Referat fra møte 28.10.2016

Kl 13:00-14:00.

Møterom Backspace, Fysikkbygningen

Sak 1: Finansiering av fadderuka - kortidsløsning høst 2017, v/ MNSU

MNSU ønsker å vite hva løsningen er på kort sikt til høst 2017. De fagutvalgene som har ansvar for fadderuka opplever utfordringer mot administrasjonen ved sitt institutt når de skal planlegge og gjennomføre en god studiestart for nye studenter. Forutsigbarhet er her viktig for fagutvalgene, de må kunne få vite hvor mye penger de har til rådighet før sommeren.

MN-fakultetet har fra kontorsjefer på instituttene fått en oversikt på midler som er satt av til fadderuka og studiestart. Ingrid Sand fra MN-fakultetet skal se mer på hva som ligger bak tallene. Ideelt burde det være en grunnpakke. Saken tas videre til Studieutvalget.

Sak 2: Digital eksamen status, orientering v/ Helge Engeseth Kleivane, MN-fakultetet

Presentasjon

I høstsemesteret 2016 blir det avlagt 3000 digitale eksamener for MN, og med opptrapping for hvert semester vil det med vårsemesteret 2018 være oppe i 12000. Dette tilsvarer omkring 70% av alle eksamenene ved fakultetet.

Scantron innføres for eksamener hvor det er behov for tegning. Studenten får et ark med brukerkode til tegning. Dette leveres overinspektør for videre scanning til Inspera-systemet slik at tegningen følger oppgaven som er blitt levert digitalt.

Digital penn testes fortsatt ut, dette er en løsning man tenker seg på lang sikt.

Ved eksamener med veldig mange kandidater er det ønskelig å ha en skiftordning fremfor eksamen over flere dager. Dette krever i så fall at faglærer lager to sett oppgaver.

For ytterligere god informasjon om skalering av digital eksamen, innfasing av digital eksamen på nye studieprogram og instituttenes overtakelse av driftsansvaret (på sikt), se nyhetsbrev 28.10.2016 av studiedekan Solveig Kristensen.

Sak 3:Overbooking av undervisningslokaler, v/ MNSU

Eksempel med MAT1120, hvor studenter opplever at undervisningsrommet  i tre år på rad har vært overbooket. Studenter har endt opp med å sitte i trappene i starten på semesteret. Foreleser her ønsker ikke å legge ut podcast av forelesningene fordi man mener at det da vil komme færre på forelesning.

Andre eksempler på overbookede undervisningslokaler er for MBV1010 og KJM1130.

Hanne Sølna i studieseksjonen tar opp overbooking generelt med Anne-Lise som jobber med undervisningsplanlegging på MN-fakultetet. MAT1120 tas som egen sak med Matematisk institutt via Anne-Lise.

Sak 4: Automatisk begrunnelse på eksamen: MNSU sitt ståsted i forhold til Studentparlamentet og de andre fakultetene, v/ MNSU

Studentparlamentet har vedtatt at de jobber for dette ved hele UiO. MNSU er splittet i sitt synet på saken. Det er greit at noen emner har dette, men ikke at dette skal være automatisk for alle eksamener. En foreleser ved Institutt for informatikk har et eget pilotprosjekt med automatisk begrunnelse.

Det er ikke ønskelig at faglærer skal skrive en begrunnelse i fri tekst, men at det er utarbeidet felles maler. Da vil man unngå at faglærers egen ordbruk farger begrunnelsen.

Flere, og bedre, løsningsforslag vil dempe ønsket om begrunnelse. I noen emner finnes dette, i andre ikke.

MNSU ønsker at MN-fakultetet lager et pilotprosjekt. MNSU skal sende navn til foreleser ved Institutt for informatikk slik at fakultetet kan se et eksempel på hvordan automatisk begrunnelse kan gjøres.

Sak 5: Obligsystemet, arbeidsbelastning, semesterkomiteer -innspill fra Fysisk fagutvalg angående meget ulik belasting/system ved ulike institutt, v/ MNSU

MNSU har fått innspill om saken fra Fysisk fagutvalg om at det er for mange forskjellige obligsystemer, ingen normalisering på arbeidsmengder og at det er et ønske om semesterkomiteer. MN-fakultetet kjenner til at dette er en utfordring, særlig for tverrfaglige programmer hvor flere institutter er involvert. Tas videre som en sak i Studieutvalget.

Sak 6: Nettsider med nye bachelorprogrammer og informasjon til eksisterende studenter, orientering v/ Marianne Jacobsen, MN-fakultetet

Orientering om at nettsider for nye bachelorprogrammer fra høst 2017 blir publisert 2. november, og at studenter på eksisterende bachelorprogram vil få en e-post med informasjon.

Eventuelt

Det er generelt dårlig tid på møtene, og møtetiden utvides derfor til 1 1/2 time. I tillegg vil orienteringssakene fra MN-fakultetet komme til slutt, og MNSU kan vurdere hva de ønsker orientering om.

Publisert 9. nov. 2016 15:34 - Sist endra 15. nov. 2016 09:40