Referat fra møtet 09.11.2022

Kl 14:15 - 15:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Fra MNSU: Lisa Julianne Nystad, Nils Enric Canut Taugbøl, Alessio Maurizio Canclini, Kristoffer Sandaune, Alina Krogstad og Sunniva Sol Standnes Blix.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Andreas Tandberg (sak 1), Tone Fredsvik Gregers (sak 2) og Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Læringsanalyse og studentcookies, v/Andreas Tandberg

Hva er det som skal samles inn av data og hvordan skal det brukes? Blir det aggregerte data eller blir det ned på personnivå?  Læringsanalyse brukes i liten skala i dag og studentdata brukes ikke i en organisert sammenheng. UiO er gode på å forvalte persondata og ingen studentdata er på avveie.

Arbeidsgruppen for utvikling av en GDPR-policy for arbeid med kvalitet i utdanningene leverte i mai 2022 en rapport med forslag til personvernpolicy:
https://www.jus.uio.no/cell/publikasjoner/rapporter/leringsanalyse-og-kvalitet-i-utdanningene-ved-uio.html
Rapporten foreslår system for bruk av læringsanalyse og policy for håndtering av personvern. En nasjonal arbeidsgruppe jobber også med dette.

Sak 2: Status arbeidsgruppen for obligatoriske arbeidskrav, v/ Tone Fredsvik Gregers

Arbeidsgruppen bestående av utdanningsledere, studentrepresentanter, IT i utdanning og ledet av Tone Fredsvik Gregers, startet våren 2022 å kartlegge bruk, hensikt og formål med obligatoriske arbeidskrav ved MN. Obligatoriske arbeidskrav handler i stor grad om noe studenter er pålagt og som må være gjennomført eller bestått for å kunne gå opp til eksamen. Arbeidsgruppen har hatt gjennomgang av emnebeskrivelser, intervjuet emneansvarlige og gjennomført spørreundersøkelse med studenter. Emner som er sett på er hovedssaklig bacheoremner.

Arbeidet er i sluttfasen. Når rapporten er ferdig vil den bli sendt til MNSU. Rapporten er ment for et videre arbeid.

Sak 3: Eksamensformer, v/ MNSU

Hva er de reelle hensynene som ligger bak eksamensform? Er eksamen i Silurveien den beste måten å teste kunnskapen og kontrollere fusk på?
Vi er i en tid hvor det vil bli overganger fra tradisjonelle eksamen- og vurderingsformer til nye former for vurdering, men det er ikke tydelig hvordan dette blir i fremtiden. Det er enighet om å ta opp saken på et eget møte siden dette er et omfattende tema hvor det er behov for god tid til diskusjon. MNSU sender Marianne forslag til tidspunkt.

Sak 4: Aktuelle saker v/ Knut Mørken

Statsbudsjettet:
I forslag til statsbudsjettet for 2023 er det kutt i antall studieplasser, som igjen betyr redusert bevilgning. Fakultetet jobber med å finne ut hvordan det skal møte et kutt i budsjettet. Den nye fordelingsmodellen til MN gjør at en endring i bevilgning ikke vil treffe studetilbud så direkte.

Sak 5: Eventuelt

Oppfølging fra forrige møte:

Sak 2 om SHOT-undersøkelsen

På MN sin Instagram @unioslo_mn vil det være Q&A med ForVei 10. og 11. november med tema eksamensangst og prestasjon. Det vil også komme en Instagrampost om eksamenstips 16. november.
Fakultetet har ikke planlagt å arrangere Tenketorsdag om eksamen dette semesteret.
Det har ikke vært kapasitet i kommunikasjonsseksjonen denne høsten til å lage en humoristisk Instagrampost med fokus på prestasjon, men ideen er god så den tas med videre.

Sak 4 og PR-kampanje:

Kommunikasjonsseksjonen vil gjerne ha med MNSU i arbeidet med rekruttering, og inviterer de med i neste runde av dette arbeidet. 

Publisert 7. nov. 2022 12:38 - Sist endra 16. nov. 2022 13:52