Referat fra møtet 25.05.2016

Kl 10:15-11:15.

Møterom Ø371, Fysikkbygningen

10:15-10:30
Sak 1: Kulturkompetanse for utreisende utvekslingsstudenter v/ Sølvi Haavik MN-fakultetet.

Det er et mål at flere studenter reiser på utveksling. Dette gir studentene interkulturell kompetanse og kulturforståelse, men vi vet at et utvekslingsopphold ikke er det samme som å ha stor grad av kulturforståelse. Dette krever refleksjon. Derfor inviterer MN-fakultetet alle studenter som skal på utveksling til å delta på et seminar i tre deler:

Del 1, hjemme før avreise: fokus på forventingsavklaring. Del 2, etter utreise: e-post med påminnelse på det de lærte på del 1, og hvor studentene skal komme med erfaringer i møte med en annen kultur. Del 3, hjemme igjen: reflekterer over opplevelsene, hva er egentlig interkulturell kompetanse. Studentene som deltar får også en kulturforståelsetest før og etter oppholdet i utlandet. Seminaret skal gjøre studentene mer bevisste på den erfaringen de har fått med utveksling, og bli gode til å sette ord på på hva dette betyr som kompetanse i forbindelse med jobbsøking og karriere. Opplegget er fortsatt i pilotfasen, men del 3 ble gjennomført for de som var på utveksling høsten 2015, og del 1 og 2 for de som er på utveksling våren 2016.

10:30-11:00

Sak 2 Finansieringen av studiestartsuka for bachelor v/ MNSU 

Ingrid Sand fra studieseksjon på MN-fakultetet bidro. Fakultetet skal sørge for at tilbudet er bra nok for alle. I den grad det er lokale forskjeller så skal det være begrunnet med at det er bra for alle parter. Finansiering er del av et større bilde i studiestartsammenheng, man må se på hvem det er som gjør studiestartarbeid, og pengefordeling følger engasjement og tiltak, og lokal kultur. På evaluering høsten 2016 skal det ses på finansiering. Her er målet å få klarhet i roller i forhold til hvem som gjør hva med studiestart. Det er i dag ulike ordninger for grunnstøtte i fadderuka til fagutvalgene på de ulike instituttene. Utfordringen er at det ikke en en forutsigbarhet. Sentrale midler er ikke øremerket. MNSU tok med ønske om en minste grunnfinansiering av studiestartsuka videre fra fagutvalgslederne. Ingrid tar innspillene fra MNSU videre sammen med Solveig.

Sak 3 Mulighet for bacheloroppgave v/ MNSU

En arbeidsgruppe er i gang med å se på innhold i utviklingssemesteret, hvor bacheloroppgave er en av flere mulige aktiviteter. MNSU sitt innspill går ut på at vi ønsker at det skal være mulig å ta en bachleoroppgave på alle instituttene og dette tas med videre i arbeidet.

Sak 4: Oppfølgingssak alfabetiske vs. tilfeldige kandidatnumre v/ MNSU

Øystein Bergkvam fra studieseksjonen på MN-fakultetet bidro. Status er at saken ligger til juridisk vurdering på MN. MN har valgt å ha kandidatnummere alfabetisk fordi det er mest praktisk. Instuttene har valgt å ha lister med kandiadatnummer og navn som er alfabetisert. Juridisk på MN skal nå finne ut om dette er ulovlig. MNSU ønsker at kandidatnumrene ikke blir laget alfabetisk slik at det ikke er enkelt å spore navn og kandidatnummer, spesielt relevant i kurs med få kandidater. MNSU ønsker en oppdatering når saken er ferdig juridisk vurdert.

Sak 5: Oppfølgingssak: digitale kompendier v/ MNSU

Skal tas inn i Studieutvalget høsten 2016. Vil også se på muligheten for digitale kompendier i eksisterende studieprogrammer.

11:00-11:15
Sak 6: Digital eksamen status v/ Andreas Tandberg MN-fakultetet.

Høst 2016 blir det ca 2500 kandidater i digital eksamen. Totalt tilbys nå ca 25% av skoleeksamen kandidater digital eksamen. Nye lokaler i Silurveien er godt tilrettelagt fra oktober 2016.Det er ennå ikke avklart om det blir stasjonære maskiner i Silurveien eller om vi fortsetter med BYOD-løsning. Emner ved Institutt for informatikk, Kjemisk institutt og Farmasøytisk institutt er med på digital eksamen høsten 2016. Informasjon om emner med digital eksamen kommer på emnesider til 1. juni. Videre mot 2017 og 2018 er det planer om å opprette "minidivisjoner" ute på instituttene.med faglig superbruker og studieadm. Elektronisk penn er fortsatt i testfasen. Det er viktig at pennen skriver i ulike farger.

Eventuelt

Studentforeninger ved MN (bl.a. IAESTE og Realistforeningen) har fått en e-post fra USIT om at e-post brukeren deres vil bli slettet fordi man ikke ønsker upersonlige brukere. Siden de ikke har fått svar på hva de så må gjøre, er det sendt e-post om saken til ikt-drift@mn.uio.no med kopi til Marianne Jacobsen.

Publisert 26. mai 2016 11:07 - Sist endra 30. mai 2016 15:01