Referat fra møtet 14.10.2014

1) Orienteringssaker ang. utdanning fra Fakultetsstyremøtet 13. oktober, v/ Solveig Kristensen.
http://www.mn.uio.no/om/organisasjon/styret/moter/2014/

  • Riksrevisjonen vil ha innsyn i fakultets studier for å se om frafall og gjennomstrømning er gode parametere for studiekvalitet. Dette er ledd i en revisjon av Kunnskapsdepartementet. Riksrevisjonen fikk tilsendt relevant dokumentasjon og har vært på møte med fakultetet. Det ventes en rapport fra Riksrevisjonen før jul.
  • Forslag om prøveordning for nye opptakskrav i realfag og helsefag. Det er sendt et forslag til Kunnskapsdepartementet om innføring av endrede opptakskrav til realfag. Det ene forslaget er minimum 4 i norsk for søkere til farmasi. Det er også forslag om krav til Matematikk R2 for søkere til alle bachelorprogram utenom biologi, mbk, informatikk: design og Informatikk: språk. Kravet om R2 gjelder også studieretning realfag i Lektorprogrammet.
  • Revisjon av bachelorprogrammene. Fakultetets portefølje av bachelorprogrammer skal vurderes. Instituttene skal komme med tilbakemelding innen 15.oktober. Studenter vil bli mer involvert i prosessen når det er klart hvilke programmer som skal ses på. Arbeidet tas videre i Studieutvalget 17.oktober.
  • Opptakstall høsten 2014: 2298 1.prioritetssøkere, 1625 tilbud, 1167 ja-svar og 1040 møtt. Fakultetet er ikke fornøyd med søkertall til studieretning realfag i Lektorprogrammet.

 

2) Status for tilsynssensorordningen v/ Hanne Sølna
Fagutvalget for molekylærbiologi lurer på hva som har erstattet ordningen.

Ved endringen av kvalitetssystemet ønsket man en ekstern programrådgiver. Det er laget en funksjonsbeskrivelse hvor det trekkes frem at programrådgiveren skal se hele programmet under ett, ha en overordnet oppfølging, være en rådgiver for utdanningsleder og programrådsleder og delta på årlig evalueringsmøte. Staus pr i dag er at det skal reformuleres et mandat og at denne beskrivelsen tas videre i Studieutvalget.

 

3) Eventuelt

  • Det trengs flere bokskap i Vilhelm Bjerknes hus. Dette kommer frem gjennom tilbakemeldinger både til MNSU og MN-studieinfo. Marianne Jacobsen sjekker ut hvilke arealer i Vilhelm Bjerknes hus som fakultetet disponerer, og Elena You og Marianne tar en befaring for å se på muligheter.
  • Studiebarometeret 2014 v/ Yvonne Halle. NOKUT på vegne av Kunnskapsdepartementet har sendt ut invitasjon til alle 2. og 5. årsstudenter ved UiO for å delta på årets spørreundersøkelse. Hva kan vi gjøre for å få opp svarprosenten blant studentene? Blir svarprosenten for lav på et studieprogram er det ikke et representativt utvalg og resultatet kommer dermed ikke med i oversikter. Fagutvalg oppfordres til å bruke uformelle treffpunkter innen et studieprogram til å snakke om at det er viktig at studentene svarer. Yvonne har funnet ut hvilke forelesninger som treffer mange studenter og hvor det kan være aktuelt at enten faglærer eller en student informerer om Studiebarometeret. Det finnes mange Facebooksider (f.eks masterstudenter på et program) hvor det kan være aktuelt å spre informasjon. Viktig å få opp info på alle skjermer på institutter og i VB. For at studentene skal være motivert til å svare er det viktig å få frem at deres tilbakemeldinger er veldig viktige og brukes aktivt i evaluering av studieprogram.
Publisert 15. okt. 2014 14:09 - Sist endra 21. juli 2015 12:53