Referat fra møtet 17.03.2022

Kl 13:15 - 14:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Lisa Julianne Nystad, Erlend Tiberg North, Alina Krogstad, Sunniva Sol Standnes Blix og Nils Enric Canut Taugbøl. 

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Paul Aleksander Maugesten (sak 3) og Marianne Jacobsen (referent).

Sak 1: Status og informasjon om aktuelle saker, v/ Knut Mørken

Ingen saker ble tatt opp her.

Sak 2: Begrepet utdanningskvalitet, v/ Knut Mørken

Diskusjon om hva studentene legger i begrepet utdanningskvalitet. Hva mener MNSU er utdanningskvalitet?

  • Utdanning som forbereder deg til arbeidslivet.
  • Du får konstruktive tilbakemelding underveis.
  • Blir utdannet til skjønne hvorfor vi gjør ting, ikke bare kunne gjøre det.
  • Godt miljø som gir mestring og nettverk, både faglig og sosialt.
  • Høyt faglig nivå, både i bredde og dybde.
  • Miljø for å hjelpe hverandre med læring, med lite hierarki.
  • Identitet som UiO-student som gir en egen verdi.

Sak 3: Obligatoriske innleveringer ved Matematisk institutt, v/ MNSU

En ny ordning gir kun ett forsøk på obligatoriske innleveringer for alle emner ved Matematisk institutt. Dette er noe som berører nesten alle studenter ved MN ettersom mange av innføringsemnene er felles for alle på bachelor. Er det mulig å få tall på studenter som har bestått første innlevering i år i henhold til andre år?

Det er en arbeidsgruppe i Studieutvalget som skal jobbe med underveisevalueringer, bl.a. innleveringer. Paul Aleksander Maugesten fra Matematisk institutt fortalte at intensjonen med kun ett forsøk er at det er god læring som skal være i fokus, og ikke bare det å få godkjent en innlevering. Undervisningen inn mot innleveringer er blitt satset mer på slik at flere skal bestå, og det forventes ikke at flere trenger et forsøk til. Antall studenter som har bestått obligatorisk innlevering 1 i MAT1110 og STK1100 V22, V21 og V20:

 MNSU ønsker å se videre på dette og vi tar opp saken igjen på neste møte. Vi ønsker også tall på hvor mange studenter som var meldt til undervisning i emnene og hvor mange som fikk ett nytt forsøk V21 og V20 (og hvor mange av disse som bestod).

Sak 4: Midler til å ansette flere studenter, v/ MNSU

Universitetet fikk midler til å ansette flere studenter. Hvor mye er det igjen av disse og er det slik at det kommer inn mer?

MN har etterlyst til studiedirektør om når fakultetet får midler. Det må først avklares hvordan pengene skal fordeles internt på UiO. MNSU anbefales å også purre via Studentparlamentet.

Sak 5: Eventuelt

Arbeidspraksisemner: hva gjøres med dette på MN, hva er status?

Arbeidspraksis har siden høsten 2019 vært et tilbud i utvalgte bachelorprogram. Planen er at alle bachelorprogram skal ha arbeidspraksis som et tilbud i utviklingssemesteret. Flere institutter er godt i gang, f.eks. så fungerer dette veldig bra ved Institutt for biovitenskap. For noen institutter ble det vanskelig å følge opp arbeidspraksis på grunn av korona, men flere tar det opp igjen nå. Se også: https://www.mn.uio.no/studier/karriere/arbeidspraksis/

Publisert 23. mars 2022 12:58 - Sist endra 23. mars 2022 12:59