Referat fra møtet 06.05.2021

Digitalt møte på Zoom

Tilstede:

Fra MNSU: Sara Mediå, Feliks Falk, Erlend Tiberg North, Johan Emil Linnestad Larsson, Agmund Valtchev Riiser, Bjørn Fridtjof Arisland, Hannah Merlan Anor, Anfisa Ebrahimji, Oliwia Malinowska, Vetle Utvik. 

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Helge Engeseth Kleivane (sak 1 og 2), Linda Therese Sørensen Westgaard (sak 3), Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Studenters rettigheter ved hjemmeeksamen, v/ MNSU 

En del studenter opplever at deres rettigheter ved digital hjemmeeksamen er noe uklare, og de ikke har noe konkret å vise til. Er det mulig å utarbeide en liste med rettigheter? Har studenter rett til tilrettelegging ved utilstrekkelige hjemmeforhold slik som ansatte?

Fakultetet vil vurdere om det er hensiktsmessig å lage en oversikt på nettsidene med studenters rettigheter. Det er ikke et krav til faglærere om å lage en prøveeksamen, det er kun en anbefaling. Studentene ønsker at anbefalingen blir tilgjengelig slik at studenter kan oppfordre faglærer og vise til anbefalingen. Helge sjekker om det er mulig å få inn dette på studentsider.

Sensurfrist er i utgangspunktet tre uker etter eksamen. Under pandemien er det en midlertidig forskrift som åpner opp for at sensor i spesielle tilfeller kan få to ukers utsatt sensurfrist.

Tilrettelegging på eksamen søkes om via Nettskjema. Dette gjelder både for kroniske og akutte behov. For våren 2021 er det ingen ordning med utkjøring av hjelpemidler til studenter som trenger tilrettelegging på hjemmeeksamen. Ved vanskelig eksamenssituasjon hjemme er det anbefalt å booke en lesesalsplass på campus. For studenter som trenger tilrettelegging også i studiehverdagen utover eksamen finnes det tilbud, bl.a. egne rom.

Sak 2: Rett til fravær ved eksamen høsten 2021, v/ MNSU

Vil egenmeldingsordningen fortsette? 

Egenmeldingsordningen gjelder nå frem til 1. september (dette er en del av den midlertidige forskriften under pandemien). Det er fortsatt en diskusjon om egenmeldingsordningen skal videreføres for høsten 2021.  Studentene ønsker forutsigbarhet og fakultetet videreformidler dette.

Sak 3: Studenters psykiske helse, v/MNSU

Med bakteppe av resultatene fra SHoT tilleggsundersøkelsen: hvilke tilbud har MN for å hjelpe studenters psykiske helse? Kan disse promoteres bedre eller i samarbeid med studentorganisasjoner?

Forvei har tilbud om samtaler, det har vært info om dette i eposter fra fakultetet til alle MN-studenter, i tillegg til at det er formidlet til studiekonsulenter og programpunkter. Fakultetet har også hatt fokus på Verdensdagen for psykisk helse og hvordan denne kan komme frem tydeligere på hele UiO. Promotering av Forvei og andre tilbud om psykisk helse kan også tas opp i Læringsmiljøforum på MN. Linda tar med dette videre dit.

Sak 4: Status og informasjon om aktuelle saker, v/ Knut Mørken

Leseplasser i Vilhelm Bjerknes' hus
Fakultetet har fått en tilbakemelding fra en student som mener det p.g.a. pandemien er for få steder å lese, både lukkede lesesaler og plasser som er egnet for kollokvie. Vilhelm Bjerknes' hus er populært og tilbakemeldingen sier at det tidvis en utfordring m.t.p. smittevern. Når Realfagsbiblioteket stenger kl 14 må studenter som sitter der finne andre steder. Det er ønske om å utvide bibliotekets åpningstider og åpne flere leseområder på campus (f.eks Bikuben ) slik at studenter kan sprer mer utover.

MNSU mener også det tidvis er for mange i Vilhelm Bjerknes' hus fordi kapasiteten på plasser som egner seg for kollokvier er for liten. Antar at Vilhelm Bjerknes' hus er attraktivt fordi det er plasser her som ikke må bookes og hvor man kan sitte sammen,

Knut tar dette videre med Jo Døhl som er fakultetsdirektør. Kapasteten på bookbare leseplassser på UiO økes fra 8. mai i Eilert Sundt, Store fysiske og Sophus Bugge.

Abelstua
Det er fortsatt ikke avgjort hva som skjer videre med Abelstua, men det er ikke aktuelt som lokale til Honours-programmet.

Sak 5: Implementasjon av KD midler på MN, v/ MNSU

Ønsker helhetlig oversikt over bruk (stillinger, prosjekter) og tidslinje for bruk. 

For våren 2021 er midlene direkte fordelt til instituttene, uten noen søknadsprosess fra fakultetet. Dette for å få det mer effektivt. Det er opp til instituttene hvordan de vil bruke midlene. Det er ikke basert på at studentene skal komme med ideer.

Bruk av midlene må være innenfor føringene fra KD, de skal ikke brukes til psykisk helsehjelp til studenter, men til avlønning av studentassistenter.

Sak 6: MN rutiner for oppfølgning av studiekvalitet, v/ MNSU

Oppfølgning fra MNSU-fakultetsmøte 2021-01, sak 2 Emneevalueringer). Hvordan vil disse rutinene revideres etter revisjonen av Kvalitetssystem for utdanningsvirksomhet som ble vedtatt i universitetsstyret?

MN sin egen rutine for oppfølging av studiekvalitet som skal oppdateres og dette er et pågående arbeid.

Sak 7: Eventuelt

Honorar for interne verv i MNSU og råd /utvalg våren 2021: Marianne sender et Excelark til MNSU som kan fylles ut.

Det er ikke behov for å sette opp flere møter våren 2021. Tar heller kontakt på epost om det skulle være noe. 

Publisert 12. mai 2021 18:26 - Sist endra 12. mai 2021 18:30