Referat fra møtet 09.10.2020

Digitalt møte på Zoom.

Tilstede:

Fra MNSU: Sigurd Fladby (leder), Eirik Berg, Agmund Riiser, Erlend Tiberg North, Hannah Merlan Anor, Johan Emil Linnestad Larsson, Jonas G. S. Lunde, Kristoffer Sundsmoen, Martine Narum, Nafisa Ebrahimji, Oliwia Malinowska, Patryk Piotr Krzyzaniak, Sara Mediå, Sverre Johansen.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Anne Aaen-Stockdale (sak 1). Andreas Tandberg (sak 1 og 2). Helge Engeseth Kleivane (sak 1 og 2), Ingrid Sand (sak 3 og 4) og Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Info fra fakultetet, v/ Knut Mørken m.fl.

Status på eksamen og internasjonalisering.

Eksamen
Info rundt den overordnede avgjørelsen om at det ikke blir skoleeksamen i Silurveien høsten 2020, men istedet skriftlig hjemmeeksamen eller digital muntlig eksamen. Det er mulig at karakterskala blir endret fra A-F til Bestått/ikke bestått i enkelte tilfeller. 

Det skal sendes epost til studentene med informasjon, utkast ble gjennomgått. Innspill rundt å ha fagutvalgene som kontaktpunkt: alt rundt eksamen er viktig og skaper engasjement. Dersom vi ønsker innspill må vi være forberedt for hva som kan komme. Det kan være overordnede spørsmål om emner på flere institutter, eller flere typer spørsmål. Ønsker vi at studentene skal bli introdusert for et annet kontaktpunkt enn vanlig? Hvor raskt svarer fagutvalgene? Hva med det fagutvalgene ikke kan svare på? Ble vurdert at ikke fagutvalgene er kontaktpnkt nå, men at vi heller kan ta opp på et senere møte hvordan fagutvalgene kan komme tydeligere frem og hva de kan bidra med for studenter.

Knut redegjorde for hvorfor midtveiseksamen gikk som vanlig. Fakultetet vil komme med anbefalinger til instituttene om alternative lengder på hjemmeeksamen.

 

Internasjonalisering

Anne redegjorde. Det er ekstra viktig nå at utreisende utvekslingsstudenter har oversikt med forsikringen sin. De må også ha en plan B for vårsemesteret 2021 og melde seg til emner ved UiO. De binder seg ikke til søknaden om utveksling, de kan trekke seg når som helst i prosessen

For vårsemesteret 2021 er det nominert flere innreisende utvekslingsstudenter enn vanlig. En utfordring for disse er karantene. Ønsker hjelp fra MNSU med å finne personer som kan bidra ved semesterstart i januar, men også utover i semesteret. Det er viktig å ikke glemme denne gruppen studenter. Ønsker innspill om hvordan vi får til mottak av internasjonale studenter best mulig

Sak 2: Leganto, v/ Andreas Tandberg og Helge Engsethe Kleivane

Høsten 2020 skal MN i gang med Leganto for litteratur og pensum slik at det blir klart for emner som går til våren 2021. Det er viktig å få tilbakemelding fra studentene, Sigurd og Sara sender en henvendelse til aktuelle fagutvalg for å få innspill. 

Sak 3: Faddergrupper som kollokviegrupper, v/ MNSU

Hvordan har dette gått? Burde vi gjøre en ny innsats for å få de studentene som har blitt sittende hjemme til å komme på universitetet? Med forbehold om at smittesituasjonen ikke blir mye verre.

Brukes faddergrupper som ble til kollokviegrupper? Utgangspunktet var at små faddergruppene kunne spille en rolle som kollokviegrupper. Dette forutsetter at det passer inn i organiseringen av undervisningsgrupper.

Flere instuttter har allerede en en praksis med at faddergrupper videreføres som grupper  undervisningen. Men, de fleste har liten oversikt med hva som skjer med gruppene etter at de er tatt i bruk. Ved Kjemisk institutt har det vært en pilot hvor faddere ble spurt om å være mentorer utover i semesteret. De har laget et opplegg sammen med Forvei, og 9 faddere er blitt videre mentorer. Programledelsen har vært veldig involvert for å få dette til.

Ingrid vil gjerne har tilbakemelding fra nye studenter som MNSU har kontakt med om hvordan faddergruppene fungerer nå.

Sak 4: Ensomme studenter, v/ MNSU

Hva slags rolle kan fagutvalgene og MNSU ha for å hjelpe ensomme studenter? 

Kollovierupper er en arena for å møte andre. Hva har fagutvalgene gjort for å skape sosiale arenaer? Trenger de hjelp fra fakultetet, hjelp fra MNSU?  Det er vanskelig med fysiske arrangementer nå pga smittevern, hvordan kan man få venner på nett?

Ledelsen ved MN er også bekymret for enomme studenter og en arbeidsgruppe (Forvei, Ingrid og Victoria) er i gang med å se på hvordan man kan lykkes med å skape gode digitale møteplasser. Det gjelder både hvordan få folk til å delta, men også hvordan man kan lage et godt digitalt møte. MNSU ønsker å bli med på dette  arbeidet å kobles til arbeidsgruppen. 

Sak 5: Eventuelt

Ingrid informerte om at det i en studentgruppe for IBV-studenter på Facebook er blitt lagt ut en app som heter «Belong» som noen vil ha testet. Dette virker som spam og har ikke noe med UiO å gjøre.

Publisert 29. okt. 2020 13:46 - Sist endra 29. okt. 2020 13:46