Referat fra møte i Studieutvalget

Mandag 1. februar, kl. 10.00–11.00, Zoom.

Til stede: Arne B. Sletsjøe, Johan Pensar, Kim Frøyshov, Tom Lindstrøm, Ulrik Fjordholm, Erlend Wold, Bjørn Skauli, Philip A. Aarstein (MFU), Feliks Falk (MFU), Annika Rigenholt og Paul A. Maugesten.

Gjester: Helge Balk (FI), Joakim Bergli (FI), David Banos, Elisabeth Giil.

Meldt forfall: John Grue, John Rognes.

Saksliste

 

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

 

Saker under eventuelt

Tre saker fra Arne B. Sletsjøe.

21/01

Orienteringssak:

Revisjon av førsteårsemner ved Fysisk institutt

Joakim Bergli orienterer, se også vedlagt rapport. 1. semester: MAT-INF1100 tas ut og erstattes av et eget FYS-emne med bl.a. modellering. 2. semester: Innføre et eget emne med statistisk innhold og et eget spesialisert FYS-emne i mekanikk (som erstatter mye av innholdet i MEK1100).

For MIs del tre hovedpunkter med den foreslåtte endringen:

  • FA-studentene vil ikke ta MAT-INF1100 i 1. semester.
  • FA-studentene vil ikke ta MEK1100 i 2. semester.
  • Fysisk institutt ønsker å undervise sitt eget statistikkemne i 2. semester, evt. som et samarbeid med oss.

Rapport fra Fysisk institutt om ønskede endringer: Fysikk i Første År (FFA).

21/02

Orienteringssak:

Periodisk programevaluering og NOKUT

Periodisk programevaluerinng gjennomføres i 2021. Mer informasjon fra fakultetet kommer, men vi må allerede nå forberede oss på at dette vil kreve en del oppfølging utover normal drift av studieprogrammene.

NOKUT vil dessuten komme i 2022 eller 2023.

21/03

Orienteringssak:

Arbeidsoppgaver for undervisningsledere

I forbindelse med utnevning av nye undervisningsledere var det et behov for å nedfelle arbeidsoppgaver og rutiner for undervisningslederne ved instituttet. Dermed er følgende nettside opprettet: https://www.uio.no/for-ansatte/arbeidsstotte/sta/enheter/mn/institutter/math/praktisk-undervisningsledere/index.html

21/04

Orienteringssak:

Semesterrapporter

Sendes ut på e-post etter møtet. Gjennomgang av relevante tilbakemeldinger fra undervisningslederne utsettes til neste møte.

21/05

Vedtak/orienteringssak:

Opprettelse av emner

  • MAT9580 klones til masternivå for å gjøre det tilgjengelig for de masterstudentene som det kan være aktuelt for. Kim Frøyshov orienterer om bakgrunnen for endringen.
  • Det opprettes et STK-emne på PhD-nivå av 5 studiepoengs omfang som også klones ned for aktuelle masterstudenter. Foreslåtte emnekoder er STK9215 og STK4215. Johan Pensar orienterer om grunnlaget for opprettelsen.

Forslag til vedtak:
Studieutvalget vedtar foreslåtte opprettelser.

Vedtak:

  • MAT4580 opprettes som en klon til MAT9580.
  • STK9215 og STK4215 opprettes.

21/06

Orienteringssak:

Nye websider v/Elisabeth Giil

Elisabeth orienterer. Større endringer, bl.a. nye fargepalett, nye bildeformater, og at høyrekollonnen tas bort. Det skal ikke kreve nærmere oppfølging av hver enkelt ansatt, selv om en del endringer vil måtte følges opp av administrasjonen.

21/07

Orienteringssak:

Studier i aktuarfag

David Banos orienterer. Gruppen som jobber med et studie i aktuarvitenskap har revidert forslaget sitt fra forrige møte, og har nå gått bort fra et profesjonsstudium til fordel for et eget bachelor- og masterprogram. Det er også lagt til informasjon om hvordan det er tenkt at dette skal fungere i samspill med eksisterende program og ordning med aktuarkompetanse.

Revidert forslaget er tilgjengelig nedenfor for gjennomlesning før et evt. vedtaksforslag sendes på sirkulasjon.

Utkast til aktuarprogram: Program aktuarvitenskap

21/08

Eventuelt

1 Studiekvalitetsmidler er lyst ut, utsatt frist til 12. februar. Det sendes ut en påminnelse om at dette er en god mulighet for midler til utvikling.

2 Det skal utarbeides en evaluering av R2 som opptakskrav innen realfag. Tom Lindstrøm er inne i arbeidet, interessenter bes melde seg dersom de sitter inne med innspill.

3 Undervisningen i MAT1120 høsten 2021 har fått kritikk, både formidlet av fagutvalget og enkeltstudenter. Hovedsakelig går dette på at studentinnspill ikke har blitt tatt tilstrekkelig på alvor av undervisere underveis i semesteret. Instituttledelsen har tatt saken videre og utformet et svar. Det tas opp av representant fra MFU at det kan være heldig, f.eks. i et rekkuteringsperspektiv, at man har litt mer fokus på hvem som underviser begynneremner ettersom disse benyttes av mange studieprogramm.

Arne B. Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt / Paul A. Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 1. feb. 2021 12:28 - Sist endret 12. mars 2021 14:02