Referat fra møte 07.04.2017

Kl 10:15-11:45. Møterom 139, Fysikkbygningen

Sak 1: Tilrettelegging ved UiO, orientering v/ Cecilia Hoel

Et prosjekt ved UiO skal foreslå nye felles løsninger for studenter som trenger tilrettelegging i eksamen- og/eller studiesituasjonen, og Cecilia Hoel er MN-fakultetet sin representant i arbeidsgruppen. Tilrettelegging for eksamen i Silurveien er en utfordring.

Lenke til presentasjon.

MNSU vil få presentert rapport fra prosjektet når dette er klart.

Sak 2: Feltkurs koster penger v/ MNSU 

MNSU mener egenandel på feltkurs bryter med gratisprinsippet og lurer på hvordan fakultetet stiller seg til denne problemstillingen.

Kunnskapsdepartementet bisto i 2013 UiO med å avklare regelverk for studenters egenbetaling av kostnader i forbindelse med ekskursjoner og feltarbeid. Fakultetet synes det er noe uklart hvordan man skal tolke innspillene og ønsker derfor å se nærmere på saken. Det er også ulike satser for egenandel på instituttene.

Solveig tar opp saken med Mona Bratlie på fakultetet, og Marianne undersøker hvordan eventuelt andre fakulteter gjør dette.

Sak 3: Obliger v/ MNSU

MNSU informerte om et forskningsprosjekt fra HiOA.

Artikkelen til HiOA: http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/03043797.2017.1301383

Hanne kjenner til prosjektet ved HiOA.

Gjennom Interact er det opprettet et kompetansesenter for realfagsundervisning som skal samle kunnskap om realfagsdidaktikk, og det er laget en nettside om aktiv læring som en ressurs for faglærere. Cathrine Tellefsen ved MN-fakultetet inviteres til neste møte for å fortelle om kompetansesenteret.

HiOA har presentert prosjektet på et internseminar ved Fysisk institutt. Solveig skal vurdere om det er aktuelt å fortelle om prosjektet i Studieutvalget.

Sak 4. Eventuelt

MNSU minnet om sak vedrørende lønn/honorar til leder, nestleder og interne verv. Vi avventer svar fra utdanningskomiteen som har dette som sak på møte 19. mai.

Forslaget om bruk av Store fysiske lesesal i Fysikkbygningen som midlertidige lesesalplasser for masterstudenter ved Matematisk institutt kommer opp på dekanat 18. april.

 

 

 

Publisert 3. mai 2017 11:26 - Sist endra 25. okt. 2019 10:32