Møte i Studieutvalget 19. okt. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Andersen (IBV), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Hege S. Christensen (FAI), Stian Løvold (UNIK), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Frode Hansen (ITA), Anne-Lise Hansen (MN), Yvonne Halle (MN), Morten Østigard (studentrepresentant), Anja Marie Aardal (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 

Fravær: Annik Myhre (Geo), Kristian Prydz (IBV),Christin Borge (MN), Tom Lindstrøm (MI)

Sakslister

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Det er sendt ut invitasjon med påmeldingslenke til MNT-konferansen 30.–31. mars på Soria Moria. Se lenke i høyre marg.  

Det skal være et heldagsseminar for Utdanningskomitéen den 26. oktober. Tema for seminaret blir kvalitetssikring av sensur og evaluering. 

De nye emnesidene blir lagt ut på nett innen 1. november. Selv om oppbygning og innholdet i emnene er fastsatt til denne datoen, vil det fortsatt bli gjort justeringer for delene "Hva lærer du" og "Kort om emnet". Knut Mørken og Tone Skramstad samarbeider med utdanningslederne om å ferdigstille disse beskrivelsene. IFI har foreløpig dispensasjon til å beskrive sine obligatoriske innleveringer på emnenes semesterside istedenfor på emnesiden. Merk: IFI må her skrive inn en henvisning/lenke fra rett sted på emnesiden og til semestersiden der de obligatoriske øvelsene står beskrevet. 

MNT-konferansen 2017

2 – Spørsmål til emnearbeidet

Yvonne Halle og resten av studieplan-gruppa jobber med de nye emnebeskrivelsene. I forbindelse med arbeidet er det noen spørsmål om regelverket som går igjen hos de involverte og som studieplan ønsker å klargjøre. Spørsmålene som går igjen er spørsmål om regel for utsatt og ny eksamen, om faglig overlapp, om tregangersregelen og om fritak fra tregangersregelen. Se detaljer i presentasjon til høyre.

Frode Hansen fra ITA  kommenterte regelen for ny eksamen og mener at regelen resulterer i mye unødvendig arbeid for de faglige. Det tar Frode omkring 2 uker å lage ny eksamen etter gjennomført ordinær eksamen for AST1100, og realiteten er at de fleste studentene heller ikke står på ny eksamen. Vedtak: Vi holder foreløpig på regelen, men vi evaluerer ordningen. I forbindelse med evalueringen bestiller vi statistikk fra Øysten Bergkvam for eksamensresultatene på ny og utsatt eksamen. I mellomtiden minner vi om at slik ny eksamen kan gis på en annen eksamensform, f.eks. muntlig.     

3 Spørsmål til emnearbeidet
3 –  Digital eksamen – oppskalering fra V17 Fakultetskoordinator for digital eksamen MN, Andreas Tandberg, la frem oppskaleringsplanene for digital eksamen for V17, H17 og V18. Oppskaleringsplanene er lagt opp slik at flest mulig av studentene på de nye studieprogrammene fra høsten 2017 møter digital eksamen på emnene. Oppskaleringsplanen legger særlig vekt på å  digitalisere IFIs emneportefølje samt de store serviceemnene på MI og FI. Løsning for digital tegning vil være på plass i Slilurveien for avsluttende eksamener fra vår 2017, og dette gjør det mulig å få MI og FI skikkelig inn i  prosessen. Saken skal opp på STUA-møte rett etter STUT-møtet, og på Instituttledermøtet den 19/10. Se presentasjon i høyre marg.     Oppskalering digital eksamen
4 – Masterprogrammene Computational science og Data science

Det ble diskutert hvorvidt det er mulig å slå sammen masterprogrammene Computational Science (CS) og Data Science (DS), men det ser nå ut til at dette blir to separate masterprogram. Solveig Kristensen har etterlyst opptakskrav, rekrutteringsgrunnlag og opptaksrammer for DS-programmet. Se Solveigs spørsmål og fagmiljøets tilbakemeldinger i notat i høyre marg. Saken skal opp også på Instituttledermøtet den 19/10.

Data Science

Computational Science

Opptakskrav/studieretninger CS

5 – eventuelt Under "Eventuelt" på forrige møte kom det opp et spørsmål om hvorvidt studenter har mulighet til å endre studieretning etter opptak til et masterprogram. Det ble på dagens møte gitt en muntlig redegjørelse for spørsmålet rundt bytte av studieretning innen et masterprogram.  

 

Publisert 25. okt. 2016 08:44 - Sist endra 11. mars 2020 14:54