Referat fra møtet 25.05.2023

Kl 14:15 - 15:45, Fysikkbygningen fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Lisa Julianne Nystad, Hannah Merlan Anor, Ellen-Beate Tysvær, Nils Enric Canut Taugbøl, Philip Hoel og Alessio Maurizio Canclini.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Yvonne Halle (sak 1) og Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Søknad om studiekvalitetsmidler v/ MNSU

Matematisk fagutvalg har ikke fått vite at de ikke lenger kan få driftstøtte gjennom søknad om kvalitetsmidler til fakultetet, men at driftstøtte må komme fra Matematisk institutt. Fagutvalget har tidligere, med støtte fra instituttet, sendt søknad til fakultetet og fått innvilget midler.
Fakultetet opplyser at ordinær drift av fagutvalg skal finansieres av instituttene og ikke gjennom studiekvalitetsmidler. Fagutvalg kan søke om studiekvalitetsmidler til tiltak via sitt institutt dersom det ikke er til ordinær drift. Matematisk fagutvalg har tidligere fått driftstøtte fordi Matematisk institutt ikke har søkt om studiekvalitetsmidler til andre tiltak. 

Noen tildelte studiekvalitetsmidler er ikke blitt brukt som planlagt. Det har vært tillatt å videreføre midler fra et år til neste, men UiO og fakultetet har nå fått strammere økonomi og det kan ikke lenger stå tildelte midler som ikke brukes. Fakultetet har derfor bestemt at studiekvalitetsmidler tildelt før 2021 som ikke er brukt, eller hvor det ikke finnes en plan, trekkes tilbake til fellespotten for studiekvalitetsmidler.

Informasjon om studiekvalitetsmidler skal gis på møte med fakultetet og MNSU i forkant av neste søknadsfrist. 

Studentforeninger og fagutvalg har mulighet til å søke andre midler fra fakultetet til arrangementer og tiltak som er åpne for alle MN-studenter, se Støtte til studentforeninger.

Sak 2: Aktuelle saker v/ Knut Mørken

Økonomi og forvaltning av studieplasser.
Det er for mange ledige studieplasser på masterprogrammer og det jobbes derfor med å få fylt plassene slik at midlene blir brukt bedre.

Rekruttering av studenter til realfag er krevende.
Utsynsmeldingen fra Kunnskapsdepartementet sier noe om hva slags kompetanse som trengs i fremtiden (helse og omsorg, IKT, kunnskap for grønn omstilling og mer tverrfaglighet) og her spiller realfagene en stor rolle. For å få økt rekruttering er det viktig å kunne formidle våre fag mye bredere ut enn det som er gjort tidligere.

Kantinetilbud på Blindern
Hva skal til for at studenter også oppholder seg på Blindern etter kl 16? MNSU nevner at det bl.a. ikke er noen bra uteserveringer/spisesteder som er lett tilgjengelige for alle. Studentkjellerne kan oppleves litt lukket å gå ned i for de som ikke har tilknytning til foreningen. Fakultetet ønsker å få et bedre mattilbud til studentene uten å være bundet til SiO og det drodles rundt om det kunne være mulig å få til et studentdrevet mattilbud, og i hvilke MN-lokaler som kunne være aktuelle. 

Sak 3: Eventuelt

Ingen saker.

Publisert 7. juni 2023 14:52 - Sist endra 7. juni 2023 14:57