Referat fra møte 28.11.2016

Kl 12:00-13:30.

Møterom Backspace, Fysikkbygningen

Sak 1: Oppfølging fra møtet 25.05.2016: Alfabetiske vs. tilfeldige kandidatnumre, status v/ Øystein Bergkvam

Alfabetisk kandidatnummerering utgår f.o.m. eksamener i vårsemestret 2017 da det ikke lenger er et behov for dette.

Sak 2: Diskusjon: Frikjøp av tid, lønnet nestleder, v/ MNSU

MNSU ønsker å “kjøpe fri” tid for nestleder, f.eks. som en 15 % stilling etter samme ordning som det pr. i dag er for leder, eller at leder/nestleder fordeler en 40 % stilling mellom seg. Argumenter fra MNSU for å gi lønn/honorar til nestleder:

  • Pr. nå faller de største arbeidsoppgavene på leder, siden det er den eneste personen som har tid som har blitt “kjøpt fri”. Leder bidrar i stor grad fakultetet med innspill til saker og med å ta saker til fagutvalgene på hvert institutt.
  • MNSU består ofte av studenter som allerede er opptatt i mange andre verv på instituttene, og det er vanskelig å delegere oppgaver i travle tider, dvs at oppgavene faller på leder som har “kjøpt fri” tid.
  • Det er lett for leder å bli utbrent.
  • Dersom leder skulle bli syk ville en lønnet nestleder raskere bidra som stedfortreder.
  • Lønnet nestleder ville ført til større kontinuitet (MNSU skifter ut medlemmer hvert semester)
  • MNSU vil fungere bedre som et studentdemokrati siden det vil være større ressurser (mer tid satt av til MNSU) slik at studentene slik sett blir bedre representert
  • Når vervet blir lønnet kan vil det også bli lettere for gode kandidater å prioritere MNSU fremfor andre jobber/verv (gruppelærer, fagutvalg etc.)

MNSU mener det også er aktuelt å se på ordningen generelt, og vurdere om en ordning med honorar er bedre, men at det da er viktig at ikke honoraret blir mindre enn det lønn utgjør pr i dag. Studentparlamentet er i gang med å se på en løsning på sentralt nivå. Fakultetet sjekker om andre fakulteter har ordning med lønn/honorar til sine studentutvalg, og hvordan man kan organisere dette ved MN.

Sak 3: Orienteringer fra fakultetet: Masterporteføljen v/ studiedekan Solveig Kristensen

Arbeid med nye masterprogrammer fra og med høst 2018 er i rute. Prosessen har kommet langt, men det trengs fortsatt avklaringer spesielt for opptakskrav og fordeling av studieplasser.

Notat om den nye masterporteføljen sendes videre til UiO sentralt i april 2017.

Sak 4. Informasjon om mulighet for MN-studenter til å ta emner ved andre fakulteter v/ Marianne Jacobsen

Det er mulig for studenter ved MN å ta emner ved andre fakulteter, men da er man i praksis å regne som en enkeltemnestudent ved det andre fakultetet og må følge datoer og frister for dette. Dvs. man må vente til etteropptak starter ved det andre fakultetet for via Studentweb å melde seg til emner med ledig plass.

Eventuelt

- Det er fortsatt et ønske fra MNSU om at man kan få blanke ark på eksamener som ikke er digitale. Marianne gir beskjed til Øystein Bergkvam i eksamensgruppa på fakultetet. 

- Nyhetsbrev fra Titan og dekan Morten Dæhlen: sikre at MNSU får disse.

- Fra UNIS-møte i november 2016: Studenter spiller en viktig rolle for å få til et politisk ønske om å opprettholde norske interesser på Svalbard. Utviklingssemesteret på bachelorprogrammene blir viktig med tanke på at studenter får mulighet til studier ved UNIS. Det forventes økt mobilitet til UNIS, også på master.  

- Det er ønskelig at møter med MNSU og fakultetet i vårsemesteret 2017 starter opp i begynnelsen av februar, og at det er satt av 90 minutter.

Publisert 12. des. 2016 13:48 - Sist endra 12. des. 2016 13:51