Referat fra møte i Studieutvalget

 Mandag 24. april kl. 10:00–11:30, 12. etasje, N. H. Abels hus

Til stede: Arne B. Sletsjøe, Kim Frøyshov, Johan Pensar, John Grue, Erlend F. Wold, Ulrik Skre Fjordholm, Edvard Aksnes, Jouval Somer (MFU), Simon Lederhilger (MFU), Paul A. Maugesten (vara), Annika Rigenholt.

Forfall: Tom Lindstrøm

Saksliste

Saksnr.

Godkjenning av innkalling og referat

Innkallingen ble ikke sendt ut selv om den har vært publisert i én uke. Dette er beklagelig og vi vil sørge for at innkallinger sendes ut når de er publisert i fremtiden.

Referat godkjent.

Ansvarlig
 

Saker under eventuelt

Ingen saker.

 
 

Orienteringssaker

Utdanningsleder orienterer om sakene som er tatt på fullmakt siden forrige gang.

 

Arne B

 

Diskusjonssaker

Forelesningsvideoer
Utdanningsleder orienterer om problemstillingen med forelesningsvideoer med utgangspunkt i vedlegg fra nettredaktør i innkallingen. Det ble diskutert at mange studenter har hatt nytte av videoene, og at det er synd at manglende finansiering fører til at undervisningsressurser må tas bort. Studieutvalget vil ta opp igjen saken etter undersøkelse av hvilke økonomiske og praktiske rammer vi kan forholde oss til hvis vi skal ha videoer liggende ute. I så fall bør vi undersøke mulighet for kortere tema-snutter istedenfor de tradisjonelle forelesningsvideoene på 2 x 45 min.

Emnelag
Vedleggene "Emnelag ved Matematisk institutt" og "Emneansvarlige for bacheloremner H20–V23" ligger til grunn for diskusjonen. Det diskuteres bakgrunnen for ordningen og om den fungerer etter intensjonen. Tanken om at emnelaget skal være undervisere i sine emner fungerer for enkelte fagområder, men mange føringer kan gjøre det vanskelig å følge dette i undervisningsplanleggingen. De fungerer til sitt formål mtp. å kvalitetssikre eksamensspørsmål o.l. Alt i alt fungerer ordningen greit, og undervisningslederne foreslår nye emnelag til høsten. Instruksen oppdateres etter forslag fra utdanningsleder.

Internsensorer
Vedlegg "Internsensorordningen ved Matematisk institutt" ligger til grunn for diskusjonen. For noen fagområder fungerer en fast pool godt for internsensorene, mens andre opplever større utfordringer knyttet til kapasitet. Studieutvalget ønsker ikke å ta bort ordningen med en fast pool, men foreslår at man dynamisk kan gjøre endringer i poolen ved behov samtidig som man ivaretar at en internsensor skal sensurere minst to oppgaver.

Nye emner og ressursbruk
Nyopprettelsene er diskutert i seksjonene, og det er kommet noen kommentarer på emnet STK1XXX - Forsikringsmatematikk, men det er ellers få større innspill som taler imot opprettelsene. Endringen i emneporteføljen vil generelt føre til at flere ressurser flyttes til bacheloremner, spesielt for seksjon 3 når det gjelder STK-emner. Det mangler fremdeles konkretisering av innhold for flere emner, og en diskusjon om ressursene som må avsettes til undervisning.


Arne B.

 

Arne Bernhard Sletsjøe
Leder

Annika Rigenholt
Sekretær

 

Publisert 24. apr. 2023 12:08 - Sist endret 26. apr. 2023 14:27