Referat fra møte i Studieutvalget

Fredag 4. september, kl. 11.15–12.00, Zoom

Til stede:

Kristian Ranestad, Ida Scheel, Kim Frøyshov, Tom Lindstrøm, Ulrik Skre Fjorholm, Arne B. Sletsjøe, Michael Floater, Kent-André Mardal, Ella W. Kristensen (MFU), Sverre Hartveit (MFU), Paul A. Maugesten, Annika Rigenholt.

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

 

Saker under eventuelt

Orientering om forelesningsopptak og notater.

20/10

Diskusjonssak:

Eksamensresultater, emneevalueringer, semesterrapporter.

Eksamensresultatene:

Fremmøtte til eksamen har økt noe sammenliknet med tidligere år. Det var forøvrig markant lavere strykprosent denne våren.

Det blir kommentert et høyt frafrall blant enkeltemnestudentene (REALFAG).

Emneevaluering:

Helhetsinntrykket må sies å være positivt, men noen studenter uttrykte at "bestått/ikke bestått" påvirket motivasjon deres negativt.

Semesterrapporter:

I MAT2250 har Kristin Shaw hatt omvendt undervisning, altså at de diskutere oppgaver og penusum som legges ut i forkant som studentene må gå gjennom på egenhånd. Dette har fått positive tilbakemeldinger.

Masteremner i mekanikk innenfor bølgeteori skal gjennomgås som følge av tilbakemeldingene.

Det er enkelte emner i statistikk som skal gjennomgås som følge av tilbakemeldingene, disse er sendt til relevante emnekommiter.

Det påpekes til slutt at ekstern programrådgiver for MAMI har anbefalt flere muntlige obliger og at dette er tatt videre til de emneansvarlige i utvalgte emner denne høsten av Kristian. Flere er positive og endringer kan derfor spilles inn til våren mtp. neste høst.

 

20/11

Vedtakssak

Nye emner/endringer i emner:

  • MAT4240/9240 Elliptiske kurver (nytt NRBRT-emne)
    • Begrunnelse: 

      Emnet opprettes for å gi studenter med studieretning "matematikk og informasjonssikkerhet" et bedre tilbud i masterprogrammet i matematikk.

      Elliptiske kurver brukes i kryptering, og er velegnet som bakgrunn for masteroppgaver innen matematikk og informasjonssikkerhet.

Det påpekes at 5 stp. overlapp mellom MAT4210 og det nye emnet kan gi noen utfordringer for studenter som ønsker å ta begge. Med overlappene undervisning de første ukene er det imidlertid vanskelig å unngå dette.

  • MAT1050 (flyttes permanent fra vår til høst)

Det har vært kommunisert mellom Kjemi og Lektor om flyttingen av semester og de har landet på at de ønsker en permanent flytting.

 

Forslag til vedtak:
Studieutvalget støtter opprettelsen av MAT4240 samt endringer for MAT1050.

Vedtaksforslaget er vedtatt.

20/12

Vedtakssak:

Muntlig eksamen som valgmulighet i alle masteremner (inkludert klonede masteremner)
Noen emner argumenterer godt for å beholde skriftlig (MAT4500)
 
Forslag til vedtak:

Studieutvalget støtter forlaget om muntlig eksamen som valgmulighet i alle masteremner.

Det foreslås et noe endret vedtaksforslag som presiserer hvilke emner dette omfatter.

Nytt vedtaksforslag:

Studieutvalget støtter forlaget om muntlig eksamen som valgmulighet i masteremner og masteremner som er klonet opp til PhD som per i dag har skriftlig eksamen. Masteremner som har en klon til bachelor forblir uendret. Teksten som brukes er "Eksamensform kunngjøres av faglærer senest 15. oktober/15. mars for henholdsvis høstsemesteret og vårsemesteret.".

Nytt vedtaksforslag er vedtatt.

20/13

Eventuelt

Mange legger ut forelesningsnotater mm. denne høsten. Det er imidlertid plass i lokalene, og derfor ikke ansett som nødvendig å komme med et generelt krav om at foreleser legger ut opptak på nett. Det er opp til hver enkelt foreleser hva som legges ut, men det holdes løpende kontakt hvis det blir påpekt mangelfullt undervisningstilbud fra studenter som følger et emne.

Kristian Ranestad
Leder
Annika Rigenholt / Paul A. Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 4. sep. 2020 13:54 - Sist endret 12. mars 2021 14:02