Referat fra møte 04.04.2019

Kl 14:15 - 15:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Didrick (leder), Haider, Patryk, Bjørn, Oskar.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Marianne Jacobsen (referent)

Gjest: Torstein Sjøvold (tidl. leder av MNSU)

Sak 1: Info fra fakultetet, v/ Knut Mørken

Innblikk i seminar hos LINK (Senter for læring og utdanning) 4. april om utvikling av digitale vurderinger. Seminaret var i forbindelse med at det er blitt utlyst prosjektmidler (5 millioner) til utvikling av digitale vurderinger fra UiO sentralt. Det er mye læring i at studenter gir tilbakemelding til hverandre, og også får tilbakemelding på hvordan de gir tilbakemeldinger. For å få dette til på en effektiv og optimal måte trengs det gode IT-systemer. Det kan søkes om prosjektmidler til å teste ut løsninger.

Sak 2: Debatt om Examen philosphicum - hva kom frem, v/ MNSU

Arrangement paneldebatt om Examen philosophicum 2. april.

MNSU opplever et ønske blant studenter om å diskutere Examen philosophicum, og at mange ikke er fornøyd. F.eks. skal det være obligatorisk? Hvordan kan emnet blir bedre? Tverrfaglighet er blitt viktigere, og et «moderne» Examen philosophicum vil bidra til å forstå det bedre. Mange meninger, også fra undervisere. MNSU opplever at faglig ledelse for Examen philosophicum er positive til at det blir debattert.

MNSU fikk mange innspill, og vil jobbe videre med å bedre koble samme ulike aktører til å utvikle Examen philosophicum utenom HF-fakultetet. MNSU må fortsette å pushe på med å få frem hva studentene mener. Knut tar med seg innspill fra paneldebatten videre i samtaler med faglig ledelse ved HF og med LINK.

Sak 3: Eiendomssaker og fysisk læringsmiljø, v/ MNSU

Kontakt med Eiendomsavdelingen. Følge opp sak ifra forrige møte. Finnes det noen rutiner for hvordan studentene involveres i eiendomssaker?

LINK (Senter for læring og utdanning) bør være involvert i fysisk læringsmiljø ved UiO. Mulig fakultetet kan ta et ansvar som kontaktpunkt for fysisk læringsmiljø i fellesarealer. Fakultetsdirektør vil ta dette som sak i dekanat. Kjemisk fagutvalg har et eksempel fra Kjemisk institutt hvor en sofa i fellesarealer er fagutvalget sitt ansvar. Marianne/Knut tar dette videre til fakultetsdirektør og kontorsjefmøte.

Sak 4: Seminar med Utdanningskomiteen og studielederne, v/ Knut Mørken

Et av spørsmålene som fakultetene skal gi tilbakemelding på er hvilke kategorier studenter vi har og hva tallene med frafall forteller. Oppfordring til MNSU om å tenke litt igjennom hvilke kategorier studenter vi har. De som tenker å ta en hel grad, de som bare skal ta enkeltemner etc. Det ble også tatt opp åpenhet i Canvas og prosjektmidler for digital vurdering.

Sak 5: Eventuelt

  • Honours programmet trenger en studentrepresentant i programrådet. MNSU sender forslag til Hanne Sølna.
  • Flytte neste møte ca. en uke frem.
Publisert 12. apr. 2019 09:53 - Sist endra 15. apr. 2019 09:20