Møte i Studieutvalget 16. januar 2015

Saksliste

Sak Tema Sakspapirer
1 – Presisering av hva som skal leveres av læringsmålsbeskrivelse / faglige rammer og tidsplan mot 1. april.

Knut presentere en modell fra informatikk som et forslag på hvordan instituttene kan konkretisere de overordnende læringsmålene sine. Følgende innspill ble notert:

  • De overordnende MN mål/kvaliteter bør gjenspeiles for hvert program/studieretning. Utfordring med å få frem de sentrale faglige målene om det blir mange punkter. Knut mener det kan løses ved bruk av hierarkiske punktlister.
  • Utfordring at noen opplever at deres fagfelt ikke blir tilstrekkelig ivaretatt i instituttenes felles definisjon om hva den faglige kjernen består av.
  • Det er viktig å påse at arbeidet med emner faller inn under beskrevne overordnende faglige rammer, slik at det blir en god helhet.
  • Nyttig å zoome ut for å finne felles faglig plattform, men en utfordring å få inkludert tverrfaglige fagområder.
Det ble bestemt at fremtidige endringer for programkomiteene rapporteres inn til fakultetet. Dette gjøres ved å sende endringene til Sølvi Haavik som legger dem inn på InterAct nettsidene. Det er viktig at nettsidene er oppdaterte.

Presentasjon av InterAct (pdf)

Les mer om InterAct

2 – UiOs utdanningspris – prosess på MN Nominasjoner til utdanningsprisen vil bli behandlet av STUT. Kom med forslag til nomineringer!  Balansert kjønnsfordeling i nominasjonene ønskes. Eventuell habilitet i gruppa håndteres ved undergruppe.  
3 - Eventuelt

Olav Thon prisen

Forskningsprosjektet ReleKvant, v/ Studentaktiv forskning, første­amanuensis Ellen K. Henriksen, professor Carl Angel og universitetslektor Cathrine W. Tellefsen ble tildelt Olav Thon-prisen for støtte til undervisningsrelatert forskning. Tildelingen lyder på NOK 870 000 fordelt over 2 år. Cathrine informerte om prosjektet og at prisen ble gitt for å involvere UiOs lektorstudenter i realfag i studentaktiv forskning.

Olav Thon-prisen for fremragende undervisning pålydende NOK500 000 gikk til Professor Anders Malthe-Sørenssen.

Disse to søknadene bør for fremtiden brukes som mal (komplett med vedlegg).  Hvordan vi bygger opp søknader i fremtiden er viktig, særlig med tanke på forarbeid og dokumentasjon. STUT vil ha en rolle med MNs søknader ved neste utlysning.

Åpen lunsj

Hanne, Solveig og Knut stiller seg tilgjengelig for åpen lunsj en gang pr uke for utdanningsledere og programkomiteene for å skape en uformell møtearena, frem til InterAct sine kontorer i fremtiden vil erstatte dette behovet. Forslag til tid og sted: Tel Aviv kl1130-1300. Ukedag er enda ikke bestemt.

Les mer om ReleKvant

 

Publisert 23. jan. 2015 15:42 - Sist endra 28. feb. 2020 15:10