Referat fra møte i Studieutvalget

Torsdag 17. juni, 10.15–12.00, Zoom

Til stede: Arne B. Sletsjøe (utdanningsleder), John Grue (und.leder seksjon 1 og 4), Johan Pensar (und.leder seksjon 2 og 3), Kim Frøyshov (und.leder seksjon 5 og 6), Tom Lindstrøm (for MAEC), Ulrik S. Fjordholm (MAMI), Erlend Wold (for PHD),

Bjørn Skauli (midlertidig ansatte), Feliks Falk (MFU),

Annika Rigenholt (studieadm.) og Helena B. Mathisen (studieadm.)

Saksliste

Saksnr.

Sak

Ansvarlig

 

Godkjenning av innkalling og referat, saker under eventuelt.

 

 

Orienteringssaker

A: Informerte om at fremover vil sekretærer i Studieutvalget bestå av én representant for bachelor- og PhDstudier og én representant for masterstudier. Hvem som møter er avhengig av sakslisten.

B: Kort gjennomgang av minstekrav til begrunnelser på eksamen: 
Veiledning for begrunnelse på skriftlige eksamener ved Matematisk institutt Denne informasjonen innarbeides i en revidert utgave av denne siden: Sensurveiledning og sensurbegrunnelse

C: Helena og Ulrik orienterte kort om status for evalueringen av bachelorprogrammene.

Annika

 

 

Arne B.

 

 

Arne B. m/fl.

21/19

Vedtakssak

Et klonet emne ved seksjon 1 Mekanikk ble foreslått lagt ned med bakgrunn i at fagpersonen som har utviklet og gitt emnet er ikke lenger tilgjengelig, andre emner erstatter generelt systematikk og hovedinnhold i MEK4330/9330 Turbulensteori og modellering.

Vedtak: Emnet MEK4330/9330 Turbulensteori og modellering legges ned.

Arne B.

 

Diskusjonssak

A: Kort diskusjon om digitalt fellesorakel med padlet H21. Vi tilbyr det denne høsten og tar en runde på hvor populært et slikt tilbud er i slutten av høstsemesteret 2021.

B: Kort diskusjon om det er aktuelt å ha mulighet for å velge mellom muntlig og skriftlig eksamen på emner på 3000-nivå, slik vi har for masteremner. Det vil ikke være krav om å innføre dette på alle 3000-emner, men som en mulighet der det er ønskelig. Undervisningsledere tar en runde innad på sine seksjoner og melder inn som vedtakssaker dersom de har emner som skal endre vurderingsform.

C: Kapasitetsvurdering for mellomstore emner H21.

Det har i økende grad blitt flere og flere studenter på våre emner. Emner som undervises av én faglærer har obligrettekapasitet til 20 studenter. Et emne med én faglærer og én stipendiat har obligrettekapasitet til 65 studenter. Hva gjør man i de tilfeller det er flere studenter som vil ta emnet enn hva det er satt opp rettekapasitet til?

I emner med ansatte gruppelærere pleier det å ordne seg ved at noen gruppelærere takker ja til å rette flere obliger mot ekstra betaling. Et emne som er i denne kategorien er MAT1120.

I STK-MAT3700/4700 var det én faglærer og dermed obligrettekapasitet til 20 studenter, men det var 79 undervisningsmeldte studenter. Det var 45 innleverte obliger.

Det ble diskutert flere mulige tiltak:


Øke obligrettekapasitet for faglærer til 30 med ingen sterke motforestillinger. 

Bedre utnyttelse av dagens rettekapasitet - noen emner har mye ledig kapasitet.

Å leie inn rettehjelp mot betaling.

Studeieleder vil se på tilbakemeldingene og vil utarbeide et forslag som tas opp på et senere møte. 

 

Arne B.

 

 

Arne B.

 

 

 

Arne B.

21/20

Eventuelt

To saker under eventuelt; obligfrister og nye emner for V22.

Obligfrister

En utfordring som dukker opp hvert semester er å sette dato for innlevering av siste obligatoriske oppgave i emnene våre. Dersom en student leverer legeattest og leverer inn oblig på 2. gangsforsøk vil det ta fem uker på retting. I tillegg må ferdige obliglister leveres til fakultetets eksamenskontor senest to uker før eksamen. Regner man tilbake fra eksamensdatoen, må, med dagens ordning, siste oblig ha frist 7 uker før eksamen. Hvis man har eksamen i begynnelsen av desember, må siste oblig inn senest i uke 40/41. Det er omtrent i midtveisuken.

Flere forslag diskuteres som mulige løsninger for å se om man kan korte ned på den lange tiden som går med til retting av obliger.

Kutte ut 2. gangs innlevering på alle emner.

Kutte ut 2. gangs innlevering i emner som har midtveiseksamen.

Gå ned til én oblig.

Innføre flere obliger og si at et visst antall må bestås.

Det fint å få luftet mange sysnpunkter og motforestillinger til de ulike punktene. Leder for studieutvalget vil komme med et forslag som presenteres på et senere møte.

 

Emner som skal gis våren 2022

Hvis man har helt nye emner som skal opprettes må det informeres om tidlig til høsten for å rekke å vedta opprettelse samt opprette emnene i EpN.

 

 

 

Arne Bernhard Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt / Helena B. Mathisen
Sekretærer

 

Publisert 17. juni 2021 15:44 - Sist endret 17. juni 2021 15:44