Referat fra møtet 24.04.2018

Kl 10:15 - 11:45, Fysikkbygningen, fakultetsstyrerommet V349

Sak 1: KURT - Kompetansesenter for Undervisning i Realfag og Teknologi, v/ Cathrine Wahlstrøm Tellefsen

kl. 10:15 -10:40

KURT er et nettverk med de skolerettede undervisningsmiljøene ved MN i samarbeid med Naturfagsenteret. Senteret skal videreutvikle fakultetet sin undervisning, digitale og fysiske læringsmiljø, og lektorutdanning.

Se presentasjon fra møtet.

Sak 2: Høringsrett, v/ MNSU

kl. 10:40 -11:00

"I følge UH-loven § 4-1.(4) skal studentene høres i alle saker som angår studentene på det aktuelle nivå. Vi lurer på hva dere tenker rundt dette og hvordan dere sikrer at dette blir gjort på fakultets- og instituttnivå".

Fakultetet er opptatt av at studenter skal høres i viktige saker, og at det skal være en god dialog og gode møteplasser for å sikre samspillet mellom studenter og ansatte. Ved MN går saker der det skal tas viktige beslutninger innen undervisning og utdanning til Studieutvalget, og ikke på egne høringer til instituttene. Studentene kan via sine representanter i Studieutvalget komme med meninger og gi innspill. Dersom det er saker hvor studentene trenger med tid til diskusjon for å gi tilbakemelding er det mulighet for det.

Når det gjelder saker utover undervisning og utdanning hvor studenter blir berørt, f.eks byggeprosesser, så må det sikres at studenter får informasjon og mulighet til å uttale seg. Fakultetet melder det inn som sak til Instituttledermøtet og Kontorsjefmøtet. Dersom MNSU opplever å ikke få informasjon, eller bli hørt, i saker som angår studenter, så ønsker fakultetet å få tilbakemelding om dette.

Sak 3: Canvas, digitalt læringsmiljø og tilgang, v/ MNSU

kl. 11:00 -11:20

"Siden UiO nå går bort fra Fronter, så er dette en mulighet til å tenke litt nytt rundt det digitale læringsmiljøet. Derimot så virker det som om de fleste bare flytter alt fra Fronter over i Canvas, og at flere av de eksterne løsningene integreres i Canvas. Et resultat av dette kan fort bli at mer og mer informasjon gjemmes bak innloggingsmurer og gjøres utilgjengelig for studenter som ikke tar emnet det aktuelle semesteret. Dette ser vi ikke på som en god utvikling".
Andreas Tandberg fra MN svarte på spørsmål.

Varianten av Canvas som UiO bruker er et lukket nettverk om krever pålogging, og er derfor i utgangspunktet ikke tilgjengelig og åpent for alle. Et emne i Canvas er tilgjengelig kun for studenter som er oppmeldt. Det er mulig å endre innstillinger slik at det f.eks i stedet er begrenset til alle ved UiO, eller at det er helt åpent, men da må UiO først avklare om dette er noe man ønsker.  

Det er ikke meningen at innhold i Fronter bare skal kopieres til Canvas i den tilstanden det er, det er ønskelig at det samtidig forbedres. Det tar tid å lære seg Canvas, og vi må regne med at det går noen semestre før underviserne tar i bruk mulighetene systemet gir for å forbedre undervisningen. For undervisere har UiO laget retningslinjer for hvilken emneinformasjon som skal ligge åpent på nettsidene til UiO og hva som skal ligge i Canvas. 

Sak 4: Byggeprosesser som påvirker studenter, v/ Marianne Jacobsen

kl. 11:20 -11:30

Arbeid i Niels Henrik Abels hus, Vilhelm Bjerknes' hus og Sophus Lies auditorium sommeren 2018.

Det skal sjekkes/byttes sikringer som gjør at byggene vil være helt stengt i 2-3 dager, mest sannsynlig i uke 31. Tidspunkt er tatt opp med berørte fakulteter/institutter og det skal ikke kollidere med undervisningsaktiviteter. Studenter og ansatte skal få e-post om stengingen, og det vil informeres om på oppslag og infoskjermer.

Marianne Jacobsen sender e-post og informerer Realistforeningen.

Sak 5: Eventuelt

kl. 11:30 -11:45

MNSU har to saker:

  • På grunn av byggearbeider i Svein Rosselands hus og Fysikkbygningen må masterstudenter i astrofysikk, og noen grupper med masterstudenter i kjemi og fysikk, midlertidig bruke Store fysiske lesesal i Fysikkbygningen. Denne benyttes allerede midlertidig av masterstudenter fra Matematisk institutt. Hva skal studentene gjøre ved hvis det blir uoverstemmelser internt på lesesalen? Fakultetet anbefaler i så fall at studentene tar kontakt med sine respektive fagutvalg, og at det eventuelt tas videre til MNSU.
  • Strategi 2025: når er den klar? Denne skal opp på neste Instituttledermøte, etterfulgt av en høring. 
Publisert 27. apr. 2018 15:46 - Sist endra 25. okt. 2019 10:34