Referat fra møtet 27.04.2023

Kl 14:15 - 15:45, Fysikkbygningen fakultetsstyrerommet.

Tilstede:

Fra MNSU: Lisa Julianne Nystad, Nils Enric Canut Taugbøl, Ellen-Beate Tysvær og Alessio Maurizio Canclini.

Fra fakultetet: Knut Mørken, Hanne Sølna, Anne-Lise S. Hansen (sak) og Marianne Jacobsen (referent)

Sak 1: Søkertall v/ Anne-Lise S. Hansen

Anne-Lise presenterte hovedtrekkene i søkertallene til opptaket høsten 2023, både for grunnstudier via Samordna opptak og lokalt opptak til 2-årig master for UiO/MN.

Sak 2: Emneevaluering v/ MNSU

Emneevaluering må tas seriøst av faglærere og alle bacheloremner burde bli vurdert i lag med emnerepresentanter (studenter).

Studenter opplever at emneevaluering ikke blir tatt seriøst av alle faglærere. De som tar det seriøst er i utgangspunktet interessert i å få tilbakemeldinger og forbedre undervisningen. Noen emner har rykte på seg for å ha dårlig undervisning og at de aldri kommer til å bli endret. Som en konsekvens er det studenter som velger disse emnene bort. MNSU ønsker at fakultetet legger mer press på instituttene til å gjennomføre god emneevaluering. Fakultetet er kjent med problemstillingen rundt emneevaluering. UiO har kjøpt inn et system for emneevaluering med pilotering bl.a. ved Institutt for biovitenskap. Det er noen utfordringer med systemet og pr. nå fungerer det ikke godt nok. Fakultetet ønsker at systemet som er innkjøpt skal tas i bruk, men at det må først utbedres. Det er viktig i emneevalueringer å stille de riktige spørsmålene slik at det kan brukes til å bedre undervisning og læring.

MNSU ønsker at studenter som er emnerepresentanter får tilgang til tidligere evalueringer for å se hva som eventuelt er blitt gjort annerledes i undervisningen. Ved semesterstart høsten 2023 kan emneevaluering tas som en sak i Studieutvalget. Det er viktig at MNSU opprettholder trykket på emneevluering.

Sak 3: Prosjekter på tvers av institutter, v/ MNSU

Flere lavterskeltilbud om mindre oppgaver/prosjekter der studenter fra flere institutter skal samarbeide tverrfaglig. Studentenes utbytte kan være en attest på deltagelse.

MNSU ønsker mer av tverrfaglige prosjekter hvor studenter fra ulike fagmiløjer kan møtes på en åpen arena for utvikle gode ideer sammen. Fakultetet trekker frem Portal Space som et vellykket studentdrevet prosjekt med utspinn i studenter ved Fysisk institutt. Dette er tverrfaglig og åpent for studenter fra flere fagområder. Det er et ønske å lage et konsept for studenter generelt som er basert på Portal Space.  Et slikt type konsept kan det være mulighet å gi studiepoeng for. Fakultetet ønsker at denne type tverrfaglige konsepter i utgangspunktet er studentdrevet, men at fakultetet kan lage rammer som gjør at det mulig å få studiepoeng.

Sak 4: Aktuelle saker v/ Knut Mørken

Kunnskapsdepartementet har kommet med Utsynsmeldingen som sier noe om hva slags kompetanse trenger samfunnet fremover; helse og omsorg, IKT, kunnskap for grønn omstilling og mer tverrfaglighet.

Sak 5: Eventuelt

MNSU  ønsker at studenter får bedre opplæring som studentrepresentanter i ulike råd og utvalg. Mange har aldri hatt slike verv før og opplever at læringskurven er litt for bratt. Det er behov for deling av lokal kunnskap og ikke bare ha et sentralt opplegg for nye studentrepresentanter. Fakultetet tar det med videre til aktuelle råd og utvalg.

Publisert 26. apr. 2023 09:37 - Sist endra 5. mai 2023 13:49