Møte i Studieutvalget 21. sept. 2016

Til stede: Solveig Kristensen (MN), Knut Martin Mørken (MN), Hanne Sølna (MN), Tom Andersen (IBV), Dag Langmyhr (IFI), Jaan Erik Roots (Kjemisk institutt), Tom Lindstrøm (MI), Hege S. Christensen (FAI), Eli Olaug Hole (Fysisk institutt), Frode Hansen (ITA), Anne-Lise Hansen (MN), Yvonne Halle (MN), Morten Østigard (studentrepresentant), Anja Marie Aardal (studentrepresentant), Andreas Tandberg (MN, referent). 

Fravær: Annik Myhre (Geo), Stian Løvold (UNIK), Kristian Prydz (IBV),Christin Borge (MN)

Saksliste

Sak

Tema

Sakspapirer

1 – Studiedekan orienterer

Olav Sand og Knut Mørken lagde våren 2015 et dokument som beskriver anbefalt format for læringsutbyttebeskrivelser for masterprogrammene. Dokumentet inneholder også et eksempel på læringsutbyttebeskrivelse for master i biovitenskap. Utdanningslederne og programkomiteene blir bedt om å bruke dokumentet som en veiledning i arbeidet med master-lubene. Det kommer en e-post fra Knut om arbeidet med lubene på MA-nivå. Se Olav og Knuts dokument i høyre marg.

Studentrepresentant Morten Østigard var 19. og 20. september på Aftenpostens konferanse om teknologi og fremtidens arbeidsmarked. Presentasjon fra konferansen blir sendt ut til Studieutvalget.

Vi viser til påminnelse om OG21-konferansen på forrige møte og invitasjon til UiO-studenter om mulige prosjekt-presentasjoner på konferansen. Det har kommet inn flere aktuelle prosjekter, og studiedekan Solveig Kristensen tar den videre kontakten direkte med de aktuelle studentene.

Det kommer nye utdanningsledere på FAI og IFI. Gro Smistad tar over for Hege Christensen på FAI, mens det  fortsatt er uvvist hvem som blir ny utdanningsleder på IFI. På IBV kommer det ny instituttbestyrer, og her er det også mulig at det kommer ny utdanningsleder. Studieutvalget kommer til å arrangere et seminar før jul, der vi oppsummerer hvor vi står i arbeidet med programrevisjonen så langt, og der vi takker av de utdanningslederne som slutter. Vi tar også med de nye utdanningslederne på dette seminaret. Seminaret blir trolig i desember. Vi sender ut en Doodle til Studieutvalget.  

Anbefalt format for MA-luber

2 – Status, masterportefølje

Solveig presenterte en oversikt over den nye masterporteføljen med navn og studieretninger. Vi tok en gjennomgang av status for arbeidet med masterprogrammene ved de ulike instituttene, med antall studieplasser for hvert program.   

Arbeidet er stort sett i rute ved de fleste institutt, og det ble bare diskutert mindre justeringer av oversikten (se høyre marg). Det ble vedtatt å opprette en arbeidsgruppe på fakultetet for Computational science-programmet. Arbeidsgruppen skal jobbe med å systematisere studieretninger og opptakskrav på programmet. Fakultetet kommer til å samarbeide tett med programkomiteen for Computational science i dette arbeidet, før vedtak om struktur og oppbygning for det endelig studieprogrammet blir vedtatt i instituttledermøtet.

Yvonne Halle meldte at bare et fåtall av utdanningslederne har meldt inn oversikt over hvilke BA-program som skal rekruttere til hvilke MA-program. Det er viktig at en slik oversikt kommer inn fra alle utdanningsledere slik at vi kan fylle inn en "studieløpsstige" også for de nye programmene. Det finnes på MNs nettsider allerede en slik studieløpsstige for dagens programportefølje der studentene kan se hvordan BA-programmene leder inn i masterporteføljen (se høyre marg). 

 

Publisert 27. sep. 2016 09:07 - Sist endra 25. okt. 2019 10:42