Referat fra møtet 19.11.2015

1. Status digital eksamen v/ Andreas Tandberg

Andreas var på allmøtet til MNSU 18/11 og informerte om digital eksamen. Den store testen blir 9.desember med ca 300 kandidater, KJM1100 pluss et psykologiemne. Testeksamen er viktig for risikominimering. 166 stykker er pr nå påmeldt til testeksamen i BIO2150 24.november og testeksamen i KJM1100 25. og 26.november.

Det er egne tekniske vakter på digital eksamen, sammen med tradisjonelle vakter. Andreas viste skisser for ulike roller og linjer i eksamenslokalet ved spørsmål og henvendelser.

Hva skjer med digital eksamen i fremtiden? Valg av system ligger hos UiO-direktør. Digital penn kommer når de blir bra nok. Våren 2016 vil det jobbes spesielt med informatikk, farmasi og kjemi. Fra høsten 2016 er det ønske om å få med et eller flere store matematikk- emner. 

Hvordan organisering av digital eksamen blir på sikt avhenger av hvordan UiO-sentralt gjør dette etter 2016 når nåværende prosjekt er avsluttet.

Spørsmål:

Vil gamle eksamensoppgaver bli tilgjengelig med digital eksamen? Prinsippet om tilgjengeligheten av gamle oppgaver er ikke avklart. Inspera har ikke et arkivsystem. Det er et viktig poeng at tilgjengelighet av eksamensoppgaver er med på å gi en god utdanning.

2. Programrevisjon v/ Solveig Kristensen

Bachelorprogrammene begynner å ta form, også master. Læringsutbyttebeskrivelser er levert inn.  Ferdighetsbeskrivelser lages. Utviklingssemester er viktig, og dette skal inn på alle bachelorprogram. Innholdet i utviklingssemesteret skal det jobbes med etter jul 2015. Ønsker ikke å miste fleksibilitet.

Det bør opprettes semesterkomiteer for å se på arbeidstrykk i ulike semestre.

Det blir mer fokus på masterprogrammene etter jul. Navnsetting av programmer jobbes det med.

3. Livsvitenskapsbygg og læringsenteret v/ Marianne Jacobsen

Viste skisse for læringssenteret i 1. etasje og hvordan man tenker seg inndeling av ulike soner: 1. linje resepsjon og fellesfunksjoner samlet i samme område. Muligheter for leseplasser og grupperom.

4. Status bokskap og vanndispensere i Vilhelm Bjerknes' hus v/ Marianne Jacobsen

Det er gitt beskjed videre til Unni Bingen ved MN-fak. om at de to drikkefontenene i Vilhelm Bjerknes' hus ikke virker. Unni har tatt dette videre med Eiendomsavdelingen. Bokskap er klart til bestilling, venter på avklaring fra Jarle om det er ok ift midler.

5. Kompendier som ikke blir lagt ut digitalt v/ MNSU

Vi ønsker at alle kompendier blir lagt ut digitalt. Er det en god grunn for forelesere å ikke legge de ut digitalt? I sammenheng med digital eksamen tenker vi at det kunne vært fint om kompendiene også kunne være digitale.

Hva slags rammer er det for å digitalisere kompendier? Hva er hindringer og muligheter. Kan det ligge i Fronter? Da er det begrenset. Marianne sjekker opp copyright på kompendier, hører med Unipub om rettigheter. Ta ev. videre til STUT.

6. Podcast av forelesninger v/ MNSU

vi ønsker at det skal være podcast av forelesninger.

MN-fakultetet ønsker at forelesere legger ut podcast, men dette må være enkelt og fungere godt. I tillegg er det spørsmål om det kreves samtykke av de som er tilstede dersom der er dialog. Kan man pålegge en foreleser å podcaste? Hva hvis en student nekter? Andreas nevner at mikrofoenr i salen ikke er et juridisk problem fordi lyd fra salen ikke blir tatt opp. Vi må sjekke hva som gjelder, lover og regler. Marianne undersøker saken videre sammen med Andreas.

7. Blanke ark på eksamen v/ MNSU

et ønske om å få blanke eksamensark og en oppdatering på om det faktisk var mulig. 

Status i dager er at blanke ark finnes, men blir ikke delt ut med mindre emneansvarlige sier det trengs for eksamen. Studentene ønsker blanke ark generelt, ikke bare til figurer, og ønsker at dette er noe man bør kunne få tilgang til uansett. For eksamener høsten 2015 er det ikke nok blanke ark på lager ti lå kunne tilby dette i alle emner, men det er nok ti lat vi kan teste det på et større matematikk-emne Det kan testes ut i større skala våren 2016.

8. Eksamen på nynorsk v/ Øystein Bergkvam

Alle eksamensoppgaver skal kunne fås på den målformen studenten ønsker, og som studenten har valgt i Studentweb. Dette gjelder ikke ved konte-eksamen fordi det er for kort tid å lage nytt oppgavesett på en uke. Instituttene er informert om hvilke regler som gjelder. Det er kommet klager til MNSU på at kvaliteten av nynorsk i oppgavene er for dårlig. Fakultetet har ikke mottatt klager. Instituttene har et ansvar for nynorsk kvaliteten. Studentene får i dag utlevert et oppgavesett på den målformen de har bestilt, og det gis ikke et oppgavesett på en annen målform dersom studenten ønsker det under eksamen. Fordi studentene mener dette er urimelig, skal det ved kommende eksamener bli mulig å få en annen målform dersom man ønsker det.

9. Eventuelt

Det ble ikke tid til eventuelt så ønsket sak fra MNSU om kandidatnummer tas på neste møte.

Publisert 24. nov. 2015 15:28 - Sist endra 24. nov. 2015 15:28