Referat fra møte i Studieutvalget

Torsdag 17. november, 12.00–13.00, B700 - NHA

Til stede: Arne B. Sletsjøe (utdanningsleder), Kim Frøyshov (und.leder seksjon 5 og 6), Tom Lindstrøm (for MAEC), Ulrik S. Fjordholm (MAMI), Bjørn Skauli (midlertidig ansatte), Philip Aarstein og Farida ( MFU), Paul A. Maugesten (studieadm.) og Helena B. Mathisen (studieadm.)

Ikke til stede: John Grue (und.leder seksjon 1 og 4), Johan Pensar (und.leder seksjon 2 og 3), Erlend Wold (for PHD),

Saksliste

Saksnr.

Sak

Ansvarlig

 

Innkalling og referat godkjennes og Arne melder inn én sak under eventuelt.

 

 

Orienteringssaker

A: Arne orienterte kort om allmøte for alle ansatte ved MI, som er planlagt gjennomført på nyåret. Temaene for møtet vil være den forestående revideringsprosessen av bachelorprogrammene våre og presentasjoner av alternative undervisningsformer. Sistnevnte er tenkt som inspirasjon for å videreutvikle undervisningen på instituttet. 

B: Arne orienterte om prosessen rundt den periodiske programevalueringen av bachelorprogrammene våre. I løpet av vårsemesteret utarbeidet instituttet egne rapporter for hvert enkelt program, samt en fellesrapport om undervisningen på instituttet. Nå er rapportene overlevert det eksterne panelet og de vil gjøre en egen evaluering av programmene på bakgrunn av dette materialet. I tillegg vil det bli avholdet et fysisk møte med panelet den 25. november, hvor de vil få en kort omvisning på campus og mulighet til å snakke med instituttledelsen, programlederne, studieveilederne og studentrepresentanter fra hvert av programmene. 

C: Arne orienterte kort om at semesterrapporter og emneevalueringer for våren 21 dessverre ikke ble gjennomført. Vi tar opp igjen tråden dette semesteret og sørger for at dette blir gjort. 

 

 

 

 

 

 

 

Arne B.

 

 

 

21/21

Vedtakssak

Fagmiljøet ved seksjon 3 ønsket å endre antall obliginnleveringer for emnene STK3405/4405 fra 2 til 1 oblig og for STK4400 fra 0 til 1 oblig. 

Fagmiljøet ved seksjon 6 ønsket å endre emnebeskrivelsen for det nyopprettede emnet MAT4430. Endringene er gjort i tekstene "Kort om emnet" og "Læringsutbyttebeskrivelsen"

Vedtak: Forslag 1 vedtatt uten endringer, mens forslag 2 ble vedtatt med to endringer: von-Neumann -> von Neumann og "good knowledge about" -> "good knowledge of": Oppdatert vedtak MAT4430.

Det ble foreslått en generell endring av antall undervisningstimer på STK-emner på masternivå. Endringen var fra 3 timer til 2+2 timer undervisning. Dette vil være i tråd med det resterende undervisningstilbudet på instituttet. 

Vedtak: Forslaget ble vedtatt, med følgende endring: fra 3 timer til 4 timer undervisning (Gjelder masteremner).



Johan Pensar (STK) 


Kim Frøyshov (MAT)

 

 

 

 

Johan Pensar

21/22

Vedtakssak

Obligatoriske oppgaver: Ved studieutvalgsmøtet 17. juni i år ble det diskutert ulike løsninger for å gjøre ordningen med obligatoriske innleveringer mer fleksibel.

På bakgrunn av denne diskusjonen fremmet studieleder, i samråd med studieadministrasjonen, å fjerne andregangsforsøket for obligatoriske innleveringer og innføre en fire kalenderdager egenmeldingsordning for utsettelse av innleveringsfristen. Ved å gjøre disse endringene vil man kunne legge obligatoriske innleveringer senere i semesteret og forhåpentligvis lette saksbehandlingen ifm. med utsettelser.

Det vil fortsatt være mulig å søke om om inntil én ukes utsettelse, men ved søknader ut over fire kalenderdager kreves det vedlagt dokumentasjon. Egenmeldingsordningen vil også samsvare mer med ordningene i arbeidslivet. 

Samtlige tilstede kom med innspill og Johan Pensar og John Grue hadde også luftet forslaget for sine seksjoner før møtet. Det var argumenter både for og i mot forslaget.

Her følger en kort oppsummering av de viktigste argumentene:

- Det var ingen store motforestillinger til forslaget om egenmeldingsordningen.

 - Ordningen med andregangsforsøk krever for mye tid mellom siste oblig og avsluttende eksamen og det var enighet om at det må gjøres en endring. 

- Andregangsforsøket er en verdifull mulighet for studentene til å lære av egne feil etter å ha fått tilbakemelding.

- Ved å kutte andregangsforsøket vil studentene få et sterkt insentiv til å levere en mer fullstendig besvarelse ved ordinær frist. 

- Man er redd for at studenter og spesielt nye studenter vil føle et stort press til å prestere. Det er derfor viktig med god kommunikasjon. 

- Studentrepresentantene var redde for at den foreslåtte endringen vil føre til at flere studenter ikke kvalifiserer til eksamen og dermed kan bli forsinket i studieløpet. 

- Forslaget er ikke tenkt til å utelukke flere studenter fra avsluttende eksamen, og det vil være viktig med tydelig informasjon til både studenter og faglærere om endringene og hvordan de skal praktiseres. 

- Det ble, som i forrige møte, nevnt andre mulige endringer:

  • Mulighet for flere mindre obliger per semester, hvor f.eks. 2 av 4 må bestås
  • Forskjellig ordning for emner på ulikt nivå

Vedtak: Forslaget ble vedtatt med 5 mot 2 stemmer

 

 

Diskusjonssak

 Årsenhet i matematiske fag

Paul orienterte kort om den nye økonomimodellen som skal fases inn på fakultetet i løpet av de neste tre årene. Hovedendringen er at per 60 studiepoeng som avlegges ved instituttet vil 2/3 av tidligere tildeling gå til instituttet som gir emnet, mens 1/3 vil gå til instituttet som administrerer programmet studenten tilhører. På bakgrunn av dette og at mange enkeltemnestudenter ønsker plass på program for å få godene som følger, foreslås det at instituttet ser på muligheten for å opprette en egen årsenhet i matematiske fag i forbindelse med den kommende revideringsprosessen av bacehlorprogrammene våre. Ingen hadde sterke motforestillinger til dette og vi vil ta med oss dette videre. 

 

Arne B. / Paul

 

 

 

 

 

 

21/23

Eventuelt

Tildeling av aktuarkompetanse: 
Vi har hatt en klagesak oppe i den sentrale klagenemda i forbindelse med at en søknad om aktuarkompetanse ble avslått. Vi har fått signaler om at klagen har fått medhold og instituttet er sterkt kritisk til at den sentrale klagenemda ser ut til å overprøve instituttets faglige vurdering. En slik sak vil sette presedens og ledelsen på instituttet vil, i samråd med fakultetet, jobbe videre med saken. Per nå har instituttet suspendert ordningen frem til vi får en endelig avklaring av saken.

 

Arne Bernhard Sletsjøe
Leder

Helena B. Mathisen / Paul A. Maugesten
Sekretærer

 

Publisert 25. nov. 2021 10:16 - Sist endret 9. okt. 2023 13:42