Referat fra møte 20.05.2019

Kl 12:15 - 13:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Didrick (leder), Patryk, Oskar.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Info fra fakultetet, v/ Knut Mørken

  • Ny forskrift fra 1.september: krav til utdanningsfaglig kompetanse ved fast ansettelse i stilling som professor eller førsteamanuensis. Studentens læring skal stå i fokus.
    Det må være tilbud til de som i dag er ansatt i f.eks postdoc stillinger og som ser for seg en karriere videre mot fast ansettelse.
  • Eleganto, legge ut pensum, elektronisk tilbakemelding til studenter

Sak 2: Begrunnelse for eksamen, v/ MNSU

Hva kvalifiserer som en begrunnelse på en eksamen? Ofte så får studenter kun en poengscore, som er enten knyttet til hver oppgave, eller at man kun får en totalscore. Dette bidrar lite til studenter som ønsker en ordentlig tilbakemelding på hvordan de har gjort det. Vi vil også ta opp de administrative rutinene rundt begrunnelser, da det å sende en mail neppe er ideelt både for studenter og administrasjonen

Begrunnelse, klage, sensorveiledning henger sammen. Det er viktig at studentene får gode begrunnelser slik at de skjønner hvorfor de har fått den karakteren de har fått. Slik unngår man unødvendige klager. Retningslinjer for hvordan en begrunnelse skal være hører sammen med arbeidet som gjøres med å lage en MN-veileder for sensurveiledning (ledes av Ragnhild Kobro Runde) og tas med der.

Sak 3: Studentstemmen, v/ MNSU

Vi vil høre hva dere tenker for å hente inn studenter utenfor studentdemokratiet og hva slags studenter dere ser etter. Vi har diskutert det litt mellom oss og har funnet at det er mange ulike studentgrupper som kan være interessante å høre fra, men også vanskelig å finne.

Studenter vi ser etter er de vi ellers ikke får tak i, de som ikke har et verv/ engasjement i utvalg etc. Hvordan får de tak i disse? Er de på forelesninger? Kan gjerne også være med noen som ikke alltid er på Blindern. Forslag at noen tar med en de kjenner.   

Sak 4: Livet rundt studier nettsider, v/ Hilde Omberg og Ingrid Sand

Før møtet: se på de nåværende sidene for Livet rundt studiene (https://www.mn.uio.no/livet-rundt-studiene/) og studier (https://www.mn.uio.no/studier/). Hva er den viktigste informasjonen på disse sidene? Hva bør ligge på livet rundt studiene? Ville dere brukt en arrangemetsliste for alt som skjer på MN om den lå her? Se om informasjonen rundt studentforeningene er oppdatert og hvor den bør ligge. 

Bruker studentene siden? Hva er det viktigste dere trenger? Det finnes lignende sider på ulike "nivåer"; institutt og UiO sentralt. Hvor studenter går inn, og hvilket nivå de velger varierer.

Fungerer det at info om foreninger ligger her? Hvilke arrangementer skal være med? MNSU sier at de i dag opplever at mye oppleves som ikke relevant. Ønsker en blanding av faglige og sosiale arrangementer. Vanskelig å fange opp arrangementer av studentforeninger når markedsføring skjer via Facebook-grupper etc.

Studentene ønsker å ha en egen startside eller kalender med valgte temaer hvor man kan filtrere for det man er interessert i.

Sak 5: Eventuelt

Ingen saker

Publisert 27. juni 2019 11:10 - Sist endra 27. juni 2019 11:10