Referat fra møtet 12.10.2017

Kl 14:15 -15:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Sak 1: "2. semesterstart", v/ Ina Hodnebrug fakultetet 

14:15-14:30

Ina orienterte om at det planlegges å få i gang et opplegg for studenter som starter på 2. semester av bachelorprogrammet sitt i januar. Studenter som vil være med i arbeidsgruppen (sammen med bl.a. Realfagbiblioteket og Forvei-temaet), eller har gode ideer, kan gi beskjed til Ina Hodnebrug som er koordinator for studiestart.

Foreløpig plan er at fakultetet står for et opplegg på dagtid, men at dette kan kombineres med et studentdrevet arrangement i etterkant på kveldstid. Det skal ikke være fokus på alkohol, det fakultetet arrangerer på dagtid skal være alkoholfritt, og det er ønskelig at alkoholfokus er nedtonet på ev. arrangementer som følger etter på kveldstid. Fakultetet er positive til å bidra med midler til arrangementer som studenter ønsker å gjennomføre. MNSU er positive, og er enig i at et slikt tiltak er med å opprettholde samholdet blant programstudenter videre på et nytt semester. Husk også å involvere foreninger utover Realistforeningen.

Sak 2: Studiebarometeret, v/ Yvonne Halle fakultetet

14:30-14:45

Studiebarometeret er en nasjonal undersøkelse (initiert av Kunnskapsdepartementet og utført av NOKUT) om studentenes opplevde studiekvalitet. Undersøkelsen sendes på e-post fra NOKUT til alle studenter på 2. og 5. studieår både på bachelor- og masterprogrammer. Det er i år 5. gang den gjennomføres. Resultatene brukes i kvalitetsarbeidet på fakultetet og UiO for å utvikle og forbedre programmer. Resultatet for 2017 publiseres på nettsidene til Studiebarometeret i februar 2018.

Fakultetet er opptatt av å få opp svarprosenten blant studentene, og hvordan få studentene til å forstår at det er i deres interesse at det blir høy svarprosent. Hva er gjort tidligere år? MNSU er blitt informert om Studiebarometeret hvert år. I 2016 var det konkurranse med pengepremie til det programmet med høyest svarprosent. Det er blitt sendt e-post til programledere med forslag til forelesninger hvor det kunne være aktuelt å informere om Studiebarometeret.

Informasjonskampanjen mot studentene skjer trinnvis fra 2. oktober til 14. november. MNSU skal få tilsendt en tekst de kan bruke i promotering.

Sak 3: Rutiner for varsling av studenter ved inndragning av programstudierett, v/ MNSU

14:45-15:00

Bakgrunn: MNSU opplever at mange studenter ikke har ikke skjønt at de kan miste studieretten på programmet, og ikke har vært klar over at de burde ha tatt kontakt med studiekonsulent tidligere når de kjente at studiene ikke gikk så bra. For noen har derfor et vedtaksbrev om inndratt studierett kommet litt brått og uventet.

Får studentene informasjon om krav til progresjon utover det de finner i UiOs regelverk? Sendes det ut varsler til studenter med for lav progresjon? Anne-Lise S. Hansen fra fakultetet bidro med informasjon om regelverk og svar på spørsmål, og vil minne instituttene om at studenter med dårlig progresjon skal ha informasjon.

Saken tas opp i nettverket for studieadministrative på fakultetet, og vil informeres om på kommende møte med MNSU og fakultetet. 

Sak 4: Strategi 2025, status v/ dekan Morten Dæhlen

15:00-15:20

Informasjon om arbeidet med ny Strategi 2025 for MN-fakultetet. Målet er å ha den klar til juni 2018.

Sak 56: Livsvitenskap, status v/ dekan Morten Dæhlen

15:20-15:30

Bygget er estimert ferdig i 2023, foreløpig er det avklart at kjemi og farmasi skal flytte.

MNSU forteller at særlig studenter på kjemi og farmasi lurer på hva som skjer, og påpeker at det er viktig med god kommunikasjon på aktuelle institutter. Det settes også spørsmål ved om MN-studentene bør involveres direkte? Uansett må de holdes oppdatert, og det foreslåes at status for Livsvitenskapsbygget blir et fast punkt i møtene med MNSU og fakultetet en gang i året.

Fakultetet tar spørsmål og ønsket om bedre informasjon videre til et kommende kontorsjefmøte.

Sak 6: Eventuelt

15:30-15:45

Sak til neste møte: se på arbeidsform på møtene og hva slags saker vi skal ta opp. Hva ønsker vi at møtene være?

Publisert 26. okt. 2017 14:00 - Sist endra 26. okt. 2017 14:00