English version of this page

Valg av representanter til instituttstyret

I høst skal det gjennomføres valg av nye representanter til instituttstyret ved Matematiskinstitutt for perioden 1. januar 2021 – 31. desember 2024. Nå kan faste og midlertidige ansatte foreslå kandidater. Nominasjonsfristen er 27. november 2020.

Instituttstyrets sammensetning
Nominerte kandidater
Tidsplan for valget
Hvem kan nominere og stemme ved valget?
Gjennomføring av valget
Informasjon om preferansevalg for vitenskapelig ansatte
Informasjon om preferansevalg for åremålsansatte og teknisk og administrativt ansatte

Instituttstyret har ni medlemmer

  • Instituttleder (allerede ansatt)
  • Fire representanter for de fast vitenskapelig tilsatte
  • En representant for de midlertidig vitenskapelig tilsatte
  • En representant for de teknisk/administrativt tilsatte
  • To representanter for studentene (arrangerer eget valg)

I tillegg til valg av representanter, skal det også velges fire varamedlemmer til gruppen fast vitenskapelig tilsatte samt to til gruppene midlertidig vitenskapelig tilsatte, teknisk/administrativt tilsatte og studenter.

Nominerte kandidater

Kandidat Representant for 
Karsten Trulsen Fast vitenskapelig ansatte
Ingrid Hobæk Haff

Fast vitenskapelig ansatte

Riccardo De Bin Fast vitenskapelig ansatte
Arne B. Sletsjøe Fast vitenskapelig ansatte
Giulia Di Nunno Fast vitenskapelig ansatte
Frank Proske Fast vitenskapelig ansatte
Erik Bedos Fast vitenskapelig ansatte
Nadia Larsen Fast vitenskapelig ansatte
Luca Eva Gazdag Midlertidig vitenskapelig ansatte
Vegard Antun Midlertidig vitenskapelig ansatte
Fabian Andsem Harang Midlertidig vitenskapelig ansatte
Annika Rigenholt Teknisk/administrativt ansatte
Paul Aleksander Maugesten Teknisk/administrativt ansatte
Terje Kvernes Teknisk/administrativt ansatte

Tidsplan for valget

Frist for å fremme kandidatforslag 27. november, kl. 12:00
Elektronisk valg åpnes på instituttets nettside 1. desember kl. 12:00
Valget stenges 8. desember kl. 12:00
Valgresultatet kunngjøres 9. desember kl. 12:00

Hvem kan nominere og stemme ved valget?

Alle som har stemmerett kan fremme forslag på kandidater til fakultetsstyrevalget innen egen stemmerettsgruppe. Ansatte i minst halv stilling ved instituttet og professor II ved instituttet har stemmerett. For studentene er stemmerett betinget av at de er registrert ved fakultetet.   

Forslag på kandidater for fast og midlertidig ansatt vitenskapelig personale og teknisk/ administrativt personale sendes på e-post til valgstyret ved Yngvar Reichelt, reichelt@math.uio.no, innen 27. november kl. 12.00.

Forslag til kandidater skal være underskrevet av minst like mange som det antall kandidater forslaget inneholder. For hver kandidat bør det innleveres en presentasjon på inntil en A4 side. Presentasjonene vil bli gjort tilgjengelig elektronisk på fakultetets hjemmeside.

Gjennomføring av valget

Fast vitenskapelig tilsatte, midlertidig vitenskapelig tilsatte, teknisk/administrativt tilsatte og studenter velger i separate grupper. Valgperioden for midlertidig vitenskapelig tilsatte og studentene er ett år.

For fast vitenskapelig ansatte gjelder kravet om kjønnsmessig balanse, slik at det skal velges to av hvert kjønn fra denne gruppen. 

Kravet om kjønnsmessig balanse gjelder også for vararepresentantene til fast og midlertidig vitenskapelig personale samt teknisk/administrativt personale.

Valg av medlemmer til instituttstyret skal skje som elektronisk valg. Valget av representanter for de tilsatte gjennomføres som preferansevalg. Les mer om valgreglement for Universitetet i Oslo.



Valg av 4 medlemmer og 4 varamedlemmer for de fast vitenskapelig ansatte

 

Framgangsmåten ved preferansevalg

Når du velger ved preferansevalg, går du fram på følgende måte:

Du bestemmer først hvem av kandidatene du helst vil ha valgt, og markerer det ved å sette et ett-tall ved kandidatens navn. Deretter angir du hvem av de gjenstående kandidatene du helst vil ha valgt ved å sette et to-tall ved denne kandidatens navn. Du gjør det samme for nummer 3, nummer 4, osv. Det er ikke nødvendig å gi en fullstendig rangering av alle kandidatene, men det anbefales hvis du ønsker å ha maksimal innflytelse på valgresultatet.

Valgoppgjøret ved preferansevalg

Valgoppgjøret for de 4 medlemmene av instituttstyret foretas på følgende måte:

Først blir bare førstestemmene (ett-tallene) telt opp. Da det skal velges fire medlemmer, vil de kandidatene som får mer enn en femdel av førstestemmene være valgt (det kan høyst være fire som oppnår dette). Hvis en på denne måten får valgt fire medlemmer er valgoppgjøret avsluttet.

Hvis det ikke er tilfellet, fortsetter oppgjøret på en mer komplisert måte. Hovedtrekkene i denne er følgende:

•     Kandidater som ikke har mulighet til å bli valgt elimineres. For stemmesedler hvor eliminerte kandidater står øverst teller andrestemmen. (Se også nedenfor om kjønnsmessig balanse.)

•     For stemmesedler hvor førstekandidaten er valgt, teller også andrestemmen, men med redusert vekt. (Hvis førstekandidaten f.eks. hadde dobbelt så mange stemmer som nødvendig for å bli valgt, teller andrestemmen med halv vekt.)

Kandidater som etter dette får mer enn en femdel av antall avgitte stemmer er valgt. Hvis det fortsatt ikke er valgt fire medlemmer, fortsetter oppgjøret etter samme mønster inntil det er tilfellet.

Valget av de fire vararepresentantene foregår på lignende måte. Valgt blir (i rekkefølge) de som hadde blitt valgt om det skulle vært valgt henholdsvis 5, 6, 7 eller 8 representanter.

Kjønnsmessig balanse

Ved valget gjelder kravet om kjønnsmessig balanse, slik at det skal velges to av hvert kjønn som medlem og to av hvert kjønn som varamedlem (i den grad det er mulig med de kandidatene som stiller til valg). Under valgoppgjøret vil en derfor ikke eliminere en kandidat hvis det vil gjøre det umulig å tilfredsstille kravet om kjønnsmessig balanse.


Valg av 1 medlem og 2 varamedlemmer for åremålsansatte og for teknisk og administrativt personale

 

Framgangsmåten ved preferansevalg

Når du velger ved preferansevalg, går du fram på følgende måte:

Du bestemmer først hvem av kandidatene du helst vil ha valgt, og markerer det ved å sette et ett-tall ved kandidatens navn. Deretter angir du hvem av de gjenstående kandidatene du helst vil ha valgt (hvis førstevalget ditt ikke går inn) ved å sette et to-tall ved denne kandidatens navn. Du gjør det samme for nummer 3, nummer 4, osv. Det er ikke nødvendig å gi en fullstendig rangering av alle kandidatene, men det anbefales hvis du ønsker å ha maksimal innflytelse på valgresultatet.

Valgoppgjøret ved preferansevalg

Valgoppgjøret for det ene medlemmet av instituttstyret fra de åremålsansatte og det ene medlemmet fra teknisk og administrativt personale foretas på følgende måte:

Først blir bare førstestemmene (ett-tallene) telt opp. Da det skal velges ett medlem, vil en kandidat som får mer enn en halvparten av førstestemmene være valgt. Hvis en på denne måten får valgt ett medlem er valgoppgjøret avsluttet.

Hvis det ikke er tilfellet, elimineres kandidater som ikke har mulighet til å bli valgt. For stemmesedler hvor eliminerte kandidater står øverst teller andrestemmen (to-tallene). En kandidat som etter dette får mer enn en halvparten av antall avgitte stemmer er valgt. Hvis det fortsatt ikke er valgt ett medlem, fortsetter oppgjøret etter samme mønster inntil det er tilfellet.

Valget av de to vararepresentantene foregår på en litt mer innviklet måte. Se veiledningen for vitenskapelig personale for detaljer.

Publisert 4. nov. 2020 08:41 - Sist endret 3. mai 2024 13:22