Referat til møte i Studieutvalget

Mandag 15. juni, kl. 14.15–15.00, Zoom.

Til stede:

Kristian Ranestad, Ida Scheel, Erlend F. Wold (vara for Kim Frøyshov), Tom Lindstrøm, Ulrik Skre Fjorholm, Arne B. Sletsjøe, Michael Floater, (vara for Kent-André Mardal), Jardar Johannes Reigstad (MFU), Sverre Hartveit (MFU), Paul A. Maugesten, Annika Rigenholt.

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

 

Saker under eventuelt

Ingen.

20/06

Orienteringssaker

Fakultetet ønsker å undersøke om man kan ha mer utbredt bruk av muntlig eksamen på mindre emner, spesielt på masternivå. Det blir tatt opp at vi har variasjon i emner, også på masternivå, både i antall studenter som tar emnene, kloneemner, og om læringsutbytte gjør muntlig eksamen nyttig eller ikke. Flere påpeker at det heller er ønskelig med flere emner med valgfritt muntlig/skriftlig eksamen, slik vi allerede har for en del av våre emner.

20/07

Vedtakssak

Nytt NRBRT-emne i mekanikk:

Emnet er foreslått opprettet av Kent-André Mardal og Andreas Carlson med følgende begrunnelse: Opprettelsen av kurset er begrunnet i et ønske om økt fokus på livsvitenskap dels for at studentene skal få en bedre bakgrunn i tema før de begynner på den type problemstillinger i masteren og dels et ønske om bedre rekruttering til mekanikk-faget. Dette er passer også direkte inn mot satsningen innen livsvitenskap, der det er et ønske om slike tverrfaglige kurs. Kurset vil bidra til økt forståelse av problemstillinger som i dag ikke er belyst i vår kursportefølje, i kontrast til pågående lokale satsinger innen disse temaene og den store utviklingen internasjonalt innen biomekanikk forskning.

Forslag til vedtak:
Studieutvalget støtter opprettelsen av nytt emne.

Vedtak: Forslag vedtatt med korrekt rettskrivning for emnetittel.

20/08

Diskusjon

Det ble diskutert hvordan vi kan organisere eller forberede oss bedre ved en mulig ny smittebølge. Det blir spesielt tatt opp to momenter. For det første kan vi forvente at situasjonen ikke vil bli lik som i vår med total nedstenging fordi vi er bedre rustet som samfunn til å håndtere smittetilfeller når de oppstår. Det som derimot er meget aktuelt er at enkeltstudenter på en forelesning kan vise seg å være syke og at vi dermed har en situasjon som kan medføre behov for smittesporing og påfølgende karantene blant studenter og ansatte. Hvordan vi best mulig håndterer dette må vi forberede oss på.

Det andre momentet er hvem som i en situasjon med adgangsbegrensning skal få anledning til å møte på Blindern, både av studenter og ansatte. Selve undervisningen har de fleste fått kontroll på dette semesteret, men mange vil nok tenke seg å legge opp til å bruke smartboard til forelesninger når det legges til rette for det og således ha behov for tilgang. Man burde samtidig være forutseende og planlegge for alternative løsninger for å holde forelesninger hjemmefra.

Det ble til slutt tatt opp at det er vikitg å legge opp til noe klasseromsundervisning for alle emner for at man ikke "bare" sitter hjemme og produserer opptak. En blanding av fysisk undervisning og digital er nok det vanskeligste å gjennomføre, men det burde være et tilbud om oppmøte/live-forelesning for alle emner. Det bør være et uttalt mål for hele instituttet.

20/09

Eventuelt

Ingen saker.

Kristian Ranestad
Leder
Annika Rigenholt / Paul A. Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 15. juni 2020 15:51 - Sist endret 12. mars 2021 14:02