner med mer enn 100, 15 som har 30-100, 17 som har fem eller færre oppe til eksamen.

 

19/02

Orientering

Semesterrapporter ved Nils V. J. Kristian orienterer.

H18. ca 30 emner det er rapport fra, 40 burde ha gitt rapport. 

Skjema inneholder noen endringsbehov. Dersom behov for endring på emnebeskrivelser så tar undervisningsledere det med emneansvarlige. Endringer må meldes tilbake innen midten av mars. Endringer som er innenfor beskrivelsen på emnesiden tas internt blant de emneansvarlige.

MAT-IN1105 - har behov for datarom.

 

19/03

Orientering

Skillet i kvalifikasjonskravene i klonede emner må følges opp bedre av emneansvarlige. Når obligatoriske aktiviteter er registrert som godkjent inkluderer dette at alle de ulike kravene skal være oppfyllt. Bør tydeliggjøres for foreleserne. Devilry/Canvas vil kunne brukes for å skille hvilke studenter som er oppmeldt til ulikt nivå.

19/04

Orientering

Aktuarkompetanse.  Etter at ny forskrift trer i kraft fra nyttår, er det nedsatt et utvalg ledet av Arne B. Huseby for å se på vår aktuarutdanning. Startet med at vi ønsket å ha karakterkrav for de obligatoriske emnene for aktuarkompetanse. Ny forskrift er noe vagere enn tidligere og utvalget ved instituttet jobber videre med denne saken. 
19/05
Vedtakssak
Plenumsregning. På grunn av lavt oppmøte tilbyr MI ikke plenumsregning i noe emne fra og med høsten 2019. I de store emnene bør tidligere podkaster (videoer) fortsatt gjøres tilgjengelig, eventuelt nye lages, for noen av ukeoppgavene. De emneansvarlig for hvert emne vurderer om tiden avsatt til plenumsregning skal brukes til annen undervisning, må meldes inn innen midten av mars. Dette gjelder spesielt de syv største emnene som har plenumsregning på emnesiden. De fleste vil ha 4 timer forelesning og 2 timer grupper.
 
Fjerning av plenumsregning gjør at vi kan ha mer fleksibel undervisning, f.eks. i form av åpne grupper. Dette betyr ikke at man ikke kan ha regning i plenum  i forelesning/grupper når det er fordelsaktig, men ikke som egen undervisningsform.
 
Vedtak: Matematisk institutt vil fra høsten 2019 ikke lenger tilby dedikerte plenumsregninger. 
 
19/06
Vedtakssak
Podcast. I noen emner særlig blant de store legges det ut podcast, video eller lydfil, av forelesningene. Det bør i tillegg ligge tilgjengelig et digitalt løsningsforslag for noen av oppgavene i emnene.
 
Vedtak: Podcast av forelesningene lages og legges ut i emnene MAT1100, MAT-INF1100, MAT-IN1105, MAT1110, STK1100, MEK1100 og MAT1120. Der det finnes digitale løsningsforslag tilgjengelig i disse emnene skal de gjøres tilgjengelig for studentene i løpet av undervisningssemesteret.
 
19/07
Vedtakssak
Gruppendervisning.
De emneansvarlige for hver gruppe oppfordres til å vurdere tilbudet av gruppeundervisning, særlig med hensyn til å gi et tilbud som er attraktivt for mange nok studenter. Grupper med færre enn 5 studenter bør normalt legges ned. 
 
Vedtak: Grupper med færre enn 5 oppmøtte studenter bør normalt legges ned.
 
19/08
Vedtakssak
MI etablerer en åpen gruppe: Fellesregning/fellesorakel på bachelor for alle studenter, med 3-4 gruppelærere til noen faste tider. Forslag til rom: 123 på VB, Abels utsikt. Forslag til navn på aktiviteten er "Løsningsrommet".
 
Vedtak: Matematisk institutt tilbyr fellesorakel for studenter på bachelornivå, med 3-4 lærere til noen faste tider. Prøveordning som gjennomføres H19 og V20.
 
19/09

Vedtakssak

Utsatt og ny eksamen

Skal vi gi studentene mulighet til å ta ny eksamen dersom de stryker til ordinær eksamen? Skal det være likt for alle seksjoner, nivåer osv?

Det finnes tre alternativer

  • Utsatt eksamen, men ikke ny eksamen
    • du kan få ta utsatt eksamen dersom du leverer legeattest til ordinær eksamen
  • Utsatt eksamen og ny eksamen
    • du kan få ta utsatt eksamen dersom du leverer legeattest til ordinær eksamen og du kan ta ny eksamen dersom du stryker eller trekker deg fra/til ordinær eksamen
  • Utsatt eksamen og ny eksamen men ikke trekk
    • du kan få ta utsatt eksamen dersom du leverer legeattest til ordinær eksamen og du kan ta ny eksamen dersom du stryker til ordinær eksamen, men ikke hvis du trekker deg under eksamen

Forslag: Alle bacheloremner tilbyr "utsatt eksamen og ny eksamen". Det inkluderer emner som er klonet ned til bachelor.

Vedtak: Alle bacheloremner skal tilby "utsatt eksamen og ny eksamen", med unntak av prosjektemnene MAT2000, MEK3200 og STK-MAT2011, som kun skal tilby "utsatt eksamen". Det inkluderer emner som er klonet ned til bachelor. 

19/10

Vedtakssak

Opprette emnet MAT2250 - Diskret matematikk. I sammenheng med opprettelse av ny studieretning under bachelorprogrammet Matematikk med informatikk (MAMI) ønskes det opprettet et nytt emne i diskret matematikk.

Hvilket semester bør emnet gis? Det blir nevnt at mange emner går på våren, men emnet er ment for de som ikke tar så mye analyse og passer derfor godt inn på våren der det kan tas parallellt med MAT2200. Det er imidlertid enighet om at utvalget bør ha en gjennomgang av emneporteføljen og se om noen av emnene bør endre semester. Følges opp ved senere møte.

Vedtak: Emnet MAT2250 - Diskret matematikk opprettes og emnet legges til våren.

19/11 Eventuelt
Kristian Ranestad
Leder
Paul A. Maugesten / Annika Rigenholt
Sekretærer

 

Publisert 5. mars 2019 17:01 - Sist endret 6. mars 2019 14:45