Referat fra møtet 08.09.2017

Kl 10:00 -11:30, Fysikkbygningen, møterom Backspace.

Fra MNSU: Øyvind, Søren, Tyra, Didrick, Egil, Hans Petter, Ole Herman, Preben.

Fra fakultetet: Solveig Kristensen, Marianne Jacobsen, Hanne Sølna, Øystein Bergkvam (sak 2 og 3), Andreas Tandberg og Helge Engeseth Kleivane  (sak 1).

Sak 1: Inspera v/MNSU

10:00-10:10
Inspera er ikke bra nok, flere problemer. Skriveverktøyet er bra, men verktøy for programmering er dårlig. Problem med zooming av bilder i oppgaveteksten (figurer blir uleselige). Utvidet tid i Inspera (problematisk ved gjennomføring hvis det ikke er registrert ordentlig i systemet).

Både de negative tilbakemeldingene på programmeringsverktøyet og på zoome-funksjonen skyldes først og fremst tekniske enkeltproblemer på spesifikke eksamener, og representerer ikke generelle, systematiske feil i Inspera-systemet. MN kjenner allerede til problemene som ble tatt opp og har rapportert dem videre. For INF1010 kjenner fakultetet ikke til systemfeil, men en enkeltfeil som allerede er tatt tak i. Kjenner til at noe snarveier ikke virket. I KJM1110 kjenner fakultetet til at det var en utfordring med zooming av bilder, men her ble rutine fulgt da dette ble oppdaget. Faglærer og studenter ble informert.

Ved tilbakemeldinger ønsker vi å vite om det er enkeltfeil, eller gjennomgående systemfeil.

På åpen dag i Silurveien kan studenter få se lokalet. Det vil være en demoeksamen ved hvert institutt. JUS har laget en video om hvordan det er i Silurveien, denne vil bli tilgjengelig også for MN-studenter.

Sak 2: Eksamen i Silurveien v/MNSU

10:10-10:20
Det rapporteres om problemer relatert til forskjellig gjennomføringstid og/eller de som har utvidet tid ved eksamen. Personer med forskjellig lengde på eksamen blir plassert i samme rom og støyer for hverandre når noen pakker ned etter 2 timer mens andre jobber videre osv. Det er for dårlig per nå og rart det ikke er tatt bedre hensyn til når man først flytter alle eksamenene på den måten som har blitt gjort.

UiO sentralt har ansvaret for den praktiske gjennomføringen av eksamen i Silurveien. Fakultetet v/ Øystein sender MNSU sine innspill videre til sentralt.

Sak 3: Obligatoriske forkunnskaper v/MNSU

10:20-10:30
Hvorfor kan man ta et fag når man har 120 studiepoeng, men ikke bruke det i en grad før man har alle obligatoriske forkunnskaper? Vi har sett at regelen eksisterer men lurer på hva begrunnelsen er. Videre mener vi at det er for dårlig opplyst om dette per nå, og at følgende i alle fall bør bli bedre:
 - Forkunnskaper fra videregående (eks. R2 matte) bør omtales i reglementet
 - Burde fremkomme på emnesider at 120 studiepoeng-regelen eksisterer
 - Bedre informasjon i det hele tatt

Dette er ingen regel for å gi fritak for forkunnskapskrav til emner, men en mulighet til å ta emner i omvendt rekkefølge hvis emnet har ledig kapasitet etter at alle med emnets forkunnskapskrav er tatt opp. Siden forkunnskapskrav må være oppfylt før emnet kan brukes i en grad, og ikke er noe studentene kan planlegge etter, er det ikke informasjon om regelen på emnesidene. Når man melder seg til emner som har forkunnskapskrav kommer det opp en melding om dette i Studentweb. Marianne sjekker hva meldingen sier. 

Regelen finnes i punkt 2.1 i MN-fakultetet sitt eksamensreglement.

Krav om matematikk R2 kan ikke stå i reglementet fordi dette er en forsøksordning i 3 år.

Sak 4: Studentmedvirkningsseminar v/ MNSU

10:30-10:35
Spørsmål om status for seminar relatert til saken fra forrige møte der Knut Mørken og Ingrid Sand lurte på hvordan man engasjerer studenter. Vi lurer på hva status er i den saken.

I referatet fra møtet med fakultetet og MNSU i mai 2017 står det at MNSU skal sende forslag til seminar med sted og deltakere til Marianne på fakultetet. Ina Hodnebrug er vikar for Ingrid og Hanne/Knut må koble henne inn.

Sak 5: Lesesalsplasser på matematikk

10:35-10:40
Vi får høre fra Matematisk fagutvalg at det er i orden, men vi lurer på hvordan saken står fra fakultetets side, hva er gjort, hva mangler og hvordan er fremdriften iht. planen?

Fakultetet har ikke fått tilbakemeldinger på at noe ikke fungerer fra Matematisk institutt. Dersom masterstudenter har praktiske problemer må dette tas opp med instituttet.

Det blir avholdt eksamen i Store fysiske lesesal høsten 2017.

Det kom frem spørsmål om Fysisk institutt mulig ønsker å bruke Store fysiske lesesal, Marianne sjekker.

Sak 6: Egenandeler ved ekskursjoner v/ MNSU

10:40-10:50
Dette har vi diskutert tidligere, og så vidt vi husker var siste vi snakket om at fakultetet skulle internt finne ut ordningene på de ulike instituttene og komme tilbake til oss med info og evt en revisjon av systemet slik det er i dag. Vi var enige om at det var modent for en revisjon da vi pratet om det sist.

Egenandeler ved ekskursjoner er blitt tatt opp på Instituttledermøte og med jurist på fakultetet. Det er lov å ta egenandel for mat, men ikke reise eller opphold. Veiledende satser er kr 150 pr. døgn. Det kan være tilfeller hvor mat er inkludert hvor det kan være anledning å øke egenandelen innen rimelighetens grenser.

Studenter som ikke har mulighet til å betale egenandel før f.eks lån/stipend kommer fra Lånekassen, må ta opp dette med aktuelt institutt. Det skal ikke være kontante betalinger til institutt.

Sak 7: Info fra fakultetet v/ Solveig Kristensen

11:00-11:15

  • Nye studieplaner og nettsider for bachelor- og masterprogrammer.
  • Informasjonsfilmer for alle bachelorprogrammene er laget.
  • Utviklingssemester: jobber med utveksling til UNIS som en pakkeløsning av emner og arktisk profil.
  • Ønsker en gruppe til å jobbe med internasjonalisering generelt, skal være enklere å reise, og ha emnepakker og forhåndsgodkjenning. 
  • Mulighet å gå fra ferdig mastergrad til PPU, det må bli tydeligere hvordan man kan bli lærer.
  • REAL undervisning seminar i august 2017 med 250 deltakere, både gruppelærere og andre undervisere.
  • Interact går videre og nesten alle nye masterprogrammer er ute.
  • Studenter virker fornøyd med å ha beregninger i bachelorprogrammer. "Gamle" studenter ved Institutt for biovitenskap er interessert i å ta emne med beregninger.
  • Digitalt læringsmiljø, Andreas Tandberg inviteres til å fortelle mer om dette i kommende møte.

Sak 8: Eventuelt

11:15-11:30

  • MNSU: de som går på de "gamle" bachelorprogrammene ved Institutt for biovitenskap er bekymret for at det nye masterprogrammet "Biovitenskap" kun vil ha opptak på høsten, og dermed gi problemer til "gamle" studenter som har planlagt med å bli ferdig bachelor til jul og starte på masterprogram i januar. 
  • Marianne sender statutter til pris for årets foreleser so mskal deles ut på REAL moro 20. oktober.
  • Invitere dekan Morten Dæhlen til møtet i oktober eller november for å snakke om ny strategiplan.
Publisert 27. sep. 2017 13:17 - Sist endra 25. okt. 2019 10:33