Referat fra møtet 08.04.2021

Digitalt møte på Zoom

Tilstede:

Fra MNSU: Sara Mediå, Feliks Falk, Alina Krogstad, Erlend Tiberg North, Jonas Lunde, Agmund Valtchev Riiser. 

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Status og informasjon om aktuelle saker, v/ Knut Mørken

 

Tanker fra MNSU om undervisning og eksamen høsten 2021

Det er viktig med forutsigbarhet rundt eksamen slik at studenter vet hva de skal forberdede seg til. Avgjørelse om undervsningsform eller eksamensform må tas i god tid.

Undervisningsform må som hovedregel være landet før semesteret starter, det bør ikke være opp til faglærer å bestemme dette ved at de f.eks. venter lengst mulig med å legge om til digital undervisning.

Det er bra med mulighet for kontrollsamtale etter hjemmeeksamen for å avdekke fusk. Studentene må få info om at kontrollsamtale ikke er det samme som mistanke om fusk.

Undervisningsfri torsdager kl. 14:15-16:00

For mange år tilbake ble det bestemt at torsdager kl. 14:15-16:00 skulle være undervisningsfri og dermed et tidspunkt det var ledig for møter. Kjenner MNSU til dette?

Det er lite kjennskap til ordningen og det oppleves å ikke være så aktuelt lenger, men det meldes at Kjemisk institutt bruker tidspunktet til digital studieveiledning og masterstudentenes obligatoriske «Generisk Kompetanse».Det er vanskelig å unngå dette tidspunktet for undervisning og møtevirksomhet. MNSU har ikke noe krav om å fortsatte ordningen. 

Sak 2: Inkludering av studenter i intervjukomiteer, v/ MNSU

Muligheter for å inkludere studenter i intervjukomiteer for posisjoner med høy synlighet (f.eks. instituttleder) eller svært undervisnings-/studentnære posisjoner. Vi foreslår at fagutvalget på instituttet kan bli invitert til å sende fram en representant som kan være med i komiteen, som kan sikre at studentenes interesser blir ivaretatt ved tilsettinger av kandidater i slike stillinger.

Hanne Sølna tar det videre til Jo Døhl som er fakultetsdirektør.

Sak 3: Studentvalget 2021, v/MNSU

Har MN noen planer for å promotere Studentvalget?https://www.studentparlamentet.uio.no/Valg%202021/

Marianne legger ut beskjed på programsider og sender epost til programkoordinatorer som har mulighet til å spre dette lokalt.

Sak 4: Eventuelt

Mine studier 

I det sentrale prosjektet Mine studier jobbes det med å utvide tjenesten med ny funksjonalitet, bl.a. varselordning ved nye beskjeder fra emner eller program. I tillegg ønsker prosjektet å vite hvilke behov studentene har. Fakultetet ønsker derfor en tilbakemelding fra MNSU.

  • Studentene savner å ha kun et sted å sjekke for beskjeder, noen opplever å ikke kunne stole på Mine studier alene.
  • Mine studier må henge sammen med Canvas og andre kanaler.
  • En student opplevde at det ble for mange beskjeder i Mine studier og at det ble uoversiktelig. Går det ann å dele det opp på en måte?
  • Mine studier vil bli mer attraktivt med en varselordning. Studenter ønsker å velge selv hvordan de vil ha varsel (sms eller epost).

Marianne tar med tilbakemeldingene videre til prosjektgruppa for studentkommunikasjon sentralt.

Abelstua og videre bruk

Endelig rolle/bruk av Abelstua er ikke avklart. Det har vært snakk om å bruke det til et «Active learning classroom» og både studenter på Honours-programmet og Matematisk institutt har vist interesse for rommet. Pr. nå er det midlertidige løsninger for bruk av Abelstua, det vil komme mer permanente løsninger fra høsten 2022.

Publisert 27. apr. 2021 13:00 - Sist endra 27. apr. 2021 15:42