Referat fra møtet 04.12.2020

Digitalt møte på Zoom

Tilstede:

Fra MNSU: Sigurd Fladby, Agmund Riiser, Erlend Tiberg North, Hannah Merlan Anor, Johan Emil Linnestad Larsson, Jonas Lunde, Kristoffer Sundsmoen, Martine Narum, Nafisa Ebrahimji, Sara Mediå, Ida Krohn Sjursen, Vetle Utvik. 

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Info fra fakultetet, v/ Knut Mørken

Status og informasjon om aktuelle saker. 

Det har ikke vært smittespredning av korona på campus. Studenter bruker de lokalene som er tilgjengelige.

Enkeltstudenter sine historier er alltid velkommen på fakultetet, uansett om det er fakultetet eller institutter som tar saken videre.

MNSU har spørsmål om praksis for samarbeid ved lange eksamener hvor det oppleves som for mange oppgaver på kort tid. Utenom eksamen er det vanlig å samarbeide, hvordan slår dette ut på eksamen? Det er ulikheter mellom instituttene for hva som regnes som greit når det gjelder å sammenligne svar og hva som regnes som juks. Emner er ulike og det kan derfor være emner der diskusjoner regnes som er ok. Det er viktig at studentene kjenner "spillereglene" for sitt emne før eksamen. Hva som gjelder for hvert emne skal i utgangspunktet stå på semestersiden.

Kontrollsamtaler etter eksamen vil gjøres ulikt på instituttene. Emner må ikke ha kontrollsamtale, det er opp til faglærer/institutt. Det forventes ikke mye juks. Kontrollsamtale ved mistanke eller som stikkprøver gjennomføres innen 10 dager etter eksamen.

Sak 2: Semesterstart og våren 2021.Hva trenger studentene fremover, v/ alle

Undervsningen våren 2021 blir hovedsaklig som høsten 2020, med en blanding av fysisk og digitalt. Det skal være attraktivt å komme på campus, men det skal også være et godt digitalt tilbud for de som ikke kan komme.

Eksamen våren 2021 blir hovedsaklig skriftlig hjemmeeksamen og digital muntlig eksamen.

Innspill fra MNSU på hvordan vi kan ta imot studentene på en god måte ved semesterstart I januar 2021:

  • Ha fysiske forelesninger og gruppetimer så langt det lar seg gjøre.
  • Oppfordre til at folk kan møtes. Gi de en god grunn til å komme også de dagene det ikke er noe fysisk opplegg, helst på morgenen.
  • Fortsette å holde bibliotek og lesesaler åpne, studenter ønsker å kunne møte opp fysisk.
  • Gi info om at campus med bibliotek og leseplasser er åpent.
  • Vurdere å åpne lesesaler som nå er stengt (eksempel Niels Henrik Abels hus).
  • Info om at det er trygt å være på campus med tanke på koronasmitte.
  • Gratis kaffe
  • Viktig å ha tett dialog mellom fagutvalg, foreninger og administrasjonen på institutt. IFI fortalte om godt samarbeid som gjør at det er lettere å få til sosiale tiltak.
  • Ikke glemme masterstudentene
  • Midtveis catch-up seminar for å hindre at studenter faller fra (eksempel IN1000).
  • Hjelp fra fagledelse med å sette sammen og fasilitere kollokviegrupper (eksempel IN1000).

Sak 3: Utbetaling av honorar for høsten 2020, v/ Marianne Jacobsen

Marianne sender Sigurd et dokument som fylles ut med de som skal ha honorar for interne verv i MNSU for høsten 2020, og honorar for deltagelse I råd og utvalg.

Når det gjelder driftstøtte og honorar for 2021 kan MNSU søke om dette for hele året via Nettskjema innen 1. februar. https://www.mn.uio.no/livet-rundt-studiene/studentmidler.html

MNSU tok opp hvordan det er med honorar for verv i råd og utvalg på instituttene. Dette er noe vi har tatt opp før. Kjemisk fagutvalg mener instituttet venter på føringer fra fakultetet.  Marianne sjekker tidligere referater fra møter for hva som er status.

Sak 4: Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 3. des. 2020 11:05 - Sist endra 30. des. 2020 11:06