Referat fra møtet 05.12.2013

1. Vektersaken
Hva er status i vektersaken nå?

Marianne Jacobsen fortalte om fakultetet sitt forslag til løsning:

Fakultetet setter av midler som skal gå til vektervakthold ved arrangementer. Studentforeninger kan sende en søknad om å få dekket utgifter til vektere til fakultetet med kopi til vertsinstitutt. Fakultetet ønsker en tredeling av utgiften, en del dekkes av fakultetet, en del dekkes av vertsinstituttet og den siste delen dekkes av Eiendomsavdelingen sentralt. Fakultetet vil så samkjøre med instituttet. Grunnen til at Eiendomsavdelingen foreslås å dekke 1/3 er at MN blir ekstra berørt av kravet til vakthold siden 7 av fakultetets bygninger er på listen for dette. Unni Bingen ved MN-fakultetet er i kontakt med Eiendomsavdelingen om forslaget. Inntil forslaget til løsning er avklart og godkjent i dekanat kan studentforeninger sende regning for vakthold til fakultetet. Foreningene kan ikke regne med å få dekket hele beløpet.

Fysisk fagutvalg fortalte om hvordan de hadde fått krav om å betale vakthold da de arrangerte regneverksted i forbindelse med eksamenslesing i Blindernkjelleren 1. desember. Dette mente alle var urimelig siden dette var et arrangement med kun interne. Det ble diskutert hvordan man kan vite om et arrangement får krav om vakthold eler ikke. Vi har fått vite at hver søknad blir vurdert for seg, men vi ønsker nærmere retningslinjer for de 7 byggene som gjelder MN. Marianne tar dette videre til Unni Bingen. MNSU og fakultetet ønsker også å vite hvor mange studentforeninger som har søkt Eiendomsavdelingen om å avholde arrangementer, og hvor mange av disse som har fått krav om vakthold.

2. Møteplasser mellom studenter og dekanatet
Ref. møtet vårt i april: /om/organisasjon/utvalg/moter-mnsu-fakultetet/11.04.2013.html
Skal vi få til noe på nyåret?

Solveig Kristensen snakker med Svein Stølen og Morten Dæhlen om mulighet for at dekanene blir med på en kveld i RF-kjelleren i februar, en torsdag kl 18.04. Formen kan være å ta noen orienteringssaker, med quiz og sosialt etterpå.

3. Bedriftpresentasjoner på MN
Ref. møtet vårt i april: /om/organisasjon/utvalg/moter-mnsu-fakultetet/11.04.2013.html
+ saken om kommunikasjonsstrategi som skal opp i fakultetstyret mandag.
Ønsker fakultetet å gjøre noe? Nytt siden oversikten MNSU samlet sist er at studenter ved molekylærbiologi også vil arrangere en næringslivsdag.

Julie Øybø orienterte om Kommunikasjonsstrategien.

Bedriftskontakt:

MNSU ønsker fakultetet som en koordinator for institutters kontakt med arbeidsgivere, det er uheldig at hvert institutt tar kontakt. Et eksempel på en studentforening med kontakt mot arbeidslivet og som fungerer bra er Navet på IFI. Det finnes ikke noe tilsvarende på fakultetet eller instituttnivå. MNSU ønsker at fakultetet legger til rette for dette. Forslag: MNSU tar kontakt med de lokale foreningene som har kontakt med arbeidsgivere og kobler inn Karrieresenteret. Videre lages det et forslag til hvordan dette kan gjøres. Det foreslåes å brukes Vilhelm Bjerknes hus og Realfagsbiblioteket som arena for møter mellom arbeidsgivere og studenter.

Sak fra fakultetet:
4. Gammel studieinformasjon på nett og i arkiv
http://www.uio.no/for-ansatte/nettverk-moter/los-enhetene/studiewebred/oppgaver/studinfo-arkivet/
Vi ønsker tilbakemelding  bl.a. på foreslåtte tidspunkt og hva som skal kopieres, og hvor langt tilbake i tid gammel semesterinformasjon bør ligge åpent på nett.

MNSU påpeker at det viktigste er å ha relevant informasjon fra semestersidene tilgjengelig på aktive sider. Stian Lågstad sender saken til fagutvalgsledere og MNSU får en uke på å gi tilbakemelding til Tone Skramstad.

5. Eventuelt

- Hanne Sølna informerte om utkast til NOKUT-rapport

- Solveig Kristensen informerte om stillingen som utdanningsleder på et institutt, hvordan deres posisjon er på instituttet og at utdanningsledere er sendt på lederkurs. I neste runde skal programrådsledere på det samme kurset.

 

 

 

Publisert 24. jan. 2014 16:26 - Sist endra 16. apr. 2014 10:03