Referat til møte i Studieutvalget

Mandag 30. januar, kl. 11.00–12.00, møterom 1259 «Abels utsikt», N. H. Abels hus

Saker markert med "(felles)" er saker både i Bachelorrådet og Studieutvalget.

Til stede: Arne B. Sletsjøe, Kim Frøyshov, Johan Pensar, John Grue, Erlend F. Wold, Ulrik Skre Fjordholm, Tom Lindstrøm, Kjell Arne Brekke, Runar Ile, Jouval Somer (MFU), Philip Hoel (MFU), Tale B. Ulfsby, Annika Rigenholt, Tatiana B. O. Wechsler (vara) og Paul A. Maugesten (vara).

Forfall: Andreas Austeng, Jan Ubøe, Anders Malthe-Sørenssen

Saksliste

Saksnr.

Godkjenning av innkalling og referat

Godkjent.

Ansvarlig
 

Saker under eventuelt

- Rekruttering v/John Grue

 

 

Orienteringssak:

Revidere emneansvarlige for bacheloremner

Eksisterende emneansvarlige gjelder til og med våren 2023. Det må vedtas nye emneansvarlige og undervisningslederne bes om å starte arbeidet som forberedelse til vedtak i løpet av våren.

Arne B.

(felles)

23/01

Vedtakssak:

Arne B. innledet først om prosessen med revisjon av bachelorprogrammene som beskrevet i vedlegget. Deretter det ble åpnet for innspill.

Det blir diskutert om antall studieplasser kan påvirke rekruttering til programmene hvis «alle» kommer inn. Det er gjort en vurdering av dette, og det er et vanskelig spill ettersom man ønsker å «fylle opp» studieplasser samtidig som man vet at mange studenter ønsker å få valuta for snittene sine fra vgs. Endelig antall studieplasser på programmene må bestemmes i samråd med fakultetet.

Det er flere innspill rundt mulige endring av foreslåtte emner og mindre justeringer i emnevalg oppsummeres i endelig vedtak nedenfor.

Det ble også diskutert opprettelsen av de nye emnene i lineær algebra og hvordan dette vil påvirke andre emner som gis første år. Det blir også nevnt at det er et tap at FI ikke ønsker å inkludere lineær algebra i sine studieprogram før 3. semester. Når emnene til slutt skal opprettees vil det måtte sees i et ressursperspektiv som man kommer tilbake til når programstrukturen er på plass.

Vedtak: Studieutvalget stiller seg bak foreslått programstruktur med de endringer og rettelser som fremkom under møtet og som er oppdatert i endelig versjon av vedlegget: "Endringer i bachelorprogram-strukturen ved Matematisk Institutt"

Saken oversendes Instituttstyret for videre behandling og godkjenning.

Arne B.

(felles)

23/02

Vedtakssak:

  • MEK3230 – Fluidmekanikk: Innføre midtveiseksamen
    • Vedtaksforslag: Innfører midtveis så fremt det inngår som ordinær sensurbelastning til emnet.
    • Vedtak: Foreslått endring vedtas.
  • Legge ned masteremner som ikke er gitt på lenge.
    • Vedtaksforslag: Utd.leder i samarbeid med seksjonsledere får fullmakt til å rydde i gamle emner. Følgende emner foreslås nedlagt:
      • MEK3570/4570 – Faststoffmekanikk med numeriske beregninger
      • MEK4340/9340 – Strømningsteknikk
      • MEK4430 – Multiphase Flow
      • MEK4450 – Offshoreteknologi
      • MEK4460 – LES i marin hydrodynamikk og havvind
      • MEK9310 – Compressible Flow and Shock Waves
      • MEK9440 – Numerical Fluid Dynamics with Free Surface
      • MAT4130 – Numerisk analyse
      • MAT4630 – Beregnbarhetsteori
      • MAT4640/9640 – Aksiomatisk mengdelære
      • MAT4790/9790 – Stokastisk Filtrering
  • Vedtak: Foreslåtte endringer vedtas.

Arne B. og alle seksjonsledere


 

 

Diskusjonssak:

A: Antall undervisningstimer i masteremner.

De fleste master eller PhD-emner i matematikk har 4t undervisning per uke. Diskutere om det bør være samsvar mellom antall timer undervisning og antall studiepoeng, og om undervisningsplikt skal måles i antall emner eller antall timer undervisning.

Kim innleder med bakgrunn for saken. Det er enighet om at man bør etterstrebe at antall undervisningstimer er normert for våre emner når antall studiepoeng er likt. Enkeltvis kan unntak innvilges hvis de er godt begrunnet.

B: Semesterrapporter for høsten 2022. Emneevalueringer fra Matematisk fagutvalg

Saken utsettes ettersom vi ikke har fått inn semesterrapporter og emneevalueringer. Viktige funn tas opp av utdanningsleder med aktuelle og orienteres om i neste møte.

 

Arne B. og undervisnings-ledere

 

Eventuelt:

  • Rekruttering
    John Grue innledet med et historisk perspektiv på rekruttering og hvordan man ivaretok nye studenter i MIT-programmet da det var nyopprettet tidlig på 2000-tallet. Da hadde man en variant av en mentor-ordning og brukte de man møtte jevnlig til skolebesøk. Spesielt de som er på andre år vil være gode til å inspirere og rekruttere nye studenter, og det ligger store muligheter her også i fremtiden. Det informeres om at instituttleder har satt ned en gruppe som tar for seg rekruttering og som skal komme med en handlingsplan rettet mot VGS-studenter, der bl.a. skolebesøk er et aktuelt tiltak.

 

John Grue

Arne Bernhard Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt / Paul A. Maugesten
Sekretær

 

Publisert 9. feb. 2023 11:54 - Sist endret 17. feb. 2023 10:31