Referat til møtet 27.05.2015

1. HMS og kandidatundersøkelsen v/ Yvonne Halle

Her er hovedrapporten samt MN-rapporten som en MN-intern arbeidsgruppe har utarbeidet. Etpar hovedfunn er:

- få studenter har hatt utenlandsopphold

- få som oppgir at de har deltatt i forskningsnettverk/prosjekter. Dette kan skyldes uklarhet knyttet til hva som ligger i spørsmålet og begrepet forskningsnettverk/prosjekt

- spørsmål om profesjonell kompetanse har stor variasjon i svarene så her har utdanningen er forbedringspotensial

UIO undersøkelsen er på et plan som gjør at det ikke er rom for program/fagspesifikke spørsmål. Dette reduserer relevansen av undersøkelsen for studieprogrammene. Det kommer ikke frem konkret informasjon om hvilke jobber kandidatene får. Spørsmålene har vært tvetydige nok til at kandidatene sannsynligvis har tolket dem ulikt. Neste undersøkelse er en arbeidsgiverundersøkelse. Denne blir heller ikke programspesifikk siden arbeidsgivere ikke greier å skille på dette.

HMS opplæringen vil fra H15 skje i form av e-læringsmoduler i tillegg til et praktisk brannvernkurs. Det blir e-moduler: Sikkerhet og fysisk miljø, Utviklende læringsmiljø, laboratoriesikkerhet, feltsikkerhet, el-sikkerhet og klinikksikkerhet. Gjennomgang av e-modulene vil ta i underkant av to timer og kan gjennomføres på mobil, pc eller nettbrett. Modulen i brannsikkerhet er to timer forelesning og en time med praktiske øvelser. Brannfokuset er basert på at brann er ansett som den største risikoen for sikkerhet ved MN-fakultetet.

2. Utlysning og tildeling av studiekvalitetsmidler v/ Yvonne Halle

Det er lyst ut midler til utdanningsforbedrende tiltak to til sammen x kr innenfor fire kategorier: SFU, CSE, innovative undervisningsformer og skolelabene. Det hat vært god søkning.

3. Har fakultetet planer om å forbedre språket(nynorsk) på eksamensoppgavene?

4. Flere bokskap i Vilhelm Bjerknes hus, status etter møtet 14. oktober 2014.

5. Eventuelt

Publisert 22. mai 2015 12:56 - Sist endra 30. okt. 2015 10:00