Referat fra møte 09.05.2017

Kl 12:15-13:45. Møterom 139, Fysikkbygningen

Tilstede:

Hans Petter Taugbøl Kragset (MNSU), Hanne Sølna (MN), Solveig Kristensen (MN), Marianne Jacobsen (MN), Knut Mørken (MN, sak 1) og Ingrid Sand (MN, sak 1)

Sak 1: Hvordan samarbeide godt med bredden av studentene, v/ Ingrid Sand og Knut Mørken MN-fakultetet

Hvordan kan vi samarbeide enda bedre med alle studentene i utvikling av utdanningene og læringsmiljøet. Vi presenterer noen tanker om representative fagutvalg – og hvordan få bedre kommunikasjon fakultet og ut til fagutvalgene, og fra fagutvalg til studenter på programnivå. Hva kan fakultetet bidra med for å smøre strukturen, og hvordan kan vi samarbeide bedre for å nå ut til "grasrota".

Se presentasjon

Når det er behov for å samarbeide med studenter ønsker fakultetet å sikre at bredden i studentmassen er representert. Det er et ønske om å bruke MNSU og fagutvalg som kanal for samarbeid, men hvordan sikrer vi at et representativt utvalg av studenter kan nås på denne måten? Kan vi f.eks. ha studentrepresentanter fra hvert kull? Og hvordan kan vi samarbeide best mulig slik at studentene kan bidra i utvikling av utdanningene og læringsmiljøet?

Fakultetet ønsker at MNSU tar opp dette internt. Det er ønske fra MNSU og fakultetet å få til et seminar sammen med fagutvalgene. MNSU sender forslag til seminar med sted og deltakere til Marianne Jacobsen.

Sak 2. Eventuelt

Emneevaluering

MNSU ønsker å vite hva som skjer med de emnene som ikke evalueres fordi det kun plukkes ut et utvalg? Dersom kvalitetsrutinene følges skal dette fanges opp. Innspillene tas videre når kvalitetsrutiner skal tas opp i Studieutvalget. 
Det skal være en studentevaluering midtveis i semesteret, så her er studenter involvert. Det er derimot ikke et krav til studentdeltakere ved sluttevaluering av et emne.

Kan forsiden til en phd-avhandling endres?

MNSU ønsker å vite om det er mulig å redigere denne? Denne er standardisert og kan ikke endres.

Egenandel på feltkurs

Dette tas opp til diskusjon på Instituttledermøtet 18. mai. MNSU skal få tilbakemelding.

Lesesalsplasser til masterstudenter ved Matematisk institutt ved oppussing fra juni 2017

Det ble vedtatt i dekanat 18. april at Store fysiske lesesal i Fysikkbygningen kan benyttes av denne studentgruppen under oppussingen. Hvor ligger saken nå? Hanne hører med Mona Bratlie på MN-fakultetet om hvem som holder i det videre. En fra studieseksjonen må passe på at studentenes interesser blir ivaretatt.

Møtedatoer høsten 2017

Det er viktig at disse ikke kolliderer med leseperioden før eksamen, eller selve eksamen, til representanter for MNSU. Møtedag må også passe i forhold til  når MNSU har sine interne møter, slik at de rekker å komme opp med saker. MNSU må komme med innspill når forslag til tider sendes ut.
Det blir ingen flere møter i vårsemesteret 2017. Første møte i høstsemesteret 2017 er ønsket i starten av høstsemesteret, uke 36. Marianne foreslår tid og sender til MNSU.

Publisert 22. mai 2017 13:29 - Sist endra 27. okt. 2017 13:09