Referat fra møtet 19.11.2019

Kl 14:15 - 15:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Sigurd Fladby (leder), Patryk Krzyzaniak, Alexander Ziegenhorn, Bjørn F. Arisland.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Info fra fakultetet, v/ Knut Mørken

Arbeidspraksis i studiene

Det er et stor fokus fra myndighetene på at studenter skal ha tilbud om arbeidspraksis, da dette gir relevant arbeidserfaring og generisk kompetanse. Som en del av utviklingssemesteret i bachelorprogrammene er MN godt i gang med å tilby arbeidspraksis til studenter. Ordningen med arbeidspraksis skal evalueres når vi har fått erfaring, og det er mulig ordningen utvides.

Studentstemmen

UiO ønsker å være sikret representative innspill fra studentene, men det er en utfordring å få tilbakemeldinger fra studenter som ikke gir innspill gjennom f.eks. fagutvalg og foreninger. Hvordan får vi tak i de studentene vi vanligvis ikke hører noe fra? Hvordan får vi flere studenter til å involvere seg? Det sosiale og følelsen av tilhørighet er viktig. "Studentstemmen" var også sak på et møte for noen år siden og det ble i etterkant holdt et seminar. Fakultetet ønsker å ta opp tråden igjen og ha "Studentstemmen" som sak på neste møte.

Kloning av emner

Klonede emner er emner som har emnekode på mer enn ett nivå, f.eks at det både har bachelor- og masterkode. Dette er for å kunne bruke det samme emnet i ulike utdanningsløp. Det er administrative utfordringer knyttet til klonede emner, men også utfordringer i forhold til ønske om tverrfaglighet, både internt på MN og med andre fakulteter. En gruppe på fakultetet ser på bruken av klonede emner. 

Sak 2: Gruppeundervisning og opplæring av gruppelærere v/ Knut Mørken

Det er viktig å ha opplæring av gruppelærere på alle nivåer slik at undervisningen blir best mulig. Fakultetet ønsker å gjøre dette mer systematisk slik at det ikke kun er basert på lokale initiativ ved instituttene. Det er ønske å ha et opplæringsopplegg som går igjennom hele semesteret. Et opplæringsopplegg er fortsatt på planleggingsstadiet, men kommer muligens i gang fra høst 2020. MNSU er positive, men ønsker at gruppelærere  som deltar kan få dokumentasjon eller studiepoeng for dette. MNSU oppfordres til å komme med innspill for et opplæringsopplegg. 

Sak 3: RealKarriere, innspill til veien videre v/ MNSU

Fagutvalgene ved matematisk, biovitenskap, informatikk og kjemi har gitt tilbakemelding om veien videre for RealKarriere. De er positive til å ha et felles karrierearrangement på fakultetet, men mener det må være på et annet tidspunkt av året enn i februar. De forteller at mange studenter synes det er vanskelig å få kontakt med bedrifter på stands og mener det må ses på organsieringen av dagen for å gjøre dette enklere dersom den skal være et tilsvarende arrangement som frem til nå. Fakultetet ser på  muligheten for å ta over ansvaret for RealKarriere og lage arrangementer med karrierefokus, men med en annen form og innhold. Både MNSU og fakultetet er enige om at uansett hva som skjer med RealKarriere videre så er det viktig at studenter er involvert. 

Sak 4: Eventuelt

Det planlegges å ha 3 møter i vårsemesteret 2020.

Publisert 14. nov. 2019 14:23 - Sist endra 26. nov. 2019 11:09